Homo Düsseldorf

Gay Düsseldorfin kaupunginopas

Ensimmäistä kertaa Düsseldorfissa? Silloin homokaupunkioppaamme on juuri sitä mitä tarvitset.

Düsseldorf

Nordrhein-Westphilian osavaltion pääkaupunki ja Saksan 7. suurin kaupunki. Siellä asuu noin 600,000 11 ihmistä. Se on yksi Rein-Ruhrin suurkaupunkialueen suurimmista kaupungeista alueellisen kilpailijansa Kölnin ohella, jonka alueella asuu XNUMX miljoonaa ihmistä.

Ensimmäinen maininta Düsseldorfista on peräisin vuodelta 1135, ja kaupunki joutui Bergin kreivien hallintaan vuonna 1186. Kaupunki kärsi monien vuosien taantumasta varhaisen nykyajan aikana, mutta teollinen vallankumous muutti kaupungin täysin. Düsseldorf oli toisen maailmansodan aikana liittolaisten voimakkaiden, strategisten pommitusten kohteena.

Nykyään Düsseldorf on kulttuurin keskus, jossa kuuluisat taiteilijat viettävät syntyvuosiaan kaupungissa. Se on myös elektronisten innovaattorien Kraftwerkin kotikaupunki. Muoti on täällä suurta bisnestä, ja löydät monia mahdollisuuksia ostaa huippuluokan ja luksustavaroita. Sen vanhakaupunki tarjoaa kaoottisen, oluen täyttämän yön, jonka saatat toivoa unohtavan.

Homooikeudet Saksassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Saksassa on sivullamme Gay Berlin City Guide -sivu.

Gay kohtaus

Vaikka naapuri Köln on yksi parhaista gay-yöelämän kohteista Saksassa, Düsseldorfissa on vilkas ja monipuolinen homoelämä. Siellä on hyvä valikoima Gay BarsTanssiklubit ja Gay-sauna homovieraiden ateriapalvelu. Kaupunki on hyvin ennakkoluuloton ja homovieraat viettävät upean yön missä tahansa he päättivät vierailla.

 

Toukokuun lopussa Düsseldorf juhlii Christopher Street Day (CSD) -juhliaan ja on erittäin suosittu tapahtuma kaupungissa. Yksi helmikuun karnevaalin päänähtävyyksistä on drag queenin catwalk-show, joka tunnetaan paikallisesti nimellä Tutenlauf. Heinäkuun Kirmes-huvipuistossa on myös vaaleanpunainen maanantai, joka on suosittu homo- ja lesbovieraiden keskuudessa.

Matka Düsseldorfiin

Lentokoneella

Düsseldorfin lentokenttä (DUS) sijaitsee 7 km kaupungin keskustasta pohjoiseen ja on Saksan kolmanneksi suurin lentokenttä. Siitä on hyvät yhteydet kohteisiin Euroopassa ja se on Eurowingsin keskus. Se tarjoaa pitkän matkan yhteydet Pohjois-Amerikkaan, Afrikkaan, Aasiaan ja Kaukoitään.

Terminaaleista pääsee skytrainilla (H-bahn) lentokentän rautatieasemalle. Sieltä S-bahn-linjat S7 ja S11 vievät sinut kaupungin keskustaan ​​12 minuutissa hintaan 2.50 €. Sama hinta koskee myös bussimatkoja, mutta matka-aika on pidempi (noin 35 minuuttia).

Lentokentän tulo- ja lähtöalueella on taksitolppaa. Kuljettajat puhuvat todennäköisesti jonkin verran englantia ja voit maksaa kortilla. Matkat keskustaan ​​maksavat noin 30 euroa. Suurten yritysten autonvuokrauspisteet löytyvät suoraan saapuvien edestä. Ajomatka kaupunkiin kestää liikenteestä riippuen noin 15 minuuttia.

 

Vaihtoehtoisesti on mahdollista lentää Köln Bonnin lentokentälle (CGN) tai Weezen lentokentälle (NRN). Weezen lentoasema on Ryanairin solmukohta, ja täältä saa erittäin edullisia lentoja. Suora bussimatka kestää 75 minuuttia. Kölnin lentokentältä saat linja-auton, joka kestää tunnin tai junan (kuljetuksella) lentokentältä.

Junalla

Düsseldorf Hauptbahnhof sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä toiminnasta. Se on tärkeä rautatiekeskus Saksassa, josta on nopeat ja säännölliset yhteydet Saksan suuriin kaupunkeihin. Sillä on useita kansainvälisiä reittejä Sveitsiin, Tšekkiin, Puolaan, Ranskaan, Belgiaan, Itävaltaan ja Alankomaihin.

