Güell-puisto

Tutustu Gaudin Barcelonassa

Pakko nähdä Gaudin mestariteokset Barcelonassa

Monet kaupungit ovat kuuluisia arkkitehtuuristaan, olipa kyseessä Art Deco Miamissa, Art Nouveau Budapestissa tai Futurismi Brasiliassa. Barcelonan arkkitehtuurin määrittelee yksi mies yksin. Antoni Gaudí oli jugendliikkeen hahmo Espanjassa. Hänen rakennuksensa edustivat dramaattista muutosta hänen aikalaistensa suosimista suuntauksista. Tähän päivään asti Antoni Gaudín mestariteokset ovat hyvin moderneja mutta jotenkin ajattomia.

Antoni Gaudín tärkeimmät teokset Barcelonassa ovat väistämättömiä. Hänen rakennuksissaan on orgaanista ja toisinaan surrealistista laatua. Hän sai inspiraationsa luonnosta. Hänen vastuskappaleensa on tietysti Sagrada Familia. Gaudí kuoli vuonna 1926, mutta hän jatkaa tapaamme kokea Barcelonan.

Sagrada Familia

 

Sagrada Familia

 

Rakentaminen aloitettiin vuonna 1882. Sagrada Familia on tähän päivään asti keskeneräinen. Sen on oltava maailman kuuluisin keskeneräinen rakennus. Se valmistuu teoriassa vuonna 2026. Se on Barcelonan Gaudín tärkein rakennus.

Sagrada Familiassa oletetaan olevan 18 tornia. Tähän mennessä vain 8 on valmistunut. Gaudí ei ollut toimettomana, hän tiesi, että kirkko ei koskaan valmistuisi hänen elinaikanaan. Hän jätti hyödyllisiä ohjeita, joita arkkitehdit ovat vuodattaneet siitä lähtien yrittäessään viimeistellä hänen mestariteostaan. Kuvittele, että sinulla on ihmisiä, jotka yrittävät kiihkeästi toteuttaa visiosi vuosisadan kuolemasi jälkeen. Kun kirkko vihdoin valmistuu, sen ennustetaan olevan maailman suurin kirkko. Luodessaan Sagrada Familiaa Gaudí saavutti eräänlaisen kuolemattomuuden.

Casa Milà

 

Casa Milà

 

Barcelonassa törmäät Gaudín mestariteoksiin, etsitpä niitä tai et. Casa Milà on todennäköisesti sellainen, jota et todennäköisesti missaa. Se sijaitsee Eixamplessa, Barcelonan homoalueella. Hän rakensi sen ennen kuin hän sai huomionsa Sagrada Familiasta.

Se on itse asiassa asuinrakennus. Kiinteistön etuosa näyttää rautakoristeiden rikkomalta kalliolta. Voit vierailla pihoilla ja asunnossa. Casa Milàn ullakolla on näyttely Gaudísta. Voit tutustua hänen maailmaansa tarkemmin ja oppia hänen ainutlaatuisesta orgaanisesta morfologiasta (joka pohjimmiltaan tarkoittaa luonnollisia muotoja!).

Casa Batlló

 

Casa Batlló

 

Tätä ei voi jättää väliin, lähinnä siksi, että se on aivan Barcelonan keskustassa. Se oli Gaudín uudistus olemassa olevasta kiinteistöstä. Luonnollisesti hän tekee sille melkoisen muodonmuutoksen. Julkisivu on kuin jotain elokuvasta. Se näyttää olevan tehty kallosta ja luista. Hänen käyttämänsä väripaletti on saanut inspiraationsa meren elämästä. On aivan upea vaikutus nähdä kalloparvekkeet kompensoituina värikkäillä soisilla laatoilla. Ehdoton näkemisen arvoinen Gaudín mestariteos Barcelonassa. Sinun on pakko kävellä tämän ohi.

Casa Vicens

 

Casa Vicens

 

Tämä oli Gaudín ensimmäinen mestariteos Barcelonassa. Se rakennettiin kesäkodiksi melko onnekkaalle Vicens-perheelle. Värikäs ulkopinta heijastaa itämaista/maurilaista suuntausta, joka oli tuolloin suosittu. Suuri osa Etelä-Espanjasta oli aikoinaan maurien hallussa, joten itämaisten design-elementtien yhdistäminen on luonnollista.

Casa Vicens oli paljon värikkäämpi ja leikkisämpi kuin hänen ikäisensä tekemät työt. Se oli toisin kuin mikään Kataloniassa siihen mennessä nähty, ja se oli yksi Gaudín ensimmäisistä suurista hitteistä.

Güell-puisto

 

Güell-puisto

 

Hän ei tehnyt vain kirkkoja ja taloja. Park Güell on puisto Carmel Hillillä. Hänen suurin inspiraationsa oli luonto, joten puiston suunnittelussa oli paljon järkeä. Se on yksi esteettisesti miellyttävimmistä julkisista puistoista maailmassa. Kuten jotkut muutkin hänen mestariteokset, tämä on keskeneräinen. Ei sillä, että olisit huomannut.

Sitä pidetään mielen leikkipaikkana. Löydät pylväitä, jotka näyttävät puilta, hymyileviä lohikäärmeitä ja pylväsmetsää. Se on loistava paikka tutkia. Kuten kaikkien Gaudín mestariteosten kanssa Barcelonassa, siellä on paljon turisteja kameroiden kanssa.

Palau Guell

 

Palau Guell

 

Jos olet Barcelonassa, kävelet väistämättä La Ramblaa pitkin. Se on aivan goottilaisen korttelin vieressä. La Rambla koostuu viidestä kadusta, jotka muodostavat 1.2 kilometrin pituisen bulevardin. La Ramblalla on nyt jotenkin negatiivinen maine, sillä se on täynnä turisteja. Se on silti vierailun arvoinen, sillä sen avulla voit navigoida kaupungissa naapurustöiden mukaan.

Güellin palatsi sijaitsee aivan La Ramblan tuntumassa. Se on Eusebi Güellin kaupunkitalo, jonka on tilannut liikemies Eusebi Güell. Hän pyysi Gaudílta upeaa kotia, jossa viihdyttää maineikkaita ystäviään. Rakennus on sopivan suuri ja sisätilat ovat kuolevaisia. Katsele ympärillesi ja teeskentele, että sinä järjestät mahtavia juhlia Gaudín kartanossa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Barcelonassa

Selaa valikoimaa retkiä Barcelonassa kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Barcelona matkaasi vartenHanki opas