Lissabon

Tutustu fado-musiikkiin Lissabonissa

Nauti Lissabonin äänistä.

Jos olet koskaan käynyt Portugalissa, olet epäilemättä kuullut baarien, kahviloiden ja ravintoloiden ovesta ajautuvan erottuvan jousimusiikin. Nämä melankoliset ja surulliset äänet ovat Portugalin kansallisen musiikkigenren Fadon ääniä.

Fado-laulutyyli syntyi Portugalissa 1820-luvulla, ja se tunnetaan pääasiassa naislaulajien ilmeisyydestä, jotka laulavat usein jokapäiväisen elämän kamppailuista, sydänsuruista ja halusta. Sanotaan, että Fadoa voidaan parhaiten kuvailla portugalilaisella sanalla "Saudade", joka tarkoittaa kaipuuta ja menetyksen tunnetta.

Fado-musiikki kuuluu yleensä johonkin kahdesta tyylistä: Lissabon ja Coimbra. Jokainen muoto sai alkunsa samasta kaupungistaan, ja ne voidaan erottaa musiikin rakenteiden ja perinteiden kautta. Lissabonin fado kukoisti syrjäytymiskokemuksista ja rikkomuksista, joita varhaisten fado-muusikoiden luojat kohtasivat. He soittivat usein yhteiskunnan syrjäytyneiden, kuten merimiesten ja prostituoitujen, suosimissa laitoksissa.

Fado on ollut yksi Portugalin suosituimmista musiikin genreistä vuosisatojen ajan, mutta se saavutti maailmanlaajuista menestystä 1990-luvulla ja viime aikoina julkaisemalla albumeita, kuten Madonna's. Madame X, joka sai inspiraationsa hänen muuttamisestaan ​​Lissaboniin.

Fado-musiikin suosituimman ja tunnistetuimman muodon syntymäpaikkana Lissabon on täydellinen kohde matkailijoille nauttiakseen Portugalin suosikkigenren aidoista äänistä.

Lissabon

Uppoudu fado-musiikin historiaan

Ennen kuin lähdet maistelemaan Lissabonin Fadoa omakohtaisesti, ota hetki tutustuaksesi genren kiehtovaan historiaan Museu do Fadossa. Museo on kokonaan omistettu Lissabonin kukoistavalle fado-kulttuurille ja toimii tarkoituksenaan esitellä fado-musiikin symbolista ja kulttuurista merkitystä.

Museu do Fadossa on useita pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä sekä esitystiloja, joissa usein esiintyy paikallisia fado-taiteilijoita ja -bändejä. Museovieraat voivat myös osallistua kitaratyöpajoihin, joissa opetetaan fado-soundin luomisen perusteita.

Museon tuleviin tapahtumiin kannattaa tutustua, sillä siellä järjestetään usein konsertteja, mielenosoituksia ja esityksiä, joihin voi varata ennakkoon. Museu do Fado on isännöinyt eräitä maailman parhaista fado-laulajista, mukaan lukien Carlos do Carmo ja Maria Teresa de Noronha.

Fado musiikki

Syö ja juo fado-musiikin tahdissa

Lissabonin viehättävät kadut ovat täynnä fado-musiikkiin ja -kulttuuriin erikoistuneita baareja ja ravintoloita, joissa matkustajat voivat nauttia perinteisestä ja aidosta kokemuksesta samalla kun he nauttivat kaupungin hienoimmista ruoista ja juomista.

Mesa de Frades sijaitsee entisessä kappelissa ja tarjoaa edelleen alkuperäisiä laatoitus- ja seinämaalauksia. Tämä intiimi ja kynttilänvalossa oleva baari on viihtyisä ja tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen ja autenttisen fado-musiikin maun. Mesa de Fradesin tekee kuitenkin niin erikoisen sen sekalainen artistivalikoima, joka vaihtelee Fado-legendoista aina nouseviin paikallisiin esiintyjiin. Taiteilijat kävelevät pöytien välissä settien aikana antaen vieraille täysin henkilökohtaisen kokemuksen. Mesa de Frades on kaunis.

Vaikka Club de Fado onkin kalliimpi vaihtoehto, se on Lissabonin suosikki ja korkea hintataso oikeuttaa nopeasti ravintolan fado-suorituskyvyn ja -ruoan tasoa. Avaamisestaan ​​vuonna 1995 lähtien Club de Fado on jatkuvasti isännöinyt kaupungin parhaita fado-laulajia. Vain muutaman metrin päässä upeasta Lissabonin katedraalista sijaitseva arkkitehtoninen inspiraatio on nähtävissä ravintoloiden kaarevissa katoissa ja paksuissa sisäpylväissä. Club de Fadon keskeinen sijainti tekee siitä täydellisen paikan lopettaa päiväsi tutustua kaikkeen, mitä Lissabonilla on tarjota.

Tasca do Jaimessa vierailee Fadon aidoimman ja vääristymättömän kokemuksen saamiseksi. Baari on vähemmän hiottu kuin muut vaihtoehdot, mutta siinä on usein Lissabonin paras Fado-laulu. ikimuistoinen.

Fado musiikki

Lähde Fado-kävelykierrokselle

Matkailijoille, jotka haluavat tutustua Fado-kulttuuriin syvällisemmin, on useita paikallisten järjestämiä kävelyretkiä, jotka tarjoavat erilaisia ​​räätälöityjä kokemuksia. Monet kierroksista järjestetään Alfama-Lissabonin jyrkimmällä ja vanhimmalla alueella sekä monien kaupungin suosikki Fado-paikkojen sijainnissa. Alfama on viehättävä ja usein intiimi, joten se on täydellinen paikka nauttia Fadosta.

Yksi suosituimmista retkistä ja yksi, joka tarjoaa taatusti idyllisen maun fado-kulttuurista, on Lisbon Sunset Small-Group Walking Tour. Matkailijoille luvataan henkeäsalpaavat panoraamanäkymät Lissaboniin ennen kuin he maistelevat paikallista ruokaa ja juomaa ja pääsevät lopulta nauttimaan live-fado-esityksestä. Ryhmät ovat rajoitettu 12 henkilöön, mikä tekee tästä kiertueesta yhden kaupungin henkilökohtaisimmista.

Muut kävelykierroskokemukset tarjoavat Lissabonin vierailijoille mahdollisuuden uppoutua fado-kulttuuriin fado-opastusoppaiden, viininmaistajaisten ja fado-tuntien avulla. Jokaiselle matkailijalle on todella todellinen fado-kokemus.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Lissabonissa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Lissabonin retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Lissabon matkaasi vartenHanki opas