Admiral Duncan Pub

LGBT+-maamerkit Lontoossa

LGBT+-maamerkit yhdessä maailman homoseksuaalisimmista kaupungeista

Lontoo on ollut LGBT+-kulttuurin keskus 18-luvulta lähtien, jolloin pubeista ja kahviloista tuli suosittuja yhteyttä etsivien homomiesten keskuudessa nimeltä Molly Houses. LGBT+-ihmiset jatkoivat turvapaikan etsimistä kaupungista siitä lähtien muodostaen yhteisöjä ja jättäen jälkensä pääkaupungin kaduille. Kuitenkin vasta 20-luvun jälkipuoliskolla ne, jotka eivät tunnustaneet olevansa hetero- ja cis-sukupuolisia, pystyivät elämään avoimesti ja julkisesti. Tämä tarkoittaa, että Lontoo on LGBT+-maamerkkien aarreaitta, joka ei ole vain esimerkki kaupungin LGBT+-väestön rohkeudesta ja ylpeydestä, vaan myös sen aikaisemmasta ja salaperäisemästä historiasta.

Alan Turingin patsas

Useimmat ihmiset tunnistavat Alan Turingin nimen, ja useimmat ovat luultavasti myös tietoisia hänen uraauurtavasta laskentatyöstään, jonka monet pitävät liikkeellepanevana voimana natsi-Saksan tappion takana. Kuitenkin vuonna 1952, vain seitsemän vuotta sen jälkeen, kun hänen neronsa pelasti maan, Alan Turing joutui syytteeseen homoseksuaalisista teoista. Turing suostui kemialliseen kastraatioon vaihtoehtona vankilalle, mutta barbaarisen toimenpiteen fyysiset ja henkiset rasitukset olivat liian suuria Turingille, joka lopulta riisti henkensä vain 16 päivää ennen 42. syntymäpäiväänsä.

Pääministerin virallisen armahduksen lisäksi Turingia muistetaan tänään, mutta St Mary's Terracen veistos, Paddington ja vierailijat jättävät usein kukkia ja viestejä tälle alkuperäiselle LGBT+-kuvakkeelle.

Virginia Woolfin kodit

Virginia Woolfin kodit

Monet pitävät Virginia Woolfia yhtenä 20-luvun tärkeimmistä modernistisista kirjailijoista, ja hänen tunnetuimpia teoksiaan pidetään brittiläisen kirjallisuuden kulmakivinä. Kuitenkin Woolfin vuoden 1928 romaani Orlando ja sen inspiroineet tarinat ja kirjeet tekevät hänen lukuisista kodeistaan ​​LGBT+-maamerkkejä.

Orlando sai inspiraationsa Woolfin 10 vuotta kestäneestä suhteesta lontoolaisen kirjailijan Vita-Sackville Westin kanssa. Vaikka molemmat naiset olivat naimisissa miesten kanssa, heillä oli intohimoinen ja kielletty suhde, joka alkoi tapaamisen jälkeen juhlissa vuonna 1922.

Virginia Woolf asui useissa taloissa Lontoossa ja kiinnostuneet voivat vierailla sekä hänen lapsuudenkodissaan Kensingtonissa että Tavistock Squaren talossa, jossa hän kirjoitti rouva Dallowayn.

Highbury Fields

Highbury Fields

Marraskuussa 1970 yli 100 Gay Liberation Frontin jäsentä järjesti usein Yhdistyneen kuningaskunnan ensimmäisen homojen oikeuksia koskevan mielenosoituksen Highbury Fieldsissä Islingtonissa. Ryhmä osoitti mieltään paikallisen LGBT+-yhteisön merkittävän jäsenen Louis Eakesin poliisin vangitsemista vastaan. Monet pitävät Highbury Fieldsin illan tapahtumia katalysaattorina seuranneelle homooikeusliikkeelle.

Vuonna 2000 puistossa paljastettiin laatta niiden ponnistelujen muistoksi, jotka nousivat puolustamaan ja osoittivat ihailtavaa rohkeutta sinä iltana ja koko homojen vapauttamiskampanjan ajan. Muistolaatta on yksi merkittävimmistä LGBT+-maamerkeistä ja vierailun arvoinen, ympäröivä Highbury Fields on rentouttava ja luonnonkaunis paikka pääkaupungin melun keskellä.

Gays the Word -kirjakauppa LGBT-maamerkit

Homot sana kirjakauppa

Monet LGBT+-elokuvafanit huomaavat välittömästi Gays the Word -kirjakaupan vuoden 2014 Pride-elokuvasta. Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa kirjakauppa kuvattiin homojen ja lesbojen kohtaamispaikkana homojen ja lesbojen tukihenkilöille, joka on yksi varhaisimmista ja vaikutusvaltaisimmista LGBT-oikeusryhmistä Isossa-Britanniassa. Gays the Word on Englannin ainoa kirjakauppa, joka on sitoutunut tarjoamaan LGBT+-painotteista materiaalia, ja avajaisistaan ​​vuonna 1979 lähtien se on ollut queer-kulttuurin keskus pääkaupungissa. Huolimatta lukuisista takaiskuista, mukaan lukien äärimmäinen vuokrainflaatio, vihamieliset hyökkäykset ja kävijämäärien väheneminen, Gays the Word tarjoaa edelleen valikoiman LGBT+-kirjoja ympäri maailmaa.

Admiral Duncan Pub, LGBT-maamerkki

Admiral Duncan Pub

Yksi ensimmäisistä homobaareista Isossa-Britanniassa, Admiral Duncan -pubi palveli ensimmäisiä asiakkaitaan vuonna 1832, ja sen sijainti Sohossa muokkasi sen yhdeksi kaupungin parhaista vakiintuneista homopubeista. Pubista tuli uutisotsikko, kun se oli maan pahimman homofobisen hyökkäyksen paikka vuonna 1999. Sisällä räjähtänyt naulapommi tappoi 3 ja loukkaantui 70. Tänään pubin vierailijat huomaavat baarissa roikkuvan muistokruunun sekä kyltin. lähellä Pyhän Annan puutarhaa.

Hyökkäyksestä huolimatta Admiral Duncan on edelleen suosittu ja eloisa maamerkki ikonisessa Sohossa, ja se on tunnettu kutsuvasta ja ystävällisestä ilmapiiristä sekä viikoittaisista kabareeesityksistään.

LGBT-maamerkit

Oscar Wilden patsas

Keskustelu Oscar Wilden kanssa paljastettiin vuonna 1998 Lontoon keskustassa. Patsas on yksi Lontoon uusimmista LGBT+-maamerkeistä, ja siinä on rintakuva, jossa Wilde polttaa tupakkaa ja on vastakkain installaatiosta, joka on suunniteltu antamaan ohikulkijat pysähtymään, istumaan ja "keskustelemaan" kirjallisuuden ja LGBT+-legendan itsensä kanssa.

Huolimatta siitä, että Oscar Wilde tuotti lukemattomia laajalti tunnetun runouden teoksia, hän vietti kaksi vuotta vankilassa ja kolme vuotta maanpaossa aikana, jolloin homous oli laitonta. Veistos sijaitsee Lontoon teatterialueen reunalla, merkittävällä paikalla näkyvän näytelmäkirjailijan elämässä.

Lue lisää: Lontoon tyylikkäimmät kaupunginosat.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Lontoon parhaat retket

Selaa valikoimaa retkiä Lontoossa kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Lontoo matkaasi vartenHanki opas