gay-dresden-opas-2017

Gay Dresden · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Dresdeniin? Homo-Dresdenin kaupunkiopassivullamme on paljon käteviä vihjeitä ja vinkkejä homomatkailijoille.

gay-dresden-opas-2017

Dresden

Dresen on Saksin valitsijoiden ja kuninkaiden pääkaupunki ja kuninkaallinen asuinpaikka, ja se on ikivanha saksalainen kaupunki, jossa on tarpeeksi kulttuuria ja legendoja pitämään tutkimusmatkailijat kiireisinä päivien ajan.

Saksin osavaltion pääkaupunki, joka tunnettiin aikoinaan Jewel Boxina, sijaitsee lähellä Tšekin rajaa. Kaupungin keskustan barokki- ja rokokoorakennukset tekevät siitä esteettisesti miellyttävän, ja sen sodanaikainen menneisyys lisää paikan antiikkia.

Vaikka suurin osa kaupungin keskustasta tuhoutui toisessa maailmansodassa, valtava entisöintiprojekti on auttanut saamaan takaisin Dresdenin monet aarteet ja auttanut rakentamaan koulutuksellisesti, poliittisesti ja kulttuurisesti merkittävän kaupungin.

 

Gay kohtaus

Unohda juhlakaupungit Berliini, Köln ja Hampuri, homomatkailijat yllättävät iloisesti pienestä mutta vaikuttavasta Dresdenin homoelämästä.

Lähinnä Aubere Neustadtin alueella (kaupungin keskustan pohjoispuolella) sijaitsevalla alueella on kourallinen värikkäitä Gay Bars, sekä a Gay sauna ja muutama risteilyklubit.

Vuotuinen Dresden Gay Pride (CSD) järjestetään toukokuun lopulla, yksi aikaisimmista Pride-tapahtumista Euroopassa, ja sen suosio kasvaa joka vuosi.

 

Matkalla Dresdeniin

Ilmateitse

Dresdenin lentokentälle on tarjolla runsaasti kotimaan reittejä ja myös kansainvälisiä lentoja, mukaan lukien suorat yhteydet Sveitsiin, Venäjälle ja Iso-Britanniaan. S-Bahn (linja S2) kulkee lentokentältä Dresdenin kahdelle päärautatieasemalle ja kestää enintään 20 minuuttia päästä keskustaan. Myös paikallisbussit ovat saatavilla. Aja reittiä 77 Infineon-Nord-pysäkille ja siirry raitiovaunulinjalle 7, jotta pääset helposti kaupunkiin. Vaihtoehtoisesti bussilinja 80 vie sinut myös melko keskeiselle alueelle. S-Bahnilla ja bussilla/raitiovaunulla matkustaminen maksaa 2.30 € päästäksesi kaupungin keskustaan, joka on yksi Saksan halvimmista lentokenttäyhteyksistä.

Lennä Frankfurtiin tai Müncheniin ja hanki kotimaan yhteys, jos matkustat kauempaa.

Junalla

Dresden on tärkeä rautatieliittymä saksalaisille junille, joten voit yhdistää Dresdeniin useimmista Saksan kaupungeista. On myös suorat yhteydet kansainvälisiin kaupunkeihin, kuten Wieniin, Bratislavaan ja Budapestiin.

 

Liikkuminen Dresdenissä

Kaupunkien väliset junat kulkevat hyvin Dresdenissä, samoin kuin Dresdner Verkehrsbetriebe AG/DVB:n operoima suuri raitiotie, joka liikennöi 12 reittiä. Kaupungissa kulkee myös 29 bussilinjaa.

Osta Dresden-City-Card tai Dresden-Regio-Card käytettäväksi julkisessa liikenteessä. Bonus: kortti antaa sinulle myös ilmaisen sisäänpääsyn tiettyihin museoihin ja alennuksia muihin nähtävyyksiin. Hinnat alkaen 10€/päivä.

 

Missä yöpyä Dresdenissä

Dresdenissä on tarjolla useita majoitusvaihtoehtoja viihtyisistä B&B:istä luksushotelleihin. Matkustamisen helpottamiseksi valitse sijainti kaupungin keskustassa. Herääksesi upeisiin maisemiin valitse hotelli keskustan laitamilta.

Katso uusimmat hotellitarjoukset Dresdenissä meidän Gay Dresden -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Frauenkirche ja Neumarkt Square - Vanhan Dresdenin symboli, upea Frauenkirchen protestanttinen kirkko ja sitä ympäröivä aukio ovat entisöinnin mestariteos.

Alun perin 18-luvulla rakennettu, mutta toisen maailmansodan aikana tuhoutunut, entisöinti kesti yli 50 vuotta ja valmistui vuonna 2005. Kirkon huipulla oleva torni on nyt ikoninen maamerkki Dresdenin siluetissa, muisto vanhasta ja uudesta.

Kuninkaanlinna - Tämä 15-luvulla rakennettu renessanssirakennus edustaa Saksien menneiden vaaliruhtinaiden ja kuninkaiden valtaa ja auktoriteettia. Hiljattain kunnostetussa palatsissa on nyt useita maailmanluokan museoita ja upeita huoneita. Tämä nähtävyys on suljettu tiistaisin.

Prinssien kulkue - Kuninkaanlinnan takana on tämä henkeäsalpaava seinämaalaus. Vaikuttavat 101 metriä pitkät Meissenin posliinilaatat kuvaavat Wettinin talon hallitsijoita kulkueessa.

Sanctissimae Trinitatis -katedraali - toinen upea uskonnollinen rakennus, katolinen hovikirkko on Saksin suurin kirkollinen rakennus; hieno esimerkki barokkiarkkitehtuurista.

Pfunds Dairy - "Maailman kauneimmaksi meijerikaupaksi" luonnehdittu viehättävä rakennus tarjoilee edelleen herkullisia herkkuja seiniä, lattiaa ja myyntitiskiä koristavien käsinmaalattujen majolikalaattojen keskellä.

Kultainen ratsumies - Dresdenin kuuluisin patsas, Augustus Vahvan patsas, kimaltelee auringon paistaessa kultalehtien ulkopuolelta. Sijaitsee lähellä palatsia.

Helleraun puutarhakaupunki - Jos haluat tehdä matkaa kaupungin keskustan ulkopuolelle, vieraile Helleraussa, Saksan ensimmäisessä "puutarhakaupungissa". Yli 100 vuotta sitten perustettu puut ja kukat kukkivat edelleen täällä. Loistava paikka viettää päivä.

 

Kun käydä

Dresdenin sää on tyypillinen useimmille Euroopan kaupungeille; kesäkuukausina kesä-, heinä- ja elokuussa on lämmintä ja aurinkoista ja talvella kylmää. Helmikuu, maaliskuu ja huhtikuu ovat usein viileitä ja kuivia, ja ne ovat yleensä halvempia aikoja vierailla kaupungissa.

Toukokuun alusta kuukauden ajan Dresden isännöi massiivisia musiikkifestivaaleja, joissa esiintyy paikallisia ja kansainvälisiä artisteja. Aina iso veto. Dresden Jazz Days marraskuun puolivälissä on toinen suosittu musiikkifestivaali.

Saksa on kuuluisa joulumarkkinoistaan, ja Dresden tarjoaa ehkä yhden parhaista, sillä Striezelmarkt on Saksan vanhin joulumarkkina, joka viettää 582-vuotisjuhliaan vuonna 2016.

 

Visa

Saksa kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Saksa on euroalueen jäsen. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Sinulta voidaan pyytää kuvallista henkilötodistusta, jos maksat kaupassa luotto- tai pankkikortilla

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli