Bogotan katutaide

Homoopas Bogotaan

Tutustu Kolumbian ainutlaatuiseen ja eloisaan pääkaupunkiin

Kolumbian pääkaupunki on maan kosmopoliittinen sydän, jossa mukulakiviset takakadut kohtaavat nykyarkkitehtuurin jyrkät saavutukset. Bogota on tiheästi asuttu kaupunkialue, joka sijaitsee joidenkin maailman vaikuttavimpien vuorijonojen joukossa ja jossa on syvälle juurtunut ja kiehtova kulttuuri.

Moderni Bogota tunnetaan rikkaasta kulttuuriperinnöstään, upeasta kulinaarisesta kohtauksesta ja kukoistavista taidealueistaan. Luovuus ja intohimo kulkevat tämän kaupungin suonissa ja tekevät siitä todella vapauttavan matkakohteen. Yöllä Bogota tekee edelleen vaikutuksen vilkkaalla ja kukoistavalla homoyöelämällä, josta löytyy jokaiseen makuun.

Bogotan homoskene keskittyy suurelta osin Chapineron korkealuokkaiseen ja hiljattain uudistuneeseen alueeseen. Alueella on yli 100 gay-baaria, -klubia ja -kauppaa, ja todisteita kaupungin vilkkaasta LGBT+-yhteisöstä on nähtävissä kaikkialla. Bogota tunnetaan yhä enemmän homokulttuurin ja -yhteisön keskuksena Etelä-Amerikassa, ja homomatkailijat kerääntyvät kokemaan kaiken, mitä tällä ainutlaatuisella ja monipuolisella kaupungilla on tarjottavanaan.

Homo Bogota

Gay-baareja ja klubeja Bogotassa

Sijaitsee vanhassa elokuvateatterissa homo Chapineron sydämessä, teatteri on homojen megakompleksi, jossa on yökerho ja baari. Theatronia kutsutaan usein "Etelä-Amerikan suurimmaksi homoklubiksi", ja 5 kerroksen ja 13 teemahuoneen ansiosta tämä titteli on hyvin ansaittu. Jokainen Theatronin huone on teemalla eri musiikkigenren tai aikakauden ympärille, mikä tarkoittaa, että tässä paikassa jokaiselle homomatkailijalle on tarjolla kerhokokemus. Klubi on yksi Bogotan suosituimmista ja houkuttelee yli 8,000 asiakasta joka lauantai-ilta.

Boogaloo klubi on entinen bluesbaari, josta on tullut homo-yöelämän hotspot. Klubi on suosittu kaupungin nuoremman homoväestön keskuudessa, jotka houkuttelevat tapahtumapaikkaan osittain sen maineen vuoksi Bogotan tyylikkäimpänä homoklubina. Teollinen sisustus ja kuuluisien live-DJ:n lista ovat ansainneet Boogaloo-kulttistatuksen kaupungin homoelämän suunnannäyttäjien joukossa. Boogaloo on suuri ja monipuolinen joukko, ja se on väistämätön kohde Bogota-matkalla.

Suosittu alkuillan ajanviettopaikka kaupungin homoyhteisön keskuudessa, Color House Cafe Bar avattiin vuonna 2008 ja on siitä lähtien ollut Bogotan homoelämän keskeinen osa. Eloisa sisustus, upeat juomatarjoukset ja rento ilmapiiri tekevät Color Housesta täydellisen paikan lämmitellä ennen kuin suuntaat joihinkin Chapineron suuriin homoklubeihin. Baari on vain lyhyen kävelymatkan päässä Theatronista ja houkuttelee vaikuttavia väkeä viikonloppuisin.

Homo Bogota

Gay-hotellit Bogotássa

Useimmat homomatkailijat haluavat yöpyä vauraalla El Retiron alueella tai Chapinerossa. Molemmat alueet tarjoavat matkailijoille lukuisia hotelli- ja majoitusvaihtoehtoja sekä nopean ja kätevän pääsyn kaupungin suosituimpiin homobaareihin ja klubeihin. Näiden alueiden hotellit ovat myös todennäköisemmin homoystävällisiä, ja homomatkailijoiden pitäisi voida nauttia stressittömästä oleskelusta.

Hiljattain kunnostettu ja tyylikkääksi osoittautunut 4 tähden majoituspaikka Hilton Bogota sijaitsee vain viiden minuutin päässä Chapineron homoalueelta ja tarjoaa vaikuttavan valikoiman mukavuuksia, kuten ulkouima-altaan, kuntosalin, ravintolan ja oleskelutilan. Hiltonin huoneissa on mukavat ja tyylikkäät huonekalut, ja asiakkaita hemmottelevat vertaansa vailla olevat näkymät Bogotan horisonttiin. Monet kaupungin merkittävimmistä ja suosituimmista nähtävyyksistä, kuten National Pedagogic University, sijaitsevat kävelymatkan päässä hotellista.

Sofitel oli Kolumbian ensimmäinen luksushotelli, ja se sijaitsee Bogotan kalliilla El Retiron alueella. Rakennuksen on suunnitellut maailmankuulu arkkitehti Miguel Soto, ja huoneet on viimeistelty yksilöllisesti koristeellisilla tarvikkeilla ja huonekaluilla, kuten Hermes ja Lavin. Sofitelin paikan päällä oleviin ruokailuvaihtoehtoihin kuuluu ranskalainen bistro-tyylinen ravintola ja rento loungebaari. Lisäksi monet kaupungin parhaista gay-yöelämän paikoista sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä.

