Gay Budapest · Kaupunkiopas

Gay Budapest · Kaupunkiopas

Vierailemassa Budapestissa? Sitten homo Budapestin kaupunkioppaamme on sinua varten.

Budapest

Budapest on Euroopan unionin jäsenvaltion, Unkarin pääkaupunki ja suurin kaupunki. Maan luoteisosassa lähellä Itävallan ja Slovakian rajoja sijaitseva Budapest on kaupunkialueellaan lähes 3 miljoonan ihmisen koti.

Virallisesti vuonna 1873 Budan ja Pestin yhdistymisen jälkeen perustetun Budapestin historia on yhtä kiehtovaa kuin myrskyisää. Kaupungin monia mahtavia jugendrakennuksia ihaillen on helppo unohtaa, että kaupunki vaurioitui pahoin toisen maailmansodan aikana ja kesti 50-luvulla sortavaa kommunistista hallintoa.

Nykyään Budapest on vilkas kulttuuri- ja kaupallinen keskus, jossa on monia asioita, jotka houkuttelevat kaupungissa vuosittain vierailevia 4.4 miljoonaa turistia.

Hotellit, ravintolat, kahvilat ja baarit ovat suhteellisen halpoja ja hinta-laatusuhteeltaan hyviä verrattuna muihin Euroopan pääkaupunkeihin.

 

Homooikeudet Unkarissa

Unkari dekriminalisoi homoseksuaalisuuden vuonna 1961, mutta vasta vuonna 2002 14 vuotta vahvistettiin yhtäläiseksi ikärajaksi sekä hetero- että homoseksuaaleille.

Seksuaalisuuteen perustuva syrjintä on kielletty Unkarin lainsäädännössä. Adoptio ei kuitenkaan ole mahdollista samaa sukupuolta oleville pareille.

Rekisteröity parisuhde on tarjonnut suurimman osan oikeudellisesta suojasta samaa sukupuolta oleville pareille vuodesta 2009 lähtien, mutta perustuslain muutokset, jotka mahdollistaisivat homoavioliitot, on hylännyt parlamentissa vielä vuonna 2015.

Gay kohtaus

Budapest on suurimmaksi osaksi ennakkoluuloton kaupunki. On kuitenkin suositeltavaa pitää julkisen kiintymyksen ilmaiseminen mahdollisimman vähäisenä. Kuten monet entiset kommunistiset valtiot, Unkari on hieman jäljessä verrattuna sellaisiin maihin kuin Espanja, Ranska tai Saksa.

Budapestissa ei ole vakiintunutta homoaluetta. Suurin osa homoseksuaaleista sijaitsee Tonavan Pestin puolella. Siellä on valikoima Gay Bars, Gay-tanssiklubit, Gay Cruise Clubs ja Gay saunat, vaikka kohtaus on paljon pienempi kuin muissa Euroopan pääkaupungeissa.

Budapest on tunnettu lämpökylpylöistään. Nämä ovat yleisiä paikkoja, ja niitä on suositeltavaa käsitellä sopimattomina risteilypaikkoina.

Matkalla Budapestiin

Ilmateitse

Budapest Ferenc Lisztin kansainvälinen lentoasema (BUD) on Unkarin neljästä lentokentästä suurin ja vain 16 km:n päässä Budapestin keskustasta.

Halvin tapa päästä keskustaan ​​on julkisilla kulkuvälineillä. Klo 4-11 bussi 200E kulkee terminaalista 2 Kőbánya-Kispest-terminaaliin, joka yhdistää metroon. Yöbussi 900 kulkee klo 1-4. Liput maksavat 350 HUF (lisää bussissa).

Taksit ovat helposti saatavilla lentokentältä. Poistu lentokentältä ja etsi Főtaxin taksikoppi. Ilmoita määränpääsi (esim. hotellisi), niin lähettäjä tulostaa paperilapun, jossa on taksin numero ja arvioitu hinta. Etsi vain taksisi asemasta ja näytä paperilappu kuljettajallesi. Todellinen hinta on mittarissa näkyvä hinta. Hinnat ovat tyypillisesti noin 6500 HUF, mutta voivat vaihdella liikenteestä riippuen.

Junalla

Budapest on tärkeä eurooppalainen rautatieliikenteen solmukohta, johon tulee monia merkittäviä liikenneyhteyksiä. Budapestin Keletin asemalta voit matkustaa Keski- ja Itä-Eurooppaan sekä muutamaan paikkaan Balkanin maissa.

Liikkuminen Budapestissa

Budapest koostuu kahdesta historiallisesta kaupungista. "Buda" on mäkinen puoli Tonavan länsipuolella. Suhteellisen tasainen "Pest" on joen itäpuolella.

Kävely

Useimmat "Pestin" turistinähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä toisistaan. Aurinkoisena päivänä tämä on paras tapa tutustua kaupunkiin.

Budan puolen tärkeimmät kohteet (Budapestin linna ja Kalastajalinnake) ovat askelmäen huipulla. Kävele ylös tai käytä köysirataa (odottaa pitkiä jonoja - parempi vaihtoehto on ottaa taksi hotelliltasi).

