Manchester

Homoopas Manchesteriin

Tutustu Ison-Britannian pohjoiseen voimanpesään

Manchesterissa on yksi Euroopan parhaista homoelämästä. Se on suuri, röyhkeä kaupunki, jossa on hämmästyttävä yöelämä ja kiehtova historia. Manchester oli ensimmäinen kaupunki, joka teollistui, mikä aloitti teollisen vallankumouksen ja loi perustan maailmalle, jossa elämme tänään. Manchester oli myös Haciendan, Acid Housen ja 80-luvun lopun legendaarisen Mad For It -bileskenen koti.

90-luvun lopulla Manchester oli paikka Queer As Folkille, Ison-Britannian ensimmäiselle homoseksuaaliselle TV-draamalle. Queer As Folk on legendaarinen esittäessään queer-ihmisiä normaaleina ihmisinä, toisin kuin karikatyyreinä. Ja Manchester on myös kuuluisa Canal Streetistä: valtavasta homokylästä aivan kaupungin keskustassa. Kaiken kaikkiaan Manchester on aika uskomaton paikka. Se on itse asiassa yksi Euroopan jännittävimmistä kaupungeista, ja se on piilotettu helmi. Jos etsit gay-kaupunkimatkaa, Manchesterin pitäisi olla listallasi korkealla.

Ota kuitenkin sateenvarjo mukaan. Sen lisäksi, että Manchester oli teollisen vallankumouksen syntymäpaikka Morrissey ja Emily Pankhurst, Manchester keksi sateen! Jos Manchesterissa olisi hyvä sää, se olisi yhtä suosittu kuin New York… mutta se ei olisi Manchester. Oletko vihainen siitä? Totta kai sinä olet.

Manchester

Tutustu Canal Streetin homoelämään

Canal Street on Manchesterin suosituin homoalue. Se ei ole piilossa jollekin erilliselle takakujalle. Se on aivan kaupungin keskustan sydämessä. Canal Street on täynnä homobaareja ja homoklubeja. Se on hyvin juhlaalue.

Kaikki gay-paikat ovat samassa paikassa. Löydät ne koko Canal Streetin varrelta ja Canal Streetin sivukaduilta. Hemmottele itseäsi baarihyppelyssä. Etsi paikka, joka kiinnittää huomiota ja tutki. Näet todennäköisesti paljon drag queenejä, joista monet ovat tulossa eri baareihin lentolehtisten kanssa.

Jos haluat aloittaa homo-iltasi Canal Streetillä hillitysti, suuntaa Richmondin teehuoneet. Voit jopa suunnata sinne iltapäivällä kupilliseen teetä ja sconia. Siinä on vanhaa koulua, hyvin englantilaista charmia. Se tarjoaa myös viinaa.

New York, New York on suosittu homobaari Bloom Streetillä. Se on melko pieni, mutta se on paljon hauskaa. Useimpina iltoina on drag-esityksiä. Hyvä paikka viettää iltaa ja flirttailla paikallisten kanssa.

G-A-Y Manchester on luultavasti tunnetuin homobaari Manchesterissa, G-A-Y on avoinna joka päivä klo 4 asti. Juomat ovat halpoja ja ne pakataan iltaisin, varsinkin arkisin. Useimmat homoillat Manchesterissa päättyvät klo G-A-Y.

Manchester

Tekemistä Manchesterissa

Manchester on erittäin homoystävällinen. Näet homoja kaikkialla kaupungissa. Poistuessasi homoelämästä, sinun tulee ehdottomasti käydä tutustumassa Northern Quarteriin. Se on kaupungin hipsteri, äärimmäisen viileä yöelämän keskus. Northern Quarter on täynnä baareja, ravintoloita, klubeja, kauppoja ja trendikkäitä ihmisiä. Voit jakaa yösi Northern Quarterin ja Canal Streetin välillä.

Suuntaa pohjoiseen kortteliin iltapäivällä ja tutustu kauppoihin. On paljon itsenäisiä putiikkeja tutkittavana. Sinun tulisi myös tutustua Whitworthin taidegalleriaan ja Manchesterin taidegalleriaan - molemmat ovat pohjoisessa korttelissa.

Manchester on musiikiltaan legendaarinen. Se on tuottanut monia rockbändejä Oasisista Stone Rosesiin. Se on myös ollut vastuussa monista legendaarisista klubimusiikista. Hacienda oli paikka palata aikoinaan, mutta se sulki ovensa monia vuosia sitten huumeskandaalien ja huonon hallinnon hämärässä – aivan kuten Studio 54. Yksi Haciendan (ja New Order and Joy Divisionin) perustajista kirjoitti siitä kirjan. Kirjan nimi on The Hacienda: How Not To Run A Nightclub. Hyvä pohjustus Manchesterin kulttuurihistoriasta.

Manchesterissa on sopivasti monia itsenäisiä levykauppoja. Musiikin ystävät iloitsevat. Illalla voit myös tutustua elävän musiikin tarjontaan. Baarit, kuten YES ja Band On The Wall, sopivat erinomaisesti elävään musiikkiin.

Manchester

Tapahtumat Manchesterissa

Gay Pride Manchesterissa on tullut varsin legendaariseksi. Se on nyt yksi planeetan suurimmista homopride-tapahtumista. Manchester Pride on kohdetapahtuma. Ihmisiä tulvii kaupunkiin liittyäkseen juhliin, joten varaa hotellisi etukäteen. Manchesterin konsertissaan tapahtuneen tuhoisan hyökkäyksen jälkeen Ariana Grande palasi kaupunkiin ja esitti Manchester Pridea vuonna 2019. Adam Lambertin oli määrä esiintyä vuonna 2021, mutta maailmanlaajuinen pandemia korjasi sen.

Manchesterin kansainvälinen festivaali on myös kohdetapahtuma. Se lähestyy Edinburghin festivaaleja. Manchesterin kansainvälinen festivaali on jollain tapaa parempi kuin Edinburghin festivaali. Se esittelee niin monipuolisen valikoiman näyttelijöitä suurista nimistä, kuten Janelle Monae ja Bjork, huippuluokan teatteriin.

Onko Manchester vierailun arvoinen?

Joo! Lyhyesti sanottuna Manchester on iso kaupunki, jossa on paljon charmia ja ystävällisiä, puhumattakaan röyhkeistä asukkaista. Manchesterissa elinkustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat kuin Lontoossa. Tämä tarkoittaa, että siellä voi silti olla vilkasta itsenäistä yöelämää ja kulttuurielämää. Suuri osa BBC:stä on siirretty Manchesteriin viime vuosina. On jopa pyydetty siirtämään Britannian parlamentti Manchesteriin. Manchester voi tuntua monella tapaa todelliselta painopisteeltä. Lontoolaiset eivät vain ole vielä ymmärtäneet sitä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Manchesterin parhaat retket

Selaa valikoimaa retkiä Manchesterissa kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Manchester matkaasi vartenHanki opas