Liikkuminen Düsseldorfissa

Jalka

Düsseldorfin keskustaan ​​pääsee helposti kävellen. Useimmat nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä, ja se on todellakin paras tapa ihailla Königsalleen majesteettisuutta ja Altstadtin kaaosta.

Julkisella kulkuneuvolla

Rheinbahn AG operoi bussi-, raitiovaunu- ja Stadtbahn-verkostoa. Suurin osa kiinnostavista nähtävyyksistä on A-vyöhykkeen sisällä, ja on epätodennäköistä, että matkustat tämän alueen ulkopuolelle. Lippuja voi ostaa pysäkeiltä automaateista (muista vahvistaa). 30 minuutin matka maksaa 1.60 euroa, 90 minuutin matka 2.50 euroa ja päivälippu 5.90 euroa.

Bussien ja metrojen NachtExpress-palvelu liikennöi perjantaisin ja lauantaisin klo 1-4 ja on loistava tapa päästä juhliin ja sieltä pois. Düsseldorfin julkinen liikennejärjestelmä on yhdistetty Rein-Ruhrin metropolialueeseen, joten pitkiä matkoja on mahdollista matkustaa vain julkisilla kulkuvälineillä.

Taksilla

Düsseldorfin taksit ovat siistejä ja tehokkaita (ja enimmäkseen Mercedes!). Tärkeimmillä paikoilla ympäri kaupunkia on taksiasemia, ja ne voidaan kutsua kadulle. Taksisovellukset, kuten Uber ja myDriver, ovat kasvattaneet suosiotaan.

Missä yöpyä Düsseldorfissa

Düsseldorfissa on monia edullisia hotelleja, joista valita. Katso luettelo parhaista hotellitarjouksista osoitteessa Düsseldorf Hotellit -sivu.

Tekemistä ja näkemistä

Koenigsallee – Tämä kaunis puiden reunustama katu on Saksan Champs-Élysées. Täältä löydät erilaisia ​​huippuluokan kauppoja ja ravintoloita.

vanha kaupunki – Vanha kaupunki tuhoutui suurimmaksi osaksi toisen maailmansodan aikana ja rakennettiin uudelleen lähes täsmällisten vaatimusten mukaisesti. Puhekielessä se tunnetaan "maailman pisimpään baarina", koska siinä on 2 baaria 250 km:n säteellä. Se on kaoottista ja jännittävää viikonloppuna.

Reinin torni – yksi Düsseldorfin ikonisimmista nähtävyyksistä. Tämä torni näkyy kilometrien päähän. Voit matkustaa huipulle, jossa on (ylihinnoiteltu) ravintola, josta on 360 asteen näköala kaupunkiin.

Taidekokoelma NRW – Düsseldorfin erinomaisella taidemuseolla on kaksi paikkaa – K20 Altstadtissa ja K21 keskustassa. Täältä löydät Kleen, Picasson ja Warholin teoksia.

Reinin rantakatu – täydellinen paikka kävelylle kesällä. Täällä on valikoima hyviä baareja, jotka sopivat täydellisesti katsoville ihmisille.

Pyhän Lambertuksen basilika – Tämä tiilirakenteinen kirkko on loistava esimerkki alareinin goottilaisesta arkkitehtuurista. Sen käämitystorni on erityisen huomionarvoinen.

Hofgarten ja Goethe-museo – Saksan ensimmäinen julkinen puisto. Täydellinen paikka piknikille, ja Jägerhofin tornista löydät kirjailija Goethelle omistetun kiehtovan museon.

Schifffahrtmuseum Düsseldorf – yksi anorakeille. Tämä museo on omistettu sisävesiliikenteelle, ja se sijaitsee kaupungin vanhassa linnan tornissa.

Kun käydä

Düsseldorfissa on erittäin kuumat kesät, jotka voivat joskus olla sietämättömiä. Sitä vastoin kova lumi on yleistä talvella. Myöhäinen kevät ja alkusyksy tarjoavat säät, jotka eivät ole liian äärimmäisiä ja välttävät myös kesällä saapuvia väkijoukkoja.

Düsseldorfissa järjestetään monia festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Sen joulumarkkinat ovat loistava paikka maistella bratwurstia ja gluehweinia. Carneval ei ole yleinen vapaapäivä, mutta monet tapahtumapaikat pitävät sitä sellaisena, ja maanantain paraati on pakko nähdä. Huhtikuun maraton on uskomattoman suosittu osallistujien ja katsojien keskuudessa.

Visa

Saksa kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

Raha

Saksa on euroalueen jäsen. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Sinulta voidaan pyytää kuvallista henkilötodistusta, jos maksat kaupassa luotto- tai pankkikortilla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.