Weimar

Tutustu Weimar Berliiniin

Elämä on kabaree, vanha kaveri

Weimar-kausi kesti vuosina 1918–1933. Saksan tappion jälkeen ensimmäisessä maailmansodassa keisari luopui kruunusta ja Saksan oli pakko ottaa täysi vastuu sodasta. Taloudellinen taakka johti hyperinflaatioon, kuten varmasti muistat koulusta. Poliittisesta ja taloudellisesta kaaoksesta huolimatta saksalainen kulttuuri kukoisti Roaring Twenties -luvulla.

Weimarin kulttuuri palauttaa mieleen savutäytteiset kabareet, Bauhaus-arkkitehtuuri, uraauurtavat elokuvat ja maailman ensimmäinen täysivaltainen, näkyvä homoskene. Berliini oli melko yksinkertainen, täynnä homobaareja Weimarin aikakaudella. Se oli dekadenttia aikaa, jolloin sosiaaliset ja seksuaaliset kokeilut olivat arkipäivää.

Christopher Isherwoodin Goodbye to Berlin, joka on myöhemmin sovitettu valkokankaalle kabareena, vangitsee Weimar Berlinin kineettisen energian. Berliini oli maailman liberaalein kaupunki. Ikävä kyllä ​​elämä ei ollut kabaree - kappaleen on tarkoitus olla ironista, näettehän. Hitlerin nousu vuonna 1933 päätti Weimarin aikakauden, ja Saksan synkisin luku alkoi.

Nykyään Berliiniä pidetään Euroopan ja luultavasti maailman liberaalimpana kaupunkina. Se on varmasti omituisin kaupungeista. Weimarin aikakauden henki säilyi natsikauden ulkopuolella ja kukoistaa tähän päivään asti. Jos ei olisi Weimaria, ei olisi Berghainia.

Ajattele Marlene Dietrichiä Blue Angelissa, joka laulaa Falling In Love Again, tai Lizaa jakaa Money Money Money. Se on Weimarin kulttuuria. Älykäs, ironinen, fatalistinen ja lähes mahdottoman tyylikäs. Se henki vetää monia meistä Berliiniin. Se yhdistelmä korkeaa kulttuuria ja villiä hedonismia. Joten voitko vielä nähdä jälkiä Weimarin aikakaudesta Berliinissä tänään? Voit varmasti, Mein Herr. Tässä on oppaamme Weimar Realnessiin Berliinissä.

Berlin

Babylonin elokuvateatteri

Elokuva kukoisti Weimarin aikakaudella. Ajattele Fritz Langin Metropolia, Das Cabinet des Dr Caligari ja Marlene Dietrichin yhteistyötä Josef Von Sternbergin kanssa. Greta Garbo jopa leiriytyi Weimar Berliiniin tehdäkseen saksalaisia ​​elokuvia ennen kuin muutti Hollywoodiin. Saksalainen elokuva oli lyhyen ajan kulttuurisesti merkittävin, ennen kuin amerikkalainen elokuva jäi sen varjoon.

Vieraile Babylon Cinemassa lähellä Rosa-Luxemburg-Platzia. Se avattiin vuonna 1929 Weimarin aikakauden huipulla. Sisäänkäynnin yläpuolella oleva neonkyltti vie sinut takaisin 1920-luvun Berliiniin.

Berlin

Gay-baarit Weimar Berliinissä

On arvioitu, että Weimar Berliinissä oli yli 100 homobaaria ja -klubia. Drag queenejä oli monia – ehkä enemmän kuin mitä löydät tänään New Yorkista. Niin monien kabareeiden vuoksi se oli loistavaa aikaa esittäville taiteille. Drag queensilla oli lukemattomia paikkoja hioa taitojaan. Myös homo- ja lesbomedia kukoisti. Homoskenelle oli omistettu monia lehtiä. Juutalainen lääkäri Magnus Hirschfeld johti yhtä ensimmäisistä homojen kansalaisoikeusliikkeistä. Missään kaupungissa ei olisi niin dynaamista homoelämää ennen San Franciscoa 1970-luvulla. Weimarin homomaailma on muistutus siitä, että kansalaisoikeudet voidaan voittaa ja menettää.

