Gay Bratislava · Kaupunkiopas

Gay Bratislava · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Bratislavassa? Sitten homo Bratislavan kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Bratislava

Bratislava on Slovakian pääkaupunki ja suurin kaupunki, jossa asuu noin puoli miljoonaa ihmistä. Se on lähellä sekä Itävallan että Unkarin rajoja ja helpon matkan päässä Itävallan pääkaupungista Wienistä.

Bratislavan historia ulottuu Rooman aikaan, jolloin viininvalmistus aloitettiin. Kommunistisena aikana päätettiin, että Praha olisi Tšekkoslovakian suurkaupunki ja Bratislava hallinnollinen keskus. Tämä heijastuu Neuvostoliiton arkkitehtuuriin ja kaupungin puuttuviin paloihin, joissa keskiaikaisia ​​rakennuksia makasi.

Nykyään Bratislavalla on Euroopan unionin kolmanneksi korkein BKT, ja se on tärkeä teollisuuden, televiestinnän, pankkitoiminnan ja IT:n keskus. Sillä on maine polttarijuhlakohteena. Siellä on kuitenkin paljon museoita, kahviloita, historiallisia kohteita ja ostosmahdollisuuksia rennomman loman jälkeen.

 

Homooikeudet Slovakiassa

Saman sukupuolen toiminta laillistettiin vuonna 1962 ja sama ikäraja (15) asetettiin vuonna 1990. Syrjinnän vastainen lainsäädäntö on voimassa ja rikoslakiin vuonna 2013 tehty muutos luokitellaan homofobian viharikokseksi.

Slovakia on kuitenkin suhteellisen konservatiivinen samaa sukupuolta olevien kysymysten käsittelyssä, sillä samaa sukupuolta olevien avioliiton tunnustamista koskeva lakiesitys äänestettiin vastaan ​​vuonna 2012. Vuonna 2015 kansanäänestys perustuslain avioliiton määritelmän muuttamisesta epäonnistui äänestysaktiivisuuden puutteen vuoksi. .

Slovakiassa vallitsee uskonnollinen vakaumus, ja katolisella kirkolla on täällä paljon vaikutusvaltaa. Viime vuosina yleisön hyväksyntä samaa sukupuolta kohtaan on kuitenkin lisääntynyt huomattavasti. Tämä näkyy erityisesti nuoremmissa sukupolvissa.

 

Gay kohtaus

Verrattuna naapurimaahan Wieniin, Bratislavan homoskene on vaatimaton baareja ja klubeja ja yksi sauna homoasiakkaiden ateriapalvelu. Bratislava on pohjimmiltaan Slovakian homokeskus, koska tämän kaupungin ulkopuolella ei käytännössä ole homoelämää missään muualla maassa.

Vaikka homoihin kohdistuva väkivalta ei ole yleistä, se ei ole ennenkuulumatonta. Slovakian sosiaaliset asenteet ovat hieman takapajuisia, jopa verrattuna joihinkin sen entisiin kommunistisiin naapureihin, joten varovaisuutta suositellaan.

Heinäkuussa järjestetään Pride-kulkue, jota tukevat monet kaupungin ulkomaiset suurlähetystöt. Vastamielenosoituksia on, mutta yleensä tapahtuma on rauhallinen.

 

Matka Bratislavaan

Lentokoneella

MR Štefánik Airport (BTS) tai Bratislavan lentokenttä sijaitsee 9 kilometriä kaupungin keskustasta koilliseen. Se on enimmäkseen yhteydessä muihin Euroopan, Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän kohteisiin charter- ja halpalentoyhtiöillä, joilla on vain rajoitetut yhteydet keskuslentokentille.

Bussit 61 ja 96 vievät sinut kaupungin keskustaan ​​päiväsaikaan, ja ne alkavat noin klo 4.45 ja päättyvät noin klo 11.25 (N61 tunnin yövuoro). Lippuja voi ostaa tuloautomaateista, pysäkiltä ja lähdössä Mediapressin kioskista. Matkat kestävät noin 20 minuuttia (paikasta riippuen) ja maksavat 0.70 €.

Taksit voidaan kutsua terminaalin ulkopuolelta, mutta ajan säästämiseksi ja paremman hinnan saamiseksi kannattaa varata etukäteen. Matka-ajat ovat noin 15 minuuttia ja maksavat 15-20 € ennakkotilauksesta. Jos liputetaan lentokentällä, saatat joutua kuluttamaan lähemmäs 30 euroa.

Wienin kansainvälinen lentoasema (VIE) on vain 57 kilometriä Bratislavalta länteen ja on tärkeä kansainvälinen lentoasema. Voit mennä bussilla  7.20 € ja riippuen minne haluat mennä Bratislavassa, Wienistä tulevat taksit voivat maksaa jotain 40-140 €.

Junalla

Bratislavan keskusasemalta on erinomaiset junayhteydet Keski- ja Itä-Euroopan kohteisiin. Wien on vain tunnin matkan päässä, ja yöpymispalveluista pääsee Berliiniin, Minskiin ja Moskovaan. Rautatieasema on noin 1 km:n päässä kaupungin keskustasta, mutta bussit 93 ja x13 vievät sinut kaupunkiin. Taksit voidaan kutsua myös rautatieasemalta.

Veneellä

Jokilauttayhteys Wienin ja Bratislavan välillä vie sinut Tonavaa pitkin keväästä syksyyn. Matka kestää suunnilleen saman ajan kuin juna, ja toisin kuin juna, pysähtyy kaupungin sydämessä. Monet Tonavan risteilyt pysähtyvät myös Bratislavassa reitillä.

