Phuket

Phuket vs Koh Samui - Millä saarella kannattaa vierailla?

Vastakohtana on kaksi Thaimaan suosituinta saarta

Thaimaan saaret tarjoavat ainutlaatuisia ja syrjäisiä pakopaikkoja lämpimässä ja aurinkoisessa ilmastossa. Thaimaan kaksi suosituinta saarta ovat Koh Samui ja Phuket, mutta trooppisen paratiisin valitseminen on vaikea tehtävä, sillä molemmilla on oma ainutlaatuinen luonne.

Joten valitse, Koh Samui vai Phuket?

Phuket

rannat

Koh Samuin rannat ovat venyviä, pehmeitä ja valkoisia. Saari on suositumpi perheiden ja pariskuntien keskuudessa kuin Phuket, ja rannat ovat hyvin hoidettuja ja puhtaita. Ylellisyys on kuningas täällä ja siellä on yleensä runsaasti leposohvia rannoilla, jotka ovat usein yksittäisten lomakeskusten yksityisomistuksessa, joten ne ovat täydellinen paikka torkkua tai paistatella auringossa.

Näennäisesti Andamaanienmeren kristallisissa vesissä kelluva Phuket on vuoristoinen ja kivinen saari. Rannat ovat täällä vaikeammin saavutettavissa kuin Koh Samuilla. Karu rannikko tarjoaa kuitenkin kauniin kokoelman pieniä lahtia ja laguuneja, jotka ovat täydellinen salainen rantapaikka. Koh Samuin rannikko on erittäin lempeä ja kalteville rannoille pääsee lähes kaikilla alueilla.

Phuketin rannat ovat vilkasta toimintaa. Täällä retkeilijät ja matkailijat, jotka saapuvat vuosittain tuhansittain, lähtevät rannoille nauttimaan kukoistavasta juhlatunnelmasta. Etenkin Pa Tongin rannalla väkijoukko on vilkasta, riehakasta ja energistä.

Samui

Hotellit

Sekä Koh Samui että Phuket väittävät olevansa maailman ylellisimpiä lomakohteita sekä useita pienempiä budjettivaihtoehtoja. Phuket on Thaimaan todellinen juhlasaari, ja monet hotellit ovat suunnattu enemmän hedonistiseen hauskanpitoon kuin rauhalliseen viehätysvoimaan. Yksi Phuketin suosituimmista hotelleista on homojen omistuksessa CC:n Hideaway Hotel, joka sijaitsee lähellä Pa Tongin yöelämän keskustaa. Perinteiseen thaimaalaiseen tyyliin sisustettu ja suuren ulkouima-altaan tarjoava hotelli on täydellinen tukikohta vilkkaaseen paikalliseen kulttuuriin uppoutumiseen.

Koh Samuilla on edelleen vilkas yöelämä, eikä se suinkaan ole tylsää, mutta se on kuitenkin lukuisten huippuluokan luksuslomakohteiden koti. Rannoille leviävät monet saaren hotellit tarjoavat täydellisen rauhallisuuden Thaimaanlahdella. Rantahotellit ovat yleisiä Koh Samuilla, ja monista huoneista on näkymät siniselle merelle. Vaikka Muang Samuin kylpylähotelli sijaitsee lähellä saaren pääkaupunkia, se on rauhan ja hiljaisuuden paratiisi, sillä ympäröivä viidakko tarjoaa esteen hälinalle. Jokaisessa lomakeskuksen huoneessa on parveke, jolta on näköala merelle, puutarhaan tai uima-altaalle.

Jos kaipaat vauhdikasta ja eloisaa oleskelua, Phuketissa on sinulle sopivat hotellit, mutta romanttista pakopaikkaa trooppiseen paratiisiin etsivät homomatkailijat voivat mieluummin valita Koh Samuin hiljaisemmat ja ylellisemmät vaihtoehdot.

Kulttuuri Ja Historia

Thalangin kansallismuseo esittelee Adanamin alueen pitkää ja kiehtovaa historiaa. Phuketin Thalangissa sijaitseva museo on väistämätön nähtävyys niille, jotka haluavat oppia lisää saaren perinnöstä. Esillä on useita näyttelyitä, jotka kertovat saarten alkuperäiskansojen merimustalaisesta yhteisöstä ja kiinalaisesta perinnöstä. Koko saari on täynnä kulttuurisia maamerkkejä, kuten Big Buddha, Vanhakaupunki ja elävän viljelyn museo.