Hallitsee herkkää tasapainoa vaivattoman tyylikkään ja äärimmäisen ylivertaisen välillä W Hotel Bogota on loistava valinta homomatkailijoille, jotka arvostavat eksentrisyyttä ja ylellisyyttä. Usaquenin naapurustossa sijaitseva alue, jossa W seisoo, oli aikoinaan viljelysmaata, ennen kuin kohoavat pilvenpiirtäjät, putiikit ja trendikkäät ravintolat valtasivat sen. Kultateema kulkee kaikkialla hotellissa, ja aula, kylpyhuoneet ja jopa tyynyt tarjoavat vieraille ylellisen ja tyylikkään oleskelun Bogotan sydämessä.

Kolumbia

Candelaria

La Candelaria on Bogotan sykkivä sydän ja myös kaupungin vanhin ja parhaiten säilynyt osa. Alueella asuu täydellisesti kunnostettuja 300 vuotta vanhoja taloja, kapeita takakujia ja upeita katumaalauksia. La Candelarian keskus on Plaza De Bolivar, suuri aukio, jonka leimaa pronssinen patsas Simon Bolivarista, sotilaallisesta ja poliittisesta johtajasta, joka ansaitsi suuren osan Etelä-Amerikan itsenäisyydestä Espanjasta 19-luvulla.

Arvokkaimmat monumentit ja löytöpaikat ovat hajallaan kaikkialla tässä kauniissa naapurustossa, ja mutkittelevat kadut voivat ajoittain olla hämmentäviä, joten paras tapa navigoida monimutkaisessa verkossa on palkata paikallinen opas tai osallistua ryhmäkierrokselle.

Matkailijoita kehotetaan pitämään silmällä omaisuuttaan La Candelariassa, sillä tiukat kadut ja hämmentävä taloverkko tarjoavat täydelliset työolosuhteet taskuvarkaille ja varkaille.

Kolumbia

Monserraten kukkula

Bogotan keskustan ylle kohoava ja kaupungin horisonttia hallitseva Cerro de Monserrate on Bogotan suosituin turistinähtävyys. Vuorta on pitkään pidetty pyhänä kulttuurisena paikkana kaupungin asukkaille sen huipulla sijaitsevan pienen kirkon vuoksi, ja vierailijat voivat vielä tänäänkin ihailla upeita panoraamanäkymiä.

Pääsy Cerro de Monserraten huipulle saavutetaan köysiradalla, joka liikennöi joka päivä ja veloittaa suhteellisen edullisen maksun. Tämä vaihtoehto kuljettaa vierailijat Bogotan keskustasta vuoren huipulle nopeasti ja mukavasti. Vaihtoehtoisesti siellä on useita vaellusreittejä ja kävelyreittejä, jotka nousevat valtavan Cerro de Monserraten puolelle. Kävelyä tulisi kuitenkin kokeilla vain seikkailunhaluisten matkailijoiden, koska korkean ilmanpaineen ja dramaattisen kaltevuuden yhdistelmä tekee vuoren vaelluksesta haastavan.

Bogota

Homoylpeys Bogotassa

Joka kesäkuussa kaupungissa järjestetään erilaisia ​​Pride-tapahtumia, ja niiden keskipiste on Bogota Pride -marssi. Marssi järjestetään yleensä kuun lopussa, ja se houkuttelee suuria joukkoja LGBT+-henkilöitä ja liittolaisia, jotka haluavat juhlia Bogotan LGBT+-yhteisön monimuotoisuutta sekä vaatia kaikenlaisen syrjinnän lopettamista.

Bogotassa oli ensimmäinen pride-kulkue vuonna 1982, ja alkuperäiseen tapahtumaan osallistui vain 30 henkilöä. Nykyään Bogota Pride -marssi houkuttelee yli 200,000 XNUMX ihmistä, jotka marssivat, katsovat ja tukevat LGBT+-ihmisten oikeuksia Kolumbiassa.

Homooikeudet Bogotassa

Kolumbialla on joitain Etelä-Amerikan edistyneimmistä homojen oikeuksista, ja sillä on useita lakeja, jotka on suunniteltu suojelemaan LGBT+-henkilöitä väkivallalta, syrjinnältä ja kiristystä vastaan. Lisäksi samaa sukupuolta olevien avioliitto laillistettiin maassa vuonna 2016, ja vuonna 2018 Bogota valitsi ensimmäisen lesbopormestariksi. Transsukupuoliset Kolumbiassa nauttivat myös erilaisista laillisista suojaista ja vapauksista, mukaan lukien oikeus käydä läpi sukupuolen vahvistusleikkaus ilman laajaa psykiatrista arviointia.

Useimmilla homomatkailijoilla Bogotassa on ongelmaton vierailu, mutta on tärkeää muistaa, että kuten missä tahansa paikassa, kaupungissa on edelleen alueita, joissa julkisia kiintymyksenosoitteita tulee harkita huolellisesti oman turvallisuutesi vuoksi.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Bogotan parhaat retket

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Bogotan retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Bogota matkaasi vartenHanki opas