Homoopas Le Marais'hun

Homoopas Le Marais'hun

Le Marais on yksi Pariisin ikonisimmista alueista.

Se on Pariisin homoyhteisön ja myös sen juutalaisen yhteisön tärkein keskus. Pariisin juutalaisten elämä on keskittynyt enimmäkseen Le Marais'n ympärille keskiajalta lähtien. Homomaailma syntyi vasta 1980-luvulla.

Ennen Ranskan vallankumousta suuri osa ranskalaisesta aristokratiasta asui Le Marais'ssa. Vallankumouksen jälkeen he muuttivat Saint Germain des Presiin. Heidän jälkeensä Le Maraisista tuli enemmän kaupallinen alue. Nykyään se on taidegallerioita, putiikkeja ja tyylikkäitä ravintoloita keskus. Puhumattakaan joistakin eleganteimmin pukeutuneista ihmisistä, joita olet koskaan nähnyt.

Le Marais Paris

Iltapäivä Le Marais'ssa

Le Marais tarjoaa harvinaisen vilauksen vanhaan Pariisiin. Georges-Eugène Haussmann tuhosi ja rakensi uudelleen 19-luvun puolivälissä suuren osan kaupungista. Hän purki keskiaikaisten kaupunginosien mutkittelevat kadut ja rakensi laajat bulevardit, joilla kuljemme nykyään. Kummallista kyllä, bulevardit suunniteltiin tukahduttamaan erimielisyyttä, jos Pariisi puhkeaa jälleen vallankumoukseen. Pitkät, suorat bulevardit helpottaisivat viranomaisten kapinan tukahduttamista.

Le Marais'ssa näet enemmän vallankumousta edeltäviä rakennuksia kuin missään muussa kaupungin osassa. Kadut ovat täynnä tuskallisen trendikkäitä putiikkeja. Se on pakollinen, jos rakastat vaatteita etkä ole vastenmielinen kuluttamasta suuria rahasummia. Sitten taas ranskalaiset flaneurit keksivät käytännössä ikkunakaupan.

Löydät ikonisen homokirjakaupan Les Mots A La Bouche Rue Sainte-Croixilta. Älä huoli, jos et puhu ranskaa, heillä on myös englanninkielisiä kirjoja. Löydät myös joitain silmiinpistäviä postikortteja ja lehtiä - olettaen, että haluat lähettää tuhma lahjan takaisin kotiin. Ranskalaiset postikortit ovat ikoninen pariisilainen vientituote.

Picasso-museo sijaitsee Hôtel Saléssa rue de Thorignylla. Täältä löydät yli 5000 Picasson taideteosta – se on maailman suurin pysyvä Picasso-kokoelma. Kuvat näytetään upeassa ympäristössä hieman sattumanvaraisella tavalla. Niitä ei ole asetettu kronologisesti tai temaattisesti. Siitä huolimatta tämä museo on pakollinen. Tunnet olosi erittäin sivistyneeksi ja hienostuneeksi lähtiessäsi.

Le Marais Paris

Missä syödä Le Marais'ssa

Falafel on legendaarinen Le Marais'ssa. Rue des Rosiersilla näet pitkiä jonoja useiden falafel-liitosten, kuten L'As du Fallafelin ja King Falafelin palatsin, ulkopuolella. Voit syödä sisällä, jos löydät pöydän. Vaihtoehtoisesti voit leijua kadun kulmassa ja syödä samalla kun katselet maailman menoa. Huomaat, että monet ihmiset valitsevat jälkimmäisen vaihtoehdon.

Samalla kadulla voit myös kokeilla Sacha Finkelsztajnia ja ahmia runsasta juutalaista ruokaa. Juustokakku ja gefilte-kala ovat pakollisia.

Jos pidät vanhan maailman tyylikkyydestä, suuntaa Benoitille. Se on aivan Hôtel de Villen vieressä Le Marais'n rajalla. Sisustus on jumalallinen - puhumme trompe l'oeil -katoista ja punaisista samettituoleista. Benoit on yksi Pariisin vanhimmista bistroista, ja sillä on Michelin-tähti. Täällä voit nauttia klassisista ranskalaisista ruuista ja nauttia Midnight In Paris -fantasiasta.

Le Marais Paris

Iltamatka Le Marais'ssa

Kun myöhäisillan baarit avautuvat klo 5 jälkeen, homot tulevat ulos leikkimään. Siirry Rue des Archivesiin. Täältä löydät Le Coxin (ei nauramista takana). Se on vilkas homobaari, jota et voi missata - kadulle valuu aina suuri joukko.

Viereinen baari on nimeltään Freedj. Happy hour jatkuu klo 10 asti. Halpojen juomien lisäksi näet joitain Pariisin yön hienoimpia näytteitä.

Jos äänekkäät baarit eivät ole sinun paikkasi, suuntaa Rue Vieille du Templelle ja nauti drinkki La Belle Hortensessa, supertyylikkäässä kirjakaupassa, jossa on myös baari! Täällä voit välttää diskonukkeja ja juoda kirjallisen kansan kanssa klo 2 asti.

Riippumatta siitä, milloin olet tutustumassa Le Marais'hun, ihmisten katsominen on nautinnollisinta toimintaa. Ne näyttävät yleensä upeilta, joten sinua kehotetaan parantamaan muotipeliäsi. Luokka on: hillitty eleganssi.

Lue lisää: Tutustu Gay Parisiin | Tekemistä Pariisissa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Pariisissa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Pariisin matkoja ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Pariisi matkaasi vartenHanki opas