gay-dublin-essential-guide-2017

Gay Dublin · Kaupunkiopas

Ensimmäinen kerta Dublinissa? Sitten homomatkailijoille tarkoitettu Dublinin homokaupunkiopassivumme on sinua varten.

 

gay-dublin-essential-guide-2017

Dublin

Irlannin pääkaupunki ja vihreän saaren suurin kaupunki Dublinilla on maailmanlaajuinen maine yhtenä parhaista kaupungeista asua ja vierailla.

Lähes 2 miljoonan asukkaan Dublin on vilkas kaupunki, joka koostuu eri kortteista, mukaan lukien historiallinen keskiaikainen kortteli ja ultramoderni teknologiakortteli.

Tässä modernissa, eloisassa ja historiallisessa kaupungissa on paljon tarjottavaa, kuten antiikkikauppoja, herkullisia ruokapaikkoja ja energinen juhlapaikka.

 

Gay kohtaus

Monimuotoisuudestaan ​​kuuluisa ja homokirjailija Oscar Wilden kotipaikka Dublinissa on irlantilaisen homoyhteisön tärkein keskus. Alue on ollut yhä suositumpi sen jälkeen, kun Irlanti äänesti ensimmäisenä maana maailmassa, joka hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliiton julkisella kansanäänestyksellä vuonna 2015.

Gay-skene sijaitsee kaupungin keskustassa, pääasiassa Liffey-joen varrella. Näkyviin baareihin kuuluu Panti Bar, jossa asuu "Irlannin kuningatar" Panti Bliss. On useita tanssijuhlat ja saunat jotka ovat myös tutustumisen arvoisia.

Vuosittain Dublin LGBTQ Pride -tapahtuma, kestää yli 10 päivää, on yksi kaupungin suurimmista juhlista ja houkuttelee tuhansia kävijöitä vuosittain.

 

 

dublin-torni

 

Dublinin torni

 

 

Saapuminen Dubliniin

Lentokoneella

Dublinin lentoasema, joka sijaitsee kaupungin pohjoispuolella, ja on merkittävä kansainvälinen lentoasema kotimaan, Euroopan ja kansainvälisiin kohteisiin.

Tällä hetkellä kaupungista ei ole suoraa junayhteyttä lentokentälle, mutta useat bussiyhtiöt liikennöivät kaupunkiin ja takaisin, mukaan lukien Aircoach, Airlink ja Dublin Bus. Hinnat alkaen vain 6 € yhteen suuntaan.

Taksit ovat toinen vaihtoehto, vaikka ne ovatkin kalliimpia, koska ne veloittavat mittarin mukaan. Keskimääräiset hinnat ovat noin 25 €.

Junalla

Heuston ja Connolly ovat kaksi päärautatieasemaa, jotka palvelevat Dublinia, ja niiltä on yhteydet kaikkialle Irlantiin ja Pohjois-Irlantiin kaupunkeihin, kuten Corkiin, Belfastiin ja Londonderryyn.

Lautalla

Voit myös ottaa bussin Dublin Connollyn ulkopuolelta ja matkustaa Dublinin satamaan, josta on lauttayhteys Walesin Holyheadiin, josta voit hypätä junaan Lontooseen ja muualle Iso-Britanniaan. Satamasta on myös yhteydet Mansaarelle veneellä.

 

Liikkuminen Dublinissa

Dublinin eri kaupunginosiin on helppo tutustua kävellen. Ota yksi kaupungin lukuisista kävelykierroksista nähdäksesi eri nähtävyydet.

Jos haluat levätä jalkojasi, kaupungin laaja linja-autojärjestelmä (Dublin Bus) vie sinut paikasta A paikkaan B. Pysy bussissa, jos haluat tutustua joko sisä- tai ulompiin esikaupunkialueisiin tai hypätä kaupungin Luasille. raitiovaunujärjestelmä, kokemus sinänsä. Molempien kulkuvälineiden sinkkujen hinta on 2 €, mutta muutaman päivän majoittuessa on suositeltavaa hankkia Leap-kortti, jotta saat parhaat säästöt.

Hyppää DART-rannikkojunaan ja seikkaile meren varrella ja vieraile kaupungin laitamilla olevissa kauniissa kaupungeissa ja kylissä.

Toinen vaihtoehto on pyöräillä, sillä Dublin on äänestetty yhdeksi maailman 10 parhaan polkupyöräystävällisen kaupungin joukosta, ja julkisia ja yksityisiä vuokrausyrityksiä toimii ympäri kaupunkia.

 

Missä yöpyä Dublinissa

Dublinia on aiemmin leimattu kalliiksi kaupungiksi, mutta hotellivaihtoehtojen lisääntyminen on auttanut laskemaan hintoja. Kaupungilla on siis tarjolla lukuisia majoitusvaihtoehtoja söpöistä B&B:istä tasokkaisiin huoneistoihin.

