Istanbul

Gay-opas Istanbuliin

Istanbulissa on suuri mutta huomaamaton homoelämä

Yksi maailman vilkkaimmista ja jännittävimmistä kohteista, Istanbul sijaitsee Euroopan ja Aasian rajalla, ja tämä mantereen ylittävä kaupunkien hajaantuminen on täynnä kulttuuria, perinteitä ja historiaa. Istanbulin kadut ovat täynnä uskonnollisia aarteita, upeita matkailukohteita, historiallisia kohteita, upeita ostosmahdollisuuksia, ruokaa ja hamamia, ja vilkkaan ja intohimoisen homoelämän ansiosta kaupunki on loistava paikka homomatkailijoille.

Istanbul toivottaa tervetulleeksi yli 12 miljoonaa kävijää vuodessa, ja se on maailman viidenneksi väkirikkain turistikohde. Kaupungin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde, ja se on historiallisen merkityksen, muinaisen arkkitehtuurin ja uskonnollisten monumenttien keskus.

Muuhun Turkkiin verrattuna Istanbulilla on liberaalimpi asenne LGBT+-asioissa ja hetero- ja cisgender-normien ulkopuolella olevien ihmisten oikeuksiin. Sellaisenaan kaupungista on tullut alueen homokulttuurin ja -matkailun mekka, ja vaikka se ei olekaan San Fransiscon, Berliinin tai Bangkokin mittakaavassa, kaupungissa on havaittavissa elävää homoelämää.

Mene Istanbuliin

Gay-baareja ja klubeja Istanbulissa

Gay-skene Istanbulissa on keskittynyt ja kompakti, ja se esiintyy pääasiassa Beyoglun tärkeimmällä turistialueella ja historiallisella Peran alueella. Chianti Bar on yksi Istanbulin mukavimmista homobaareista, joka tarjoaa ystävällisen ja rennon ilmapiirin. Paikka on suosittu paikallisen homoyhteisön sekä vierailevien matkailijoiden keskuudessa, ja Chianti Bar toimii kahvilana päivällä ja baarina öisin, vilkkain iltaisin.

Sijaitsee keskeisellä ja vilkkaalla Taskshim-aukiolla, Chaplinin kahvila on hienovaraisesti piilossa kauniin aikakauden rakennuksen toisessa kerroksessa. Halvana ja iloisena juomapaikkana tunnettu baari on suosittu paikallisen homoyhteisön keskuudessa, jota houkuttelevat halvat juomat, vieraanvarainen ilmapiiri ja upea musiikki. Chaplin Cafe on suosittu paikka lämmitellä ennen kuin suuntaat johonkin Istanbulin suurimmista homoklubeista. Jos haluat tavata ystävällisiä homokavereita, Chaplin Cafe on vierailun paikka.

Pinocchio Gay Bar on ollut avoinna vuodesta 2011 ja on vakiinnuttanut asemansa yhdeksi Istanbulin suosituimmista homopaikoista. Pinokyon kohokohta ovat hilpeät ja vaikuttavat vedoshowt, joissa esitellään joitain kaupungin parhaista drag-lahjoista. Klubi on äänekäs ja vilkas, ja se houkuttelee usein suuria joukkoja paikallisia homomiehiä ja vierailevia homomatkustajia. Klubi sijaitsee lähellä monia kaupungin muita homoseksuaaleja, joten se on kätevä paikka tarkistaa matkasi aikana.

Istanbulin nuoremman homojoukon suosiossa, Kahvila Morkedi on keskeisellä paikalla sijaitseva pieni homobaari. Klo 10–XNUMX avoinna oleva baari on suosittu paikka tavata ja olla yhteydessä paikallisiin homomiehiin ja napsauttaa halpoja juomia. Morkedi on mutkaton paikka ja vierailijat löytävät halvan mutta iloisen tunnelman.

Istanbul

Gay-hotellit Istanbulissa

Beyoglun alue on ylivoimaisesti suosituin alue homomatkailijoiden majoittumiseen Istanbulissa. Sykkivä kaupungin sydän tarjoaa nopean ja kätevän pääsyn monille kaupungin suosituimmista turistinähtävyyksistä ja nähtävyyksistä. Beyoglu tunnetaan upeista viihde- ja yöelämän paikoistaan, ja suurin osa homobaareista ja klubeista sijaitsee tällä alueella.