Kaikki Weimarin homoklubit olivat kiinni natsien aikana. Voit nähdä vilauksen Weimarin homoklubista Eldorado Berlinissä. Eldorado on nyt supermarket. Eldoradon henki elää kuitenkin edelleen. Se sijaitsee Schonebergillä, nykypäivän homoelämän sydämessä Berliinissä.

Das Bauhaus-Archiv / Museum für Gestaltung

Das Bauhaus-Archiv / Museum für Gestaltung

Bauhaus on arkkitehtoninen tyyli, joka hallitsi Weimarin aikakaudella. Das Bauhaus-Archiv / Museum für Gestaltung on Bauhausin taiteen ja muotoilun suurin kokoelma. 1920-luvun Bauhaus-koulu oli 20-luvun vaikutusvaltaisin taiteen ja muotoilun korkeakoulu. Voit liittyä Bauhaus-kiertueelle ja oppia lisää tyylistä, joka auttoi muovaamaan Berliiniä Weimarin aikakaudella ja nykyään.

Prinssi Kreuzberg

Prinssi Kreuzberg

Prinzipal Kreuzberg on baari ja kabaree, joka luo uudelleen Weimarin aikakauden hengen. Voit nähdä burleskiesityksen kaupungissa, joka keksi estetiikan. Dita Von Teese ja Dresden Dolls ovat nykyaikaisia ​​kunnianosoituksia Weimar Berliinissä syntyneelle kinkkiselle kabareetyylille. Prinzipal Kreuzberg on hieman tyyris, mutta sen arvoinen Berliini Noirin yöksi.

Bröhan-museo

Bröhan-museo

Bröhan-museossa on Berliinin hienoimpia Weimarin taideteoksia. Kun natsit tulivat valtaan, he kielsivät ja tuhosivat rituaalisesti poikkeavana pitämänsä taiteen. Suuri osa siitä luotiin poikkeavan Weimarin aikakaudella. Museossa on erinomainen kokoelma 20- ja 30-luvun art deco- ja funktionalismmaalauksia.

Berlinische Galerie

Berliinin epäilemättä tunnetuin taidegalleria, Berlinische Galerie on vierailun arvoinen. Siinä on laaja valikoima moderneja taideteoksia. "Taide Berliinissä 1880-1980" -näyttely kattaa Weimarin aikakauden.

Weimarin kirjoja ja musiikkia

Herättääksesi ruokahalua ennen matkaasi tutustu Christopher Isherwoodin Berliinin tarinoihin. Hänen Weimar Berliinistä kirjoittamansa romaanit ja novellit on koottu yhteen niteeseen. Niihin kuuluvat Goodbye to Berlin ja Mr. Norris Changes Trains. Nämä romaanit tarjoavat oivalluksia homo-englanninkirjailijasta, joka teki Berliinistä kotinsa Weimarin aikakaudella. Hän kertoo hämmästyttävästä klubielämästä ja ennakoi natsien nousua.

Ute Lemper on nykyaikainen saksalainen laulaja, jolla on tieteellinen ymmärrys Weimarin musiikista ja kulttuurista. Hän kokosi parhaat Weimarin kappaleet albumilleen, Berlin Cabaret Songs. Hän äänitti kaksi versiota albumista, yhden saksaksi ja toisen englanniksi. Kuuntele hänen upeaa ääntään ja tee matka ajassa taaksepäin Weimar Berliinin kabareebaareihin.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Berliinissä

Selaa valikoimaa kumppaneidemme Berliinin matkoja ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Berlin matkaasi vartenHanki opas