Roomaan tutustuminen – parhaat vinkit homomatkailijoille

Roomaan tutustuminen – parhaat vinkit homomatkailijoille

Rooma on tyylikäs, herkullinen, aistillinen ja erittäin aikaa vievä.

Olet nähnyt sen elokuvissa seksikkäiden roomalaisten sotilaiden kanssa ja lukenut upeasta muinaisten rakennusten kokoelmasta. Ja nyt haluat vierailla.

Mutta ole valmis, turisteja on kaikkialla, tukkien teitä, tungostaen ravintoloita ja odottamassa jonoja.

Mutta kun löydät muutaman näistä temppuista, voit liikkua kuin paikallinen ja nauttia Roomasta kaikesta mitä se tarjoaa.

Ennakkosuunnittelu säästää paljon aikaa

Roomassa on kyse menneiden aikojen loiston näkemisestä. Voit maksimoida matkasi aloittamalla suunnittelun etukäteen. Varaa liput tapahtumaan Vatikaanin museo (nähdä Sikstuksen kappeli), The Colosseum ja Forum Romanum (yhdistetty e-ticking) ennen nousta lentokoneeseen. Se on paras tapa välttää jonoja.

Kävellä

Rooma on täydellinen kaupunki jalankulkijoille, ja voit säästää paljon aikaa, jos minimoit metron käytön surullisen kokemuksen.

Suunnittele kaupunkikierroksesi loogisella tavalla nähdäksesi kaikki kuuluisat paikat ja nauttiaksesi jokapäiväisestä elämästä.

Lyhyt kaupunkikävely

Aloita lyhyt kävelymatka kuuluisalta Trevin suihkulähteeltä (tällä hetkellä kunnostetaan). Sieltä voit käyttää karttaasi tai GPS-laitettasi mennäksesi Espanjalaisille portaille, ehkä Via due Macellin ympärille. Ota pakollinen selfie portailla, heitä kolikkosi sisään ja seuraa Via del Babuinoa Piazza del Popololle asti. Sieltä voit päättää: tehdä ostoksia iltapäivällä Via del Corso -kadulla tai jos olet enemmän luonnossa, suuntaa Villa Borgheselle, josta on panoraamanäkymät Roomaan (jopa riittää aikaa paninille kauniissa puistossa).

Puolen päivän kävely

Entä vähemmän tunnettu lähtökohta, kuten Terme di Caracalla, roomalaisten lämpökylpylöiden rauniot? Voit kulkea Via del Circo Massimoa nauttiaksesi kuuluisasta Bocca della Veritàsta Santa Maria in Cosmedinin kirkossa ja sitten Via del Teatro de Marcellolla nähdäksesi Campidoglio ja Pizza Venezia.

Toinen mahdollisuus on mennä Caracallasta Colosseumiin kävelemällä Konstantinuksen kaaren ohi ja alas Via dei Fiori Imperialia pitkin ihanalle Pizza Venezialle. Siellä kaikki on mahdollista: paljon gelato-liikkeitä, ravintoloita ja museoita. Upea Pantheon on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä.

Puhua

Italialaiset ovat usein ystävällisiä, vieraanvaraisia ​​ihmisiä (eikä todellakaan epämiellyttäviä), joten sinun pitäisi tuntea olosi mukavaksi jutella heidän kanssaan. Kun nautit aamukahvia ja cornettoa (tyypillinen roomalainen aamiainen), yritä jutella baarin ympärillä seisovien paikallisten kanssa. Aloita kirjaimella a Ciao ja kysy salaisuuksia kaupungista, mutta vain jos heillä ei ole kiirettä (et halua anekdoottia vihaisesta italialaisesta!).

Poistu turistikohteista

Useimmat turistit yöpyvät hotspoteissa, kuten Piazza Navona. Vaikka se on ihana vilkkaan katuelämänsä, taiteensa ja Rooman historiansa ansiosta, jos todella haluat nauttia Roomasta, sinun tulee yrittää olla vuorovaikutuksessa paikallisten kanssa. Via del Pigneton kaltaiset kadut ovat suosittuja paikallisten keskuudessa – kadulla on paljon juomia, hienoja kauppoja, kahviloita ja erinomaista yöelämää.

Kaupungin keskustan hienot ravintolat ovat enimmäkseen täynnä turisteja (ja turistihinnoilla), joten syö ja juhli siellä, missä roomalaiset tekevät. Suuntaa kaupungin keskustan ulkopuolella sijaitseville kaupunginosille, kuten Trastevere, San Lorenzo ja Pigneto – kaikki yhtä kauniita ja usein parempaa ruokaa ja halvempia hintoja.

Via di San Giovanni

Rooman ystävällinen "Gay Street", Via di San Giovanni, on vain muutaman askeleen päässä Colosseumista. Lämpiminä kuukausina kadun varrella olevissa kahviloissa ja baareissa on patiot, joista on upeat näkymät, joten muista käydä aikaisin iltapäivällä.

Roomalaisilla on tapana nauttia illasta risteilybaarissa tai saunassa yhtä paljon kuin illasta tavallisessa homobaarissa. Suunnittele iltasi yhdistämään matka a homo sauna, risteilyklubi, baari or yökerho.

Päästäksesi risteilyklubeihin ja saunoihin Italiassa, tarvitset ArciGay UNO Club Cardin. Voit ostaa tämän kortin mistä tahansa osallistuvasta tapahtumapaikasta. Kolme kuukautta voimassa olevan kortin ostamiseen tarvitset valokuvallisen henkilötodistuksen, jossa näkyy syntymäaikasi.

kirjailijasta

Berliinissä Travel Gay Eurooppa-avustaja Adam Groffman on maailmanmatkaaja ja itsenäinen hipsteri. Hän käsittelee kaupunkikohteita ympäri maailmaa kirjoittaen festivaaleista, yöelämästä ja homomatkailusta henkilökohtaisessa matkablogissaan, Adamin matkat ja on toimittaja Homomatkaoppaani. Kun hän ei ole ulkona tutustumassa tyylikkäimpiin baareihin ja klubeihin, hän yleensä nauttii uuden kaupungin paikallisesta taide- ja kulttuurielämästä. Löydät hänet useimmiten Twitteristä osoitteessa @travelsofadam tai Instagram - sano terveisiä!

kuva tunnustus - Colosseum by Bert Kaufmann

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Roomassa

Selaa valikoimaa kumppaneidemme retkiä Roomassa ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Rooma matkaasi vartenHanki opas