Vaikka Koh Samui ei todellakaan ole vailla kulttuurista ja historiallista merkitystä, saaren vetovoima on sen täysin ainutlaatuiset maisemat ja luonnon ihmeet. Yksi saaren suosituimmista nähtävyyksistä on Hin Yai- ja Hin Ta -kivet, joiden pinnanmuodot luonnollisesti muistuttavat intiimiä osaa miehen anatomiassa.

Kulttuurillisesti Phuket ottaa johtoaseman Koh Samuilta, mutta kun kyse on unohtumattomista luonnonnähtävyyksistä, Koh Samuilla on paljon.

Gay Scene Phuket vs Koh Samui

Eloisa, riehakas ja energinen homoskene Phuketissa on enemmän homo-yöelämää paikkoja kuin Koh Samui, ajattele Bangkokia rannalla. Phuketin homoelämä keskittyy suurelta osin Pa Tongin "Paratiisikompleksiin" - kävelykatuverkostoon, jossa on monia homoklubeja ja baareja. Pa Tongin rannalla on myös epävirallinen homoosasto, joka voidaan tunnistaa suurista sateenkaarilipuista.

Koh Samuilla ei ole kyse hullusta yöelämästä, mutta se on pieni ja kompakti homo kohtaus joka sisältää useita baareja, klubeja ja saunoja. Suurin osa gay-paikoista löytyy Chaweng-ranta-alueelta.

Phuket

ruoka

Ruokailu Phuketissa on yleensä perinteisempää thaimaalaista, ja monet kahvilat ja ravintolat tarjoavat aitoa paikallista ruokaa. Vaikka länsimaisia ​​ruokailuvaihtoehtoja on tietysti monia, tärkeimmät kulinaariset nähtävyydet ovat katuruokakauppiaat, joita löytyy Phuket Townista. Saari on saanut vaikutteita monista kulttuureista koko historiansa ajan, ja sellaisenaan paikallinen keittiö on todella ainutlaatuinen makujen ja tuoksujen yhdistelmä.

Koh Samuin turistialueilla on yleensä useita kahviloihin ja ravintoloihin omistettuja katuja. Ruokailu saarella voi olla mukavampaa kuin Phuketissa, koska suuri turistiväestö on johtanut länsimaisten laitosten tulvaan. Saari sopii erinomaisesti matkailijoille, jotka pitävät kodin mukavuuksista ulkomailla.

Kumpi on kalliimpi – Phuket vai Koh Samui?

Kumpikaan saari ei ole merkittävästi kalliimpi kuin toinen. Koh Samuilla on yleensä korkealaatuisia yrityksiä ja hotelleja, ja sinne on myös kalliimpi päästä. Vaikka hinnat ovat yleensä samankaltaisia ​​kaikkialla, Phuketissa on enemmän hotelleja ja aktiviteetteja kaikille budjeteille. Kuitenkin suurten ostoskeskusten, klubien ja vesiurheiluaktiviteettien määrä tarkoittaa, että Phuketissa yöpyminen tulee todennäköisesti kalliimmaksi. Parhaan hinta-laatusuhteen saamiseksi molemmilla saarilla kannattaa matkustaa sesongin ulkopuolella.

Koh Samui Thaimaa - Chawang Beach

Kumpi on helpompi päästä - Phuket vai Koh Samui?

Molemmille saarille on suhteellisen helppo päästä, koska molemmilla on saavutettavissa olevat lentokentät. Kuitenkin mitä tulee matkustamisen helppouteen, Phuket voittaa ehdottomasti. Saarelle pääsee bussilla, junalla, lentokoneella tai veneellä, mikä tarkoittaa, että olet runsaudenpula matkustaessasi Phuketiin. Lautta on suosittu tapa päästä saarelle ja se on yleensä halvin vaihtoehto.

Koh Samuille pääsee vain lentäen, ja vaikka se on nopeaa ja tehokasta, se on yleensä paljon kalliimpaa kuin matkustaminen Phuketiin. Jos kuitenkin etsit ylellistä rentoutumista, ylimääräinen vaiva on ehdottomasti sen arvoista.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Koh Samuilla

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Koh Samuin retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Koh Samui matkaasi vartenHanki opas