Harkitse äärimmäisen luksusmajoitusta vilkkaassa Istanbulissa Grand Hyatt. Aivan Taksim-aukion tuntumassa sijaitseva hotelli on lähellä kaupungin keskustaa ja tarjoaa helpon pääsyn Istanbulin yöelämän ja viihdealueille. Nykyaikainen ja tyylikäs Grand Hyatt Istanbul on homoystävällinen, ja asiakkaat voivat hyödyntää kaikkia palveluita, kuten baaria, ravintolaa, uima-allasta ja saunaa. Monista huoneista on upeat näkymät Istanbulin muinaiseen ja dynaamiseen horisonttiin.

Ottopera hotelli on yksi Istanbulin hienoimmista pienistä designhotelleista. 14 modernia huonetta on jokainen mittatilaustyönä sisustettu tietoisesti valituilla esineillä, jotka heijastavat Istanbulin kulttuurin monimuotoisuutta. Ottopera-hotellin pieni koko tarkoittaa, että sinusta pidetään aina hyvää huolta, ja vieraat voivat nauttia erinomaisesta sijainnista lähellä Istanbulin tärkeimpiä yöelämän paikkoja. Hotellin aurinkoterassi on täydellinen paikka siemailla drinkkejä ja katsella auringonlaskua kaupungin yli.

Gay Pride Istanbulissa

Ensimmäiset Pride-juhlat Istanbulissa pidettiin vuonna 2003 ja ne tapahtuvat vuosittain kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Istanbul Pride oli ensimmäinen LGBT+-tapahtuma, joka järjestettiin muslimi-enemmistömaassa, ja se on havainnollistanut yhtäläisten oikeuksien vaatimusta jopa sosiaalisesti konservatiivisimmissa osavaltioissa. Huolimatta yli 100,000 2016 ihmisen osallistumisesta Turkin hallitus on kuitenkin sulkenut ja kieltänyt kaikki Pride-tapahtumat vuodesta XNUMX lähtien. Huoli osallistujien turvallisuudesta mainitaan usein syynä Istanbulin ylpeyden kieltämiseen, mutta homofobia, bifobia ja transfobia ovat rehottaa maan hallitsevassa puolueessa.

Istanbul

Homooikeudet Istanbulissa

Samaa sukupuolta olevien seksisuhteiden peruslaillisuus on ollut voimassa Turkissa vuodesta 1858, ja suostumusikä on aina ollut 18 vuotta. Tämän lisäksi LGBT+-oikeudet ovat maassa melko rajalliset.

Istanbulissa samaa sukupuolta olevat parit eivät saa mennä naimisiin tai yhdessä adoptoida lapsia, eikä samaa sukupuolta oleville ihmisille ole laillista suojaa. Lisäksi Turkki ei ole vielä hyväksynyt minkäänlaista syrjinnän vastaista politiikkaa, mikä tarkoittaa, että LGBT+-henkilöiltä voidaan avoimesti evätä palvelut tai heiltä voidaan kieltäytyä yhtäläisestä kohtelusta. Transsukupuolisilla ihmisillä on maassa laillinen oikeus vaihtaa laillista sukupuoltaan.

Homomiehet on vapautettu asevelvollisuudesta, eivätkä he saa palvella avoimesti armeijassa. Turkissa on kuitenkin lukuisia aktiivisia ja äänekkäitä LGBT+-oikeusjärjestöjä, jotka lobbaavat yhtäläisten oikeuksien puolesta, ja Istanbul on aktivismin ja edistyksellisten ajattelijoiden pesäpaikka. Tämä oli ensimmäinen muslimi-enemmistömaa, joka sieti homopride-juhlia (Istanbulissa ja Ankarassa), mutta vuosina 2015 ja 2016 poliisi hajotti Pride-tapahtumat.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Istanbulissa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Istanbulin retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Istanbul matkaasi vartenHanki opas