Homokylpylät

Amerikan homokylpyloiden historia ja "Bathhouse Betty"

Kylpylöiden nousu ja lasku

Amerikkalaiset homokylpylät saavuttivat huippunsa 1970-luvulla. Kauan ennen älypuhelimia ja Internetiä ihmisten piti astua ulko-oven ulkopuolelle järjestääkseen sosiaalisen tai seksuaalisen kohtaamisen. Koska homoseksuaalisuus oli siihen aikaan paljon enemmän tabu, kylpylät tarjosivat myös erillisen ympäristön. Voit suunnata kylpylään, riisua vaatteet ja vaeltaa labyrintissä vain pyyhkeeseen peitettynä.

Saatat olla kuinka monta kohtaamista eri miesten kanssa, ja sitten palata todelliseen maailmaan ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Monet suljetut homomiehet turvautuivat kylpylöihin ja risteilyalueisiin saadakseen potkunsa. Mutta mitä tarkoitusta homokylpylät palvelevat nykyään? Millaisia ​​he olivat huipussaan? Ja miksi Euroopassa on paljon parempi homokylpylämaailma kuin Amerikassa? Otetaan selvää.

 

Mannerkylpylät

 

1970-luvun alussa, Amerikan homokylpyläskenen huipulla, Bette Midler ja Barry Manilow nousivat lavalle Continental Bathsissa. He esiintyivät säännöllisesti kaksiosaisena, Bette lauloi ja Barry piano - joskus hänellä oli pyyhe yllään. Barry Manilowista tulisi valtava tähti, mutta hänestä tulisi homo vasta vuonna 2017. Ehkä hänellä oli aavistus Continental Bathsista.

Vaikka suojelijoiden teoriassa oli muutakin tekemistä, kahden nousevan tähden pelkkä voima oli liian hyvä vastustaakseen. Ihmiset kerääntyivät pyyhkeisiin katsomaan Betten ja Barryn legendaarisia esityksiä.

Heidän uransa syntyivät New Yorkin homokylpylöissä. Bette Midler tuli tunnetuksi "Bathhouse Bettynä", sobrikettina, jota hän piti ylpeänä. Hän jopa teki albumin nimeltä "Bathhouse Betty". Se oli homojen vapautusliikkeen kynnyksellä ja homoseksuaaliset amerikkalaiset nousivat esiin varjoista. Bette Midlerin esitykset "You've Got To Have Friends" Continental Bathsissa edustavat uraauurtavaa hetkeä homokulttuurissa. Youtubessa on rakeista mustavalkoista materiaalia. Se oli korkea leirin juhla; hyvin homo, hyvin New Yawwk ja enemmän kuin vähän kumouksellinen.

 

 

 

Homokylpyläskenen huippu

 

Kylpylöitä oli Rooman valtakunnan aikoina. Koska samaa sukupuolta olevien seksuaalinen toiminta ei ollut niin tabu pakana-aikoina, on turvallista olettaa, että asioita tapahtui. Kylpyhuoneet syntyivät Amerikassa 19-luvun lopulla. Niillä oli tietty tarkoitus: ihmiset käyttivät niitä kylpemiseen. Mutta 20-luvun puoliväliin mennessä Amerikan kylpylöissä kävi suurelta osin homomiehet. Kylpylät saattoivat väistämättä olla riskialttiita paikkoja etsiä toimintaa, kun homoseksuaalisuus oli vielä kriminalisoitu.

1970-luvulla, seksuaalisen vallankumouksen ja Stonewallin kansannousun jälkimainingeissa, homokylpylät olivat niin sanotusti toiminnantäyteisiä! Kuvittele, se oli melkein ainoa paikka, johon voit mennä löytääksesi taattua toimintaa. Pyyhkäiseminen ei jäänyt kesken television katselun aikana. Sinun piti ottaa varusteesi pois ja mennä kylpylään kaikkien muiden kanssa. Niin monet seksuaaliset ja romanttiset kohtaamiset välitettiin tällä tavalla.

Kun Bette Midler vielä esiintyi kylpylöissä, he olivat täynnä homomiehiä. Näytti siltä, ​​että juhlat jatkuisi ja jatkuisi. Valitettavasti ilmaantui suuri sairaus pienellä nimellä ja tuhosi LGBT+ Amerikan.

 

Kylpylöiden taantuminen

 

Kun HIV/aids repi läpi Amerikan eri homokohtauksia, kylpylöistä tuli kohteita. Ensin herjaus ja sitten oikeudellinen painostus. Monet kylpylöistä joutuivat sulkemaan. Euroopassa homokylpylät eivät kohdanneet samoja oikeudellisia haasteita, joten ne pysyivät avoimina, vaikkakin heikentyneessä kunnossa.

Amerikan homokylpylämaailma ei koskaan todellakaan toipunut 1980-luvun tehoiskusta. Siksi suurissa Euroopan kaupungeissa on usein ylivertaisia ​​homokylpylöitä.

Amerikassa on edelleen homokylpylöitä, joiden laatu vaihtelee. Los Angelesin kylpylät pärjäävät hyvin tänäänkin. Monet kylpylät kamppailevat taloudellisesti, vaikka vuokrat ovat korkeat, ja useimmat liittymät järjestetään nyt verkossa. He selviävät toistaiseksi - kuinka kauan jää nähtäväksi. Yksi asia on varma: kylpylät eivät koskaan saavuta niitä korkeita korkeuksia, kun Barry ja Bette tarjosivat musiikillista viihdettä. Voitteko kuvitella Lady Gagan esiintyvän klo FLEX LA? Ajattele sitä, luultavasti voisit. Ehkä heidän pitäisi soittaa hänelle agentille.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Los Angelesissa

Selaa valikoimaa retkiä Los Angelesissa kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Los Angeles matkaasi vartenHanki opas