Skotlanti lähettää vahvan homomielisen viestin

Skotlanti lähettää vahvan homomielisen viestin

Skotlannin pääministeri Alex Salmond antaa enemmän ennennäkemättömiä LGBTI-mielisiä lausuntoja.

Heinäkuussa 2014 Skotlannin hallitus käynnisti tasa-arvoaloitteiden myrskyn. Samaan aikaan Glasgow'n Kansainyhteisön kisojen kanssa ne lähettävät signaalin 80 %:lle Kansainyhteisön maista, joissa syrjintä on yleistä.

Skotlannin hallituksen johtaja, ensimmäinen ministeri Alex Salmond, on antanut lisää prolesbo-, homo-, biseksuaaleja, trans- ja intersukupuolisia (LGBTI) -lausuntoja vieraillessaan Pride Housessa Glasgow'ssa, jossa hän myös syleili lämpimästi samaa sukupuolta olevia vanhempia ja heidän vanhempiaan. lapset.

Moite 42 homofobiselle Kansainyhteisön valtiolle

Hänen tukensa LGBTI-tasa-arvolle tulee keskellä Kansainyhteisön kisoja, joita hänen hallituksensa isännöi. Sitä pidetään implisiittisenä moitteena 42:ssa Kansainyhteisön 53 jäsenvaltiosta homofobiselle politiikalle ja hiljaiseksi tueksi LGBTI-yhteisöille näissä maissa.

Salmondin hallitus on myös tällä viikolla käynnistänyt Yksi Skotlanti -kampanjan Equal Scotland -teema ja korkean profiilin mainostaulut ympäri maata.

Kampanja sisältää sitoumuksia tasa-arvoon iän, vamman, sukupuolen, rodun, uskonnon tai vakaumuksen perusteella - ja sukupuoliseen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteetti ja intersukupuolinen asema.

"On hämmästyttävää ja kiitettävää, että Skotlannin hallitus on tietoisesti käynnistänyt tasa-arvoa edistävän One Scotland -kampanjansa keskellä Kansainyhteisön kisoja ja mainostauluja kaikkialla, jotta vierailijat eri puolilta Kansainyhteisöä saavat viestin", sanoi Skotlannin johtaja Peter Tatchell. ihmisoikeusjärjestö Peter Tatchell Foundation.

"Tämä lähettää implisiittisen moitteen 42 kansainyhteisön maalle, jotka eivät kohtele LGBTI-kansalaisiaan tasa-arvoisesti. Se viestii LGBTI-ihmisille kaikkialla Kansainyhteisössä, että Glasgow 2014 ja Skotlannin hallitus ovat heidän puolellaan. En voi ajatella toista Kansainyhteisön tai olympialaisten isäntähallitusta, joka olisi tehnyt mitään vastaavaa.

Lippu, Suudelma

”Alex Salmond nostaa sateenkaarilippua hallituksen päämajasta. Hän on rahoittanut ja vieraillut Pride Housessa Glasgow'ssa ja syleinyt samaa sukupuolta olevia vanhempia ja heidän lapsiaan. Kansainyhteisön kisojen avajaisseremonian aikana suudeltiin samaa sukupuolta, joka televisioitiin kymmenille miljoonille ihmisille eri puolilla jäsenvaltioita. Salmond on sitoutunut Skotlannin hallituksen tukemaan LGBTI-oikeuksia Skotlannissa ja maailmanlaajuisesti. Hänen hallituksensa on nyt käynnistänyt korkean profiilin, all inclusive One Scotland -kampanjan, jonka teema on Equal Scotland. Toivon, että Yhdistynyt kuningaskunta ja muut hallitukset tekisivät samoin.

"Riippumatta siitä, mitä ihmiset ajattelevat Alex Salmondista ja Skotlannin itsenäistymisen pyrkimyksestä, hänen lausuntonsa ja toimintansa ovat oikeimpia ja tukevat LGBTI-tasa-arvoa minkä tahansa isäntämaan johtajalta suuren kansainvälisen urheilutapahtuman aikana.

"Mikään kansainyhteisön tai olympialaisten isäntämaan johtaja ei ole koskaan sanonut tai tehnyt mitään niin myönteistä. David Cameron ja Boris Johnson eivät tehneet mitään vastaavaa Lontoon vuoden 2012 olympialaisten aikana. Heiluttaa sateenkaarilippua hallituksen päämajasta kisojen ajaksi. Se lähettää solidaarisuuden viestiä LGBTI-ihmisille kaikkialla Kansainyhteisössä. Tämä on ainutlaatuinen, ennennäkemätön aloite, josta Alex Salmond ja Skotlannin hallitus ansaitsevat täyden tunnustuksen ja ylistyksen.

"On hienoa, että Skotlannin hallitus nostaa sateenkaarilippua päämajastaan ​​kisojen ajaksi. Tämä on yksinkertainen mutta tärkeä ele ja solidaarisuus miljoonille LGBTI-ihmisille, jotka kärsivät edelleen kriminalisoinnista, syrjinnästä ja joukkoväkivallasta neljässä maassa. viidestä Kansainyhteisön maasta.

"Edes Lontoon tai Yhdistyneen kuningaskunnan hallitukset eivät onnistuneet tekemään tätä vuoden 2012 olympialaisten aikana. Glasgow on mennyt paremmin kuin Lontoo. Kunnioitan Skotlannin hallitusta ja Alex Salmondia", sanoi herra Tatchell.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Edinburghissa

Selaa valikoimaa retkiä Edinburghissa kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Edinburgh matkaasi vartenHanki opas