Love & Resistance: Stonewall 50 @ NYC Public Library

LGBT+ maamerkit New Yorkissa

LGBT+:n historialliset ja kulttuuriset kohokohdat Big Applessa.

Monille LGBT+-amerikkalaisille muutto New Yorkiin on ollut itsestäänselvyys. Se on paikka, jossa voit paeta pikkukaupungin konservatiivisuutta ja löytää heimosi. Viime vuosina yhteiskunnalliset asenteet ovat vapautuneet ja New Yorkin kiinteistöt ovat nousseet pilviin. Muutto New Yorkiin on vähemmän välttämätön, ja monissa tapauksissa se ei ole taloudellisesti järkevää.

New York on kuitenkin edelleen homojen mekka ja yksi maailman suurimmista kulttuurin sulatusuunista. Löydät LGBT-maamerkkejä kaikkialta kaupungista. Jotkut tunnetaan hyvin, toiset vähemmän. Tässä ovat kohokohdat: LGBT+-maamerkit, jotka sinun täytyy nähdä ainakin kerran.

Stonewall Inn

 

Stonewall Inn

 

Tämä on New Yorkin ja maailman tunnetuin homobaari, kun ajattelee sitä. Poliisi teki ratsian Stonewall Inniin vuonna 1969. Se oli melko rutiinia: homobaareihin tehtiin usein ratsian tuohon aikaan. Hyökkäyksen aikana ihmisiä pidätettiin usein, heidän nimensä painettiin seuraavana päivänä sanomalehtiin, minkä seurauksena he menettivät monissa tapauksissa työpaikkansa ja joutuivat perheiden syrjäyttämiseen. Tuona kohtalokkaana yönä vuonna 1969 suojelijat taistelivat takaisin ja saivat käyntiin homojen vapautusliikkeen.

WorldPride 2019 pidettiin New Yorkissa ja se oli Stonewall Uprisingin XNUMX. vuosipäivä. Stonewall Inn on New Yorkin ikonisin LGBT+-maamerkki. Se sijaitsee Greenwich Villagessa ja on edelleen vahva.

New Yorkin AIDS-muistomerkki

 

New Yorkin AIDS-muistomerkki

 

New York 70-luvun lopulla ja 80-luvun alussa oli diskokeskus. Rikollisuus on saattanut olla erittäin korkea, mutta ihmiset juhlivat kuin hulluja. Ajan henkeä ilmensi Studio 54. Näytti siltä, ​​ettei juhlat lopu koskaan.

Salaperäinen sairaus alkoi levitä, ja se vaikutti suhteettomasti homoyhteisöön, ja juhlat päättyivät äkillisesti. Aids-kriisi pyyhkäisi pois LGBT+-ihmisten sukupolven parhaan osan. AIDS-muistomerkki muistelee yli sadan tuhannen tautiin kuolleen kansalaisen elämää. Sen on suunnitellut taiteilija Jenny Holzer.

Judsonin muistokirkko

 

Judsonin muistokirkko

 

Onko olemassa sellaista asiaa kuin homokirkko? Ehkä Studio 54 palveli joskus tällaista tarkoitusta. Nykyään voisi sanoa, että Drag Racen katsominen on kuin omituista pyhää ehtoollista. On kuitenkin LGBT+-kirkko ja se on New Yorkissa – missä muualla se olisi?

Judson Memorial Church oli 60- ja 70-luvuilla LGBT+-tapaamisten ja avantgarde-taiteen paratiisi. AIDS-kriisin aikana siitä tuli aktivistikirkko ja se tuki taudista kärsiviä. Se jopa isännöi vuosittain Gay Pride -sunnuntaipalvelusta. Huomattava osa sen seurakunnasta on LGBT+.

Asuntotyöt Kirjakauppa Cafe & Bar

 

Asuntotyöt Kirjakauppa Cafe & Bar

 

Tämä aktivistien 90-luvulla perustama kirjakauppa järjestää monia LGBT+-tapahtumia. Se on loistava paikka selata, lukea ja nauttia seisokeista muuten hektisessä kaupungissa. Kaikki tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyysjärjestöille, jotka auttavat kodittomia.

Leslie-Lohmanin museo

 

Leslie-Lohmanin museo

 

Ehdoton näkemisen arvoinen paikka, tämä on yksi New Yorkin tärkeimmistä LGBT+-maamerkeistä. Se sijaitsee SoHossa ja on täysin omistettu esittelemään queer-taiteilijoiden töitä. Jotkut teokset ovat maailmankuuluilta taiteilijoilta, kuten Andy Warholilta ja David Hockneylta. Toiset ovat vähemmän tunnettuja taiteilijoita, joiden teokset olisivat saatettu unohdettua, ellei Leslie-Lohman-museota olisi ollut.

Lesbohistoria-arkisto

 

Lesbohistoria-arkisto

 

Maailman suurin kokoelma lesbodokumentteja löytyy täältä Park Slopesta, Brooklynista. Erinomainen akateemisille tutkijoille ja harrastajille, jotka haluavat parantaa Herstory-tietoaan. Monet elämät ja tapahtumat menettäisivät historian, ellei tämän kaltaisia ​​arkistoja olisi.

 

Merkittäviä mieltymyksiä

 

Ansonia Hotel Upper West Siden alueella saattaa näyttää samalta kuin mikä tahansa muu korkeatasoinen New Yorkin hotelli. Se on merkittävä LGBT+-maamerkki: täältä löydettiin nuori Bette Midler, kun hän esiintyi homokylpylässä 70-luvulla.

Carnegie Hall on yksi New Yorkin tunnetuimmista teattereista. Siellä Judy Garland soitti legendaarisen esityksensä vuonna 1961. Konsertin live-albumin omistavat kaikki tietyn ikäiset homot. Rufus Wainwright loi uudelleen esityksensä Carnegie Hallissa vuonna 2006.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat New Yorkissa

Selaa valikoimaa yhteistyökumppaneidemme retkiä New Yorkissa ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in New York City matkaasi vartenHanki opas