 

Liikkuminen Bratislavassa

Jalka

Bratislava on loistava kaupunki kävelyyn, sillä kaupungin keskusta on suurimmaksi osaksi kävelykatua. Saatat odottaa outoa pyöräilijää ja satunnaista autoa. Kaupungin keskusta on suhteellisen kompakti, joten sen ylittäminen puolelta toiselle ei kestä kauan. Sinun tarvitsee käyttää julkista liikennettä vain pidemmillä matkoilla, jos sinulla on paljon matkatavaroita tai huonolla säällä.

Julkisella kulkuneuvolla

Bratislavan julkinen liikenne on halpaa ja tehokasta integroidun raitiovaunu-, bussi- ja johdinautoverkoston ansiosta paikasta A paikkaan B. 15 minuutin yksittäiset hinnat alkavat 0.70 eurosta ja 24 tunnin liput alkaen 3.50 eurosta. Et voi saada lippuja kuljettajalta, ja sinun tulee muistaa vahvistaa lippusi.

Useimmat linjat kulkevat klo 4.30–11.30. Useimmat yölinjat ovat tunnin välein ja ne kulkevat päärautatieasemalle ja presidentin palatsille. Matkahuippujen aikana käytetyt bussit voivat olla melko vanhoja.

Taksilla

Taksin kiinniotto juna- tai linja-autoaseman ulkopuolelta johtaa lähes poikkeuksetta siihen, että sinut huijataan. Useimmat paikalliset soittavat taksin, mutta älä ihmettele, jos lähettäjä ei puhu englantia. Taksisovellukset, kuten Uber ja HopIN, ovat saamassa suosiota ja poistavat kaikki kieliongelmat.

 

Missä yöpyä Bratislavassa

Katso joitain Bratislavan parhaista ja suosituimmista hotelleistamme Majoitus Gay Bratislava, valitse omasi runsaasta valikoimastamme sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Bratislavan linna - Uskokaa tai älkää, mutta tämä linna itse asiassa jäi raunioiksi tulipalossa vuonna 1811, ja kunnostustyöt aloitettiin vasta vuonna 1957. Itse rakennus ei ole vain vaikuttava, vaan sen ulkopuolella olevasta kahvila-baarista on upeat näkymät kaupunkiin. Voit itse asiassa nähdä Slovakian, Itävallan ja Unkarin maaseudun tämän kukkulan huipulta.

Pyhän Martinuksen katedraali - Bratislavan suurin kirkko ja rakennettu goottilaiseen tyyliin. Sen vieressä oleva konkreettinen kehitys ja vilkas tie vähentävät sen vaikutusta, mutta katsokaa tarkasti tornia. Yläosassa on kullattu Unkarin kuninkaallinen kruunu.

SNP-silta - tämä on yksi Bratislavan erimielisimmistä paikoista. Insinöörin harrastajat ylistävät sen rakentamiseen liittyvää arkkitehtonista kekseliäisyyttä. Toisten mielestä se on silmiinpistävää Jotkut sanovat, että "lentävässä lautasessa" olevasta ravintolasta on Bratislavan parhaat näkymät, koska siltaa ei näe. Huipulle pääseminen maksaa 6.50 €, ellei ruokailu.

Pyhän Elisabetin kirkko - Tämä jugendrakennus, joka tunnetaan myös nimellä Blue Church (tai paikallisten kunnioittamattomasti Smurffikirkko), on nähtävä. Se saa Istanbulin Sinisen moskeijan häpeään, kun se tulee olemaan sininen.

Slovakian kansallisteatterirakennus - kaunis uusrenessanssirakennus, jossa on klassisia esityksiä. Ganymeden suihkulähde sisäänkäynnin ulkopuolella on erityisen henkeäsalpaava. Kansallisteatteri on avannut uuden modernin teatterin, josta puuttuu alkuperäisen viehätys.

Arkkien palatsi - Bratislavan pormestarin uusklassinen asuinpaikka. Voit tehdä kierroksia sisällä ja nähdä kuuluisan peilihallin (ellei sitä käytetä kaupunginvaltuuston kokoukseen).

Slovakian kansallisgalleria - tämän taidemuseon Bratislavan sivuliike sijaitsee Esterházyn palatsissa ja siellä on suuri valikoima barokkitaideteoksia. Berlinka-kahvila on kuuluisa kaikkialla Slovakiassa.

 

Kun käydä

Slovakia on tunnettu keväisistä kukistaan ​​ja kevät on hyvä aika vierailla, sillä sää on miellyttävä ja enimmäkseen kuiva. Kesästä voi tulla sietämättömän kuuma ja vanha kaupunki kuhisee turisteja. Talvet ovat kylmiä, mutta lumen pölyäminen tekee kaupungista varsin viehättävän, etenkin joulumarkkinoiden ympärillä.

Kalenterissa on erilaisia ​​festivaaleja, jotka houkuttelevat ihmisiä kaupunkiin. Bratislavan musiikkifestivaali syys- ja lokakuussa houkuttelee klassisen musiikin ystävät kaupunkiin, kun taas Kesä-syyskuun Kulttuurikesä tuo kaupunkiin esityksen ja kuvataiteen. Vuosittainen gay Pride järjestetään heinäkuussa.

 

Visa

Slovakia kuuluu Schengenin viisumialueeseen. Koska se on osa Euroopan unionia, sen viisumivaatimukset vastaavat sitä, mitä useimmilta EU-mailta voi odottaa.

 

Raha

Slovakia liittyi euroalueeseen vuonna 2009. Kaupungissa on monia paikkoja vaihtaa rahaa, mukaan lukien pankit ja riippumattomat valuutanvaihdot, vaikka hinnat voivat vaihdella (jopa pankeissa). Debit-kortit hyväksytään laajalti kaupoissa, ravintoloissa ja hotelleissa. Älä ota riskiä vaihtaa rahaa katukauppiaiden kanssa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.