Praha

Homoopas Prahaan

Praha on juhlakaupunki sekä kulttuurikohde

Praha on Tšekin tasavallan pääkaupunki, ja vuoteen 1968 asti rautaesiripun piilotti muualta maailmalta. Nykyään maa on osa EU:ta ja myös yksi maailman vierailluimmista maista.

Praha on kulttuurin ja historian aarreaitta, ja sitä kuvataan usein Euroopan kauneimmaksi kaupungiksi, jossa on laaja valikoima historiallisesti merkittäviä maamerkkejä, kuten Prahan linna ja Vanhankaupungin aukio. Kaupunki on kohdannut toistuvia poliittisia ja taloudellisia myllerryksiä, ja todisteita sen kiehtovasta historiasta on piilotettu joka kulman takana.

Prahan homoyhteisö on yksi Itä-Euroopan vilkkaimmista ja laajimmista. Kaupungissa on monia homokeskeisiä baareja, klubeja ja muita paikkoja, jotka toimivat avoimesti ja ovat suosittuja homomatkailijoiden keskuudessa. Prahan tärkein homoalue on Vinohrady, trendikäs ja energinen asuinalue. Vinohrady sijaitsee hieman kaupungin keskustasta, ja se on paikka, jossa homomatkailijat löytävät suurimman osan kaupungin vilkkaasta homoelämästä.

Gay-baareja ja klubeja Prahassa

Prahassa on monipuolinen valikoima homobaareja ja klubeja, joista suurin osa sijaitsee kaupungin Vinohradyn alueella lähellä kaupungin keskustaa.

Piilotettu vanhankaupungin kiinteistön kellariin, Klubi 21 on suosittu paikka LGBT+-paikallisten asukkaiden keskuudessa, ja se on ollut Prahan homoelämän keskeinen osa vuosia. Perinteinen tšekkiläistyylinen pubi on tiiliseinämäinen, ja siinä on ärtyisä mutta vieraanvarainen tunnelma, joka houkuttelee ikään ja tyyliin vaihtelevaa yleisöä. Klub 21:n seinät on peitetty paikallisilla taideteoksilla, joita vierailijat voivat ostaa.

Club Termax on Prahan suurin homoklubi ja on erittäin kiireinen viikonloppuisin. Klubi isännöi erilaisia ​​teemailtoja 80- ja 90-luvun bileistä live drag -esityksiin. Termax houkuttelee nuorta ja trendikästä väkeä värikkäällä ja tyylikkäällä sisustuksellaan, pophymnillä ja mahtavilla juomatarjouksilla.

Piano baari on maamerkki Prahan homoelämässä, ja se on ollut paikallisten ja matkailijoiden suosikki sen avaamisesta vuonna 1995. Baari on suosittu paikka homoseksuaaleille, jotka haluavat nauttia muutaman drinkin ennen kuin suuntaavat alueen isompiin ja äänekkäämpiin kohteisiin. Piano Bar järjestää viikoittain drag-esityksiä ja homobingoa.

Gay hotellit Prahassa

Paras paikka homomatkailijoille, jotka haluavat tutustua kaikkeen Prahan tarjontaan, on kaupungin keskusta, josta löydät monia suosituimmista nähtävyyksistä ja kävelymatkan päässä kaupungin tärkeimmistä homoklubeista ja -paikoista. Monet parhaista ja suosituimmista hotelleista sijaitsevat myös kätevästi kaupungin keskustassa ja vanhassakaupungissa.

Hotelli Leonardo on tyylikäs ja historiallinen hotelli lähellä kaupungin Vanhankaupungin aukiota ja Kaarlensiltaa. Asiakkaat voivat valita useista huoneista ja sviiteistä, jotka kaikki on sisustettu käsin poimituilla antiikkiesineillä Prahasta ja sen ympäristöstä. Asiakkaat voivat myös rentoutua suihkulähteen äärellä Hotel Leonardon yksityisellä sisäpihalla.

Tarjoaa nykyaikaisen oleskelun todella ainutlaatuisessa art deco -rakennuksessa Mosaic -hotelli on erittäin arvostettu. Valittavana on joko yksityisiä huoneita tai jaettuja makuusaleja. Hotellissa on viileä ja moderni sisustus, ja asiakkaat voivat hyödyntää täysimääräisesti vaikuttavaa kattoterassia ja sieltä avautuvia upeita näkymiä.

Tutustu vanhaan kaupunkiin

Kuten nimestä voi päätellä, Prahan vanhakaupunki on yksi kaupungin vanhimmista ja suosituimmista alueista. Turistit kerääntyvät vaeltamaan viehättäviä ja intiimejä katuja ja kujia, jotka on säilytetty moitteettomasti historiallisella tasolla.

Alueen sydän on Vanhankaupungin aukio, joka on useiden merkittävien poliittisten hetkien sijainti kaupungin laajan ja dynaamisen historian aikana. Aukio on myös Prahan suosituin matkailukohde, joka vetää tuhansia kävijöitä vuosittain. Vuonna 1410 astronominen kello lisättiin alueelle, ja se on nyt maailmanlaajuinen maamerkki.

Praha

Vieraile Prahan linnassa

Prahan linna on peräisin noin vuodelta 880 jKr, jolloin Premyslid-dynastian prinssi Bořivoj rakensi sen. Linna on lähes 70,000 XNUMX m²:n pinta-alallaan maailman suurin yhtenäinen linnakompleksi. Unescon maailmanperintökohde, Prahan linna on joukko rakennuksia ja monumentteja, jotka kattavat erilaisia ​​arkkitehtonisia tyylejä ja aikakausia.

Yksi linnan henkeäsalpaavimmista rakennuksista on Pyhän Vituksen katedraali, jossa on kauniit lasimaalaukset ja dramaattinen uusgoottilainen arkkitehtuuri. Linnakompleksissa on myös Golden Lane, jossa tšekkiläinen kirjailija Franz Kafka asui ja kirjoitti useita vuosia, ja ilmeisesti vetäytyi kaduille hiljainen ja rentouttava ilmapiiri.

Linna sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa, ja sinne on vapaa pääsy, ja vieraat voivat nauttia opastetuista tai äänikierroksista.

Homooikeudet Prahassa

Tšekin tasavallalla on liberaaleimpia ja kunnioittavimpia asenteita LGBT+-ihmisiä ja -asioita kohtaan Itä-Euroopassa. LGBT+-ihmiset Tšekin tasavallassa kohtaavat kuitenkin edelleen merkittäviä tasa-arvon ja edistymisen esteitä.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto on maassa laiton, ja parisuhteeseen solmivilta evätään samat oikeudet kuin laillisissa seka-avioliitoissa, mukaan lukien ei mahdollisuutta yhteisomistukseen. Jos naimisissa oleva henkilö haluaa mennä sukupuolen vahvistusleikkaukseen, hänen on ensin läpäistävä pakollinen avioero- ja sterilisaatioprosessi.

On kuitenkin olemassa lakeja ja lainsäädännöllisiä suojakeinoja, jotka kieltävät kaikenlaisen seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin perusteella tapahtuvan syrjinnän, ja viharikoksia pidetään raskauttavana rikoksena.

Lue lisää: Tekemistä Prahassa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Prahassa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Prahan retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Praha matkaasi vartenHanki opas