Jos haluat helpon pääsyn homoalueelle, valitse hotelli Temple Barin alueelta. Kaupungin laitamilta löytyy halvempia vaihtoehtoja. Täydellinen luettelo Dublinin parhaista hotelleista homomatkailijoille on osoitteessa Gay Dublin -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Dublin Castle - Dublinin historiallisen kaupunginosan sydämessä sijaitseva linna tarjoaa monia salaisuuksia Dublinin rikkaasta ja värikkäästä menneisyydestä. Itse kaupunki on saanut nimensä Black Poolista, "Dubh Linn", joka oli aikoinaan linnan nykyisen puutarhan paikalla.

Liffey-joen ja sen sivujoen Poddlen välisellä tärkeällä harjanteella seisovan linnan juuret juontavat juurensa gaeliaikoihin, jolloin alueella uskotaan olleen gaelilaisen rengaslinnoituksen ja myöhemmin viikinkilinnoituksen koti. State Apartments, Medieval Undercroft ja Chapel Royal ovat kaikki avoimia vieraille, ja paikan päällä on myös herkullinen teehuone.

Irlannin kansallismuseo, Natural History - Pian Charles Darwinin kuuluisimman teoksen "The Origin of Species" julkaisemisen jälkeen Irlannin luonnonhistoriallinen museo avattiin vuonna 1857. Tämä arvostettu museo on kuuluisa viktoriaanisista vitriinistä ja yli 2 miljoonan lajin kokoelmasta, ja se on yksi maailman hienoin.

Vapaamuurarien sali - yksi kaupungin ikonisista viktoriaanisista rakennuksista, tämä kaunis sali on vierailun (ja selfien) arvoinen. Jokainen huone on sisustettu eri teemalla, ja huonetyylejä ovat goottilaiset ja egyptiläiset. Retket ovat saatavilla kesäkuukausina vain 2 eurolla.

Dublinin eläintarha - Tämä keskeisellä paikalla upeassa Phoenix Parkissa sijaitseva eläintarha on Irlannin suosituin perhematkailukohde, jossa on yli 600 eläintä 70 hehtaarin alueella. Leijonat, gorillat ja Sumatran tiikerit ovat vain muutamia täällä esiintyvistä tähtivieraista.

Kansallinen kasvitieteellinen puutarha - Tämä upea 15,000 XNUMX kasvilajia sisältävä puisto, joka sijaitsee Glasnevinissä, Dublinin kreivikunnassa, on näkemisen arvoinen paikka, etenkin upeat kasvihuoneet. Vapaa pääsy.

Skerries Mills - Sijaitsee pienessä Skerriesin rannikkokaupungissa, 30 km Dublinista pohjoiseen ja sinne pääsee helposti junalla, kaksi tuulimyllyä ja vesimylly ovat Irlannin teollisen perinnön symboli. Paikan päällä oleva herkullinen Windmill Cafe ja palkittu askartelukauppa ovat myös tutustumisen arvoisia.

Dublinin torni - 121 metriä korkea ruostumattomasta teräksestä valmistettu neulamainen monumentti O'Connell Streetillä.

Kellsin kirja - Yksi maailman tunnetuimmista käsikirjoituksista, kirjoitettu noin vuonna 800 jKr. Sijaitsee Trinity Collegessa.

Ja lopuksi, viinafanit älä unohda tutustua ikoniseen Guinness Storehouse maistella aitoa irlantilaista panimoa St James's Gate -panimossa. Muita matkailukohteita ovat mm Irlannin kansallisgalleria ja Pyhän Patrickin katedraali.

 

Kun käydä

Kuten useimmat Euroopan kaupungit, kuumat kesäkuukaudet toukokuussa, kesäkuussa, heinä- ja elokuussa ovat suosittuja aikoja nähtävyyksille, ja ne ovat yleensä kuukausia, jolloin hotellien hinnat ovat kalliimpia. Heinä- ja elokuussa järjestettävä Dublin-festivaali houkuttelee yleisöä. Täällä on aurinkoista klo 10 asti, mikä sopii mainiosti nähtävyyksien katseluun myöhään yöhön.

Lämpötilat laskevat 7 ºC:een talvikuukausina, joten kääri lämpimästi, jos suunnittelet vierailua. Talvella hinnat ovat yleensä halvempia.

Maailmankuulu Pyhän Patrickin päivä osuu 17. maaliskuuta. Se on kansallinen vapaapäivä, joten odota maksavasi korkeita hintoja majoituksesta, mutta palkitaan festivaalitunnelmalla, jollaista ei ole!

Muita suosittuja aikoja vierailla ovat syyskuu (Dublin Fringe Festival) ja lokakuu (Oktoberfest Dublin). Dublinin LGBTQ Pride -festivaali järjestetään joka vuosi kesäkuun lopussa.

 

Visa

Irlanti ei kuulu Schengeniin, mutta jos olet EU-kansalainen, et tarvitse viisumia matkustaaksesi Irlannin kautta tai jos olet Norjan, Islannin tai Liechtensteinin kansalainen.

Irish Short Stay Visa Waiver -ohjelma on saatavilla 18 eri maan kansalaisille, joilla on viisumi matkustaakseen Isossa-Britanniassa ja Pohjois-Irlannissa ja jotka haluavat vierailla Irlannissa. Tarkista tiedot lähimmästä Irlannin suurlähetystöstäsi.

 

Raha

Irlanti on euroalueen jäsen. Löydät käteisautomaatteja eri puolilta kaupunkia.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.