Loving A'dam – tutustu sen historiaan ja kulttuuriin

Loving A'dam – tutustu sen historiaan ja kulttuuriin

Amsterdam on yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista. Tämä ei johdu vain siitä, että se on suhteellisen pieni ja sillä on historia, vaan siitä, että kaupunki on täynnä yllätyksiä.

Amsterdam on täynnä kulttuuria ja historiaa Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvien kanavien maagisesta tunnelmasta kuuluisaan Pink Pointin LGBT-muistomerkkiin, Brownstonen kahviloihin ja romanttisiin puistoihin ja kävelyreitteihin, jotka kulkevat kaupungin halki.

Ja kuten useimmat Euroopan kaupungit, paras tapa löytää se on antaa itsesi kokeilla jotain uutta.

Tutustu Amsterdamiin jalkaisin

Ennen kuin vierailet joissakin Amsterdamin monista museoista (niitä on lopulta yli 40), käytä aikaa kävelemällä. Eivät vain kanavat tee tästä kaupungista erityisen, vaan ehkä yllättäen Amsterdamissa on myös joitain Euroopan parhaista katutaidekokoelmista. Löydät sen hip-hop-grafitin tyylistä, mutta myös hienostuneemmista tahnaista. Kaikkialla on stensiilejä, jotka tarjoavat usein ironisia ja hauskoja viestejä, jotka saavat sinut hymyilemään ohi kulkiessasi.

Jos haluat vakiintuneempaa taidetta ja kulttuuria, kokeile kaupungin kuuluisia museoita. Yksi Amsterdamin tärkeimmistä museoista on Rijksmuseum, joka sisältää useita kuuluisia Vermeerin ja Rembrandtin mestariteoksia. (käy ennen 17. toukokuuta 2015 nähdäksesi erittäin suosittu Myöhäinen Rembrandt -näyttely sisältää ikonisia ja tunteita herättäviä teoksia Rembrandtin viimeisiltä taiteilijavuosilta.)

Jos olet intohimoinen Rembrandtista, muista käydä uskomattomassa Rembrandthausissa. Tämä taidemaalarin entinen talo muuttui nyt pieneksi museoksi. Vain muutaman askeleen päässä Rijksmuseumista sijaitsevassa Van Gogh -museossa on vaikuttava kokoelma teoksia ja paljon tietoa Van Goghin elämästä. Kannattaa käydä ainakin kahdeksi tunniksi.

Mutta ehkä Amsterdamin kuuluisin museo on Anne Frankin talo, jossa hän ja hänen perheensä asuivat ennen natsiviranomaisten vangitsemista ja jossa Frank kirjoitti kuuluisan päiväkirjansa. Ensimmäisen kerroksen museossa on myös suvaitsevaisuutta ja kunnioitusta käsittelevä näyttely, josta on tärkeää oppia tänäkin päivänä.

Homomonumentti

Amsterdamissa on oma muistomerkki, joka on omistettu natsien aikana tapetuille LGBT-ihmisille.

Westermarktissa, lähellä kaupungin keskustaa sijaitseva Homomonument on seksuaalisen vapauden juhla. Monet turistit kaipaavat sitä, koska he eivät katso minne astuvat. Se on yhdistelmä suuria vaaleanpunaisia ​​kolmioita, jotka ulottuvat kanavaan ja kutsuvat meidät pohtimaan menneisyyttä ja tulevaisuutta. Joka vuosi legendaarinen Amsterdamin homopride järjestetään kanavilla ja suuria katujuhlia eri puolilla kaupunkia – myös aukiolla, jossa on tämä historiallinen vaaleanpunainen kolmio.

Kulttuurivapaus

Amsterdamin voimakas ihailu seksuaalista vapautta kohtaan on joskus kiistanalaista. Jotkut ihmiset vastustavat punaisten lyhtyjen piiriä (seksityöntekijät tarjoavat itseään lasikaapeissa), toiset uskovat, että tämä on juuri sellainen vapaus, joka meidän on saavutettava. Tälle alueelle tullaan tuijottamaan tyttöjä, mutta siellä on myös asiakkaita ympäri maailmaa, jotka vierailevat tiloissa.

Amsterdam onkin kaupunki, jolla on läheinen suhde nautintoon. Seksuaalisista vapauksista kannabiksen kulutukseen kadut ovat aina täynnä ihmisiä, jotka nauttivat olostaan ​​ja pitävät hauskaa – varsinkin punaisten lyhtyjen alueella.

Anna ruoan vietellä sinut

Et kuitenkaan tarvitse huumeita tai seksiä nauttiaksesi Amsterdamista, koska hämmästyttävä ruoka (vaikkakin kallis) ja kulttuurielämä ovat aina paikalla ja viettelevät sinua monin tavoin. Keskustele vain kävelemällä kuvankauniissa Jordaanin naapurustossa ja löydät kaupungin toisen puolen.

Amsterdam on täydellinen kokoelma taidetta ja kulttuuria, historiaa, nautintoa ja itsensä löytämistä. Anna itsellesi aikaa vaeltaa päämäärättömästi ja nähdä, mitä voit löytää itse.

kirjailijasta

Berliinissä Travel Gay Eurooppa-avustaja Adam Groffman on maailmanmatkaaja ja itsenäinen hipsteri. Hän käsittelee kaupunkikohteita ympäri maailmaa kirjoittaen festivaaleista, yöelämästä ja homomatkailusta henkilökohtaisessa matkablogissaan, Adamin matkat ja on toimittaja Homomatkaoppaani. Kun hän ei ole ulkona tutustumassa tyylikkäimpiin baareihin ja klubeihin, hän yleensä nauttii uuden kaupungin paikallisesta taide- ja kulttuurielämästä. Löydät hänet useimmiten Twitteristä osoitteessa @travelsofadam tai Instagram - sano terveisiä!

kuva tunnustus - Homomonument - Daryl Mitchell

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Amsterdamissa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Amsterdamin matkoja ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Amsterdam matkaasi vartenHanki opas