Berliinin muuri

Berliinin parhaat museot

Kulttuurin kohokohdat Berliinissä

Berliinissä on noin 170 museota ja suurin osa niistä on ilmaisia. Berliinin myrskyisä historia on täysin ainutlaatuinen. Sen omaisuus on kasvanut ja heikentynyt dramaattisesti viimeisten parin vuosisadan aikana.

Suurissa pääkaupungeissa on yleensä paljon vanhoja rakennuksia. Kun Berliini raunioitui vuonna 1945, kaikki vanhat tavarat säilytetään museoissa. Jotkut maailman arvokkaimmista taideteoksista löytyvät Berliinistä, mukaan lukien alkuperäinen Nefertitin rintakuva ja Ishtarin portin (joka vartioi aikoinaan Babylonin kaupunkia) jäänteet.

Tiedämme, että joudut suutelemaan saadaksesi valjaat päällesi suunta Berghainiin kun yö tulee - jos pääset sisään! Mutta päivällä haluat ottaa kaiken irti Berliinin kulttuuririkkaudesta ja syödä paljon currywurstia.

Me kaikki voimme saada museon. Loppujen lopuksi voit viettää vain niin kauan tuijottaen antiikin kreikkalaista keramiikkaa. Lopulta kyllästyt ja suuntaat lähimpään baariin. Koska olet Berliinissä, olut on pirun hyvää ja myös halpaa. Joten olemme koonneet yhteen valikoiman Berliinin kulttuurikohokohtia. Sinun pitäisi tuntea syyllisyyttä, jos et näe vähintään yhtä näistä museoista!

Berliini jaettiin kahtia kylmän sodan aikana, ja se jännitys lännen ja idän välillä voi tuntua vielä tänäkin päivänä… mikä vie meidät ensimmäiseen museoomme.

DDR

DDR -museo

DDR-museo sijaitsee aivan kaupungin keskustassa Berliinin tuomiokirkon vieressä. Tämä on tilaisuutesi nähdä jokapäiväinen elämä rautaesiripun takana. Muuten, paras dramatisointi Neuvostoliiton Berliinin elämästä on TV-sarja nimeltä Deutschland 83 - katso se ennen kuin lähdet!

Voit ajaa simuloitua neuvostoautoa ja astua täysin kalustettuun itäsaksalaiseen kerrostaloon. Kävi ilmi, että rautaesiripun takana oleva sisustus suuntautui kirkkaan oranssiin ja ruskeaan. Länsi-Saksan supermarketit olivat täynnä ruokaa, mutta Itä-Saksa tunnettiin pitkistä jonoista harvakseltaan varustettujen kauppojen ulkopuolella. Jopa Angela Merkel - joka kasvoi Itä-Berliinissä - hamstraa edelleen ruokaa ja puhdistusaineita. Itäsaksalaiset olivat tottuneet niukkuuteen.

Yksi Deutschland 83:n ikimuistoisimmista kohtauksista näyttää nuoren itäsaksalaisen sotilaan saapuvan länsisaksalaiseen supermarkettiin ensimmäistä kertaa. Hän katselee kunnioituksella kapitalismin hedelmiä, jotka on pinottu korkealle kiiltävissä pakkauksissa. Olet yhtä hämmästynyt DDR-museossa kuin näet niin monia kuvauksia elämästä kadotetussa maailmassa. Berliinin muuri kaatui vasta vuonna 1989. Homovuosina Madonna julkaisi Like A Prayerin.

Schwules -museo

Schwules -museo

Schwules-museo avattiin vuonna 1985. Se oli maailman ensimmäinen LGBT+-historialle omistettu museo. Vuotta aiemmin kolme opiskelijamuseon ohjaajaa oli esittänyt Berliinissä queer-historian näyttelyn. Se houkutteli yli 40,000 XNUMX kävijää ja johti pysyvän museon perustamiseen. Schwules on täynnä historiallisia taideteoksia ja laaja arkisto. Tämä on pakollinen, jos haluat tutustua Berliinin vertaansa vailla olevaan historiaan.

Jewish Museum

Juutalainen museo

Tämä on Euroopan suurin juutalainen museo. Saksan juutalaisten historiaan tutustuminen on syvästi liikuttava kokemus. Saksan synkin luku ei ole kaukana muistosta Berliinissä. Näet sodan ja holokaustin monumentteja kaikkialla kaupungissa. Saksan juutalainen historia ei alkanut nykyaikana. Se ulottuu pitkälle antiikin aikaan.

Pysyvä näyttely esittelee kohtauksia keskiaikaisista juutalaisten siirtokunnista sekä saksalaisten juutalaisten filosofien ja taiteilijoiden teoksia. Antisemitismin jyrkkä nousu 19-luvulla johtaa 1930- ja 40-luvun traagisiin tapahtumiin. Tämä museo kertoo kiehtovan ja syvästi huolestuttavan tarinan Saksan juutalaisten historiasta.

itäpuoli

East Side Gallery

Kun muuri kaatui vuonna 1989, sadat taiteilijat alkoivat maalata seinämaalauksia siitä, mitä siitä oli jäljellä. Tunnetuimmassa seinämaalauksessa neuvostojohtaja Brežnev suutelee Itä-Saksan presidenttiä Honeckeria. Se on yksi Berliinin parhaista selfie-taustoista. East Side Gallery on ulkoilmamuseo, joka ulottuu lähes mailin päähän. Se on aivan joen rannalla, josta löydät paljon paikkoja oluen nauttimiseen.

Pergamon-museo

Pergamon-museo

Pergamonmuseum sisältää joitakin maailman hienoimmista taideteoksista. Ishtarin portti rakennettiin Babylonin kaupunkiin vuonna 575 eaa. Babylon kaatui pian sen jälkeen. Sen seiniä pidettiin läpäisemättöminä. Ishtarin portti kaivettiin vuonna 1899 ja rakennettiin vähitellen uudelleen alkuperäisistä tiilistä. Voit myös nähdä Egyptin kuningatar Nefertitin rintakuvan - yhden muinaisen Egyptin suurista jäännöksistä.

Hampurilainen Banhof

Hampurilainen Banhof

Tämä on Berliinin hienoin nykytaiteen museo. Sillä ei ole mitään tekemistä hampurilaisten kanssa. Se oli itse asiassa rautatieasema Berliini-Hamburg -rautatien varrella. Yksi Saksan vanhimmista rautatieasemista, tämä rakennus selvisi sodasta. Nykyään se on suuren modernin taiteen varasto.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Berliinissä

Selaa valikoimaa kumppaneidemme Berliinin matkoja ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Berlin matkaasi