Homoopas Castron luokse

Homoopas Castron luokse

Tutustu Amerikan kuuluisimpaan homoelämään

Castro on San Franciscon legendaarinen homoalue. Siitä tuli Amerikan ensimmäinen ja ikonisin homoseksuaali. 70-luvulla Stonewall-kapinan ja ensimmäisen Pride-marssin jälkeen Castro oli homojen vapautusliikkeen päämaja.

Armistead Maupinin Tales Of The City -romaanit ikuistivat homojen San Franciscon, erityisesti Castron kaupunginosan. San Franciscosta tuli homoseksuaalisten amerikkalaisten magneetti. Asiat ovat muuttuneet viime vuosina. Castro on edelleen hyvin homo, mutta se on kohtuuttoman kallis. Piilaakson ja teknologiajättiläisten nousu on muovannut San Franciscon uudelleen. Asuntojen hinnat San Franciscossa melkein kaksinkertaistuivat vuosien 2009 ja 2019 välillä. Castro on kuitenkin edelleen hyvin homo.

Castro

 

Castron homohistoria

 

Toisen maailmansodan aikana monet joukot lähtivät taistelemaan Eurooppaan San Franciscosta. He laskeutuivat myös San Franciscoon matkalla kotiin. Kun niin monet nuoret miehet vaaransivat henkensä, oli intensiivistä aikaa olla elossa. Melko monilla näistä miehistä oli suhteita keskenään. San Francisco oli homotoiminnan keskus. Kuvittele kaikkia niitä sotilaita yhdessä kaupungissa – toimintaa oli paljon.

Vuoteen 1980 mennessä arvioitiin, että 17 prosenttia San Franciscon väestöstä oli homoja. Life-lehti ylisti sitä "Amerikan homopääkaupungiksi" jo vuonna 1964.

Elokuva "Milk" Sean Pennin pääosassa kertoo Castron homohistoriasta. Harvey Milk omisti kameraliikkeen Castro Streetillä. Kun kävelet Castron sisään tänään, näet valtavan sateenkaarilipun leijuvan korkealla Harvey Milk Plazassa.

Hän oli ensimmäinen avoimesti homopoliitikko, joka valittiin Kaliforniassa. Hänet murhattiin jo vuonna 1978. Harvey Milk kampanjoi homojen oikeuksien puolesta aikana, jolloin asenteet homoja kohtaan olivat syvästi vihamielisiä. Homoseksuaalisuus oli laillistettu vasta äskettäin ja homoseksuaaliset amerikkalaiset nousivat varjoista ensimmäistä kertaa. Muista, jopa Liberace oli kaapissa noina aikoina! Harvey Milkistä tuli paikallinen sankari. Hänet tunnettiin "Castro Streetin pormestarina".

Castro ottaisi synkän käänteen hänen kuolemansa jälkeen. AIDS-kriisi oli aivan nurkan takana, ja se toi tuhoa Amerikan kuuluisimmalle homoseksuaalille.

Nykyään Castro on yksi Amerikan vilkkaimmista alueista. Asiat ovat muuttuneet myös homojen oikeuksien rintamalla. Vuonna 2016 Yhdysvaltain laivasto nimesi yhden tankkeristaan ​​USNS Harvey Milk.

Castro

 

Gay-baareja ja klubeja Castron alueella

 

Reuna on yksi Castron pisimpään toimineista homobaareista. Se on yksi San Franciscon suosituimmista naapuruston homobaareista ja se on avoinna seitsemänä päivänä viikossa.

Kahvila on Castron instituutio. Todella paikka nähdä ja tulla nähdyksi. Se on tien toisella puolella Harvey Milk Plazasta. Se on ollut Castron yhteisön tärkeä yöelämän paikka yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Se on yksi parhaista paikoista juhlimaan iltaisin.

Twin Peaks Taverna on yksi Amerikan pisimpään toimineista homobaareista. Se avattiin jo vuonna 1935 ja se oli homobaari jo silloin, kauan ennen kuin homoseksuaalisuus laillistettiin. Se oli saanut maamerkin aseman sen historiallisen merkityksen vuoksi. Se tunnettiin "porttina Castron luokse".

sekoittaa on hyvä paikka seurustella – luultavasti siksi sitä kutsutaan nimellä Mix. Terassi on hyvä paikka tavata paikallisia.

Hieno on suosittu homobaari ja -klubi Castron alueella. Tanssilattia on suuri ja iltaisin pakattu ja hikinen. Näet go go -tanssijat ja Drag Race -alumnit esiintymässä lavalla. Näet täällä joitain vakavia kuumia - kaikki homounelmasi voivat toteutua.

San Fran

 

Homokulttuuri Castron alueella

 

Suuntaa Castron GLBT-historialliseen museoon. San Franciscon homojen historia on niin laaja, että sen muistoksi tarvittiin museo. GLBT-museo avattiin vuonna 2011. Voit tutustua San Franciscon ja Castron lähiajan homohistoriaan. Se ulottuu jopa niin pitkälle kuin espanjalaiset tutkimusmatkailijat ennen Amerikan tasavallan perustamista.

Kävele alas Castron Rainbow Honor Walk -kävelylle. Se on kuin Holywoodin Walk Of Fame, vain kunnianosoituksena omituisille historiallisille henkilöille näyttelijöiden sijaan. Rainbow Honor Walk on laajentunut kattamaan useita kortteleita. Näet monia LGBT+-kuvakkeita muistettavana Oscar Wildesta Alan Turingiin.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat San Franciscossa

Selaa valikoimaa kumppaneidemme retkiä San Franciscossa ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in San Francisco matkaasi vartenHanki opas