Metro, raitiovaunu ja bussi

Vuonna 1896 perustetussa Budapestissa on maailman toiseksi vanhin maanalainen rautatiejärjestelmä. Kaupungissa on myös hyvä raitiovaunu- ja bussiliikenne.

Kertaliput maksavat 350 HUF ja päiväliput alkaen 1650 HUF. Sinun on ostettava lippusi ennen koneeseen nousua, sillä lipuntarkastajat työskentelevät joskus salassa. Junat kulkevat noin klo 4.30-11.30. Jotkut raitiovaunulinjat kulkevat myöhemmin ja yöbussipalveluja.

Taksi 

Taksit ovat halpoja verrattuna muihin Euroopan pääkaupunkeihin. Hinnat alkavat 480 HUF:sta (noin 1.75 USD). Hinnat mitataan.

ÄLÄ käytä takseja, joissa on merkintä "Freelancerit", jotka eivät ole yhteydessä suuriin taksiyhtiöihin (esim. FoTaxi, City Taxi, Budapest Taxi). Freelancerit ovat tunnettuja ylihinnoittelusta. Lataa heille sovellus, niin olet valmis.

Széchenyin kylpylä

 

Missä yöpyä Budapestissa

Katso lista suosituista Budapestin hotelleistamme Gay Budapest hotellit sivu.

Tekemistä ja näkemistä

Budapestin linnamuseo ja Unkarin kansallisgalleria - sijaitsee majesteettisessa palatsissa, josta on näkymät Tonavalle. Terasseilta on upeat näkymät kaupunkiin.

Pyhän Tapanin basilika - kaunis uusklassinen katedraali kaupungin sydämessä. Viikoittainen tunnin urkukonsertit ovat erinomaisia.

Tonavan rantakatu - Kävelymatka Eduskuntatalolta Ketjusillan ohitse Elisabethin riippusillalle.

Gellert ja Széchenyi Kylpylä - Budapest on onnekas, että se rakennettiin useiden lämpölähteiden päälle, mikä on johtanut siihen, että kaupunkiin on rakennettu useita lämpökylpylöitä. Tässä luetellut kaksi ovat mahtavimpia ja suosituimpia.

Unkarin parlamentti mahtava ja vaikuttava rakennus Tonavan rannalla. Opastettuja 45 minuutin kierroksia on saatavilla eri kielillä. Ennakkovaraus (verkossa) Suosittelemme, koska matkat ovat usein loppuunmyytyjä.

Unkarin kansallismuseo - hyvin järjestetty museo, joka tarjoaa kiehtovan käsityksen maan historiasta 400,000 XNUMX eKr. kommunismin kaatumiseen asti.

Kalastajan linnake - joen Budan puolella sijaitseva näköalaterassi, jolta on näkymät Pestiin ja Pyhän Margitin saarelle. Romanttinen ja satumainen ympäristö kävelylle.

Keskussynagoga - Euroopan suurin synagoga. Se tunnetaan hämmästyttävästä arkkitehtuuristaan ​​ja holokaustissa kuolleiden Unkarin juutalaisten muistomerkistä.

Sankarien aukio - avoin aukio vaikuttavilla monumenteilla. Sen molemmin puolin on kaksi hyvää taidemuseota.

Unkarin valtionooppera - koristeellisesti sisustettu uusrenessanssikonserttisali Andrássy-kadulla. Siellä järjestetään päivittäin opastettuja kierroksia, mutta suosittelemme, että käyt siellä esityksen, jotta voit todella kokea sen loiston.

Terrorin talo - museo, joka esittelee Budapestin lähihistorian natsi- ja kommunistikausien aikana tehtyjä julmuuksia. Saavu aikaisin tai odota pitkää jonoa päästäksesi sisään ja toisen jonon laskeutuvan hissillä kellarisoluihin.

 

Kun käydä

On parasta suunnitella vierailu Budapestiin keväällä tai alkukesällä (huhti-touko-kesäkuu) ja syksyllä (syyskuu-marraskuu), koska sää on miellyttävä eikä turisteja ole liikaa.

Talvet, kuten suuressa osassa Keski-Eurooppaa, ovat kylmiä, mutta lumi saa Budapestin näyttämään vieläkin maagisemmalta.

 

Visa

Unkari kuuluu Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, sinun tulee tarkistaa, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Unkarin valuutta on Forint (HUF). Jotkut kaupat, ravintolat ja hotellit hyväksyvät maksut euroissa, mutta valuuttakurssi ei välttämättä ole kovin hyvä.

Budapestin keskustan valuuttakoput tarjoavat melko hyvät vaihtokurssit euroille, Yhdysvaltain dollareille ja Englannin punnalle. Saat todennäköisesti paremman tarjouksen täällä kuin ulkomailla. Lentokentän valuuttakoput ovat paljon vähemmän kilpailukykyisiä.

Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit hyväksytään laajalti sirulla ja pinnillä.

 

veikkauksen

Tyypillisesti ravintoloissa ja kahviloissa laskuun lisätään 12 tai 13 % palvelumaksu. Lisää vihjeitä ei odoteta.

Taksinkuljettajat odottavat tippiä. Kokemuksemme oli, että he yksinkertaisesti kieltäytyivät vaihtamasta, ellei niitä pyydetä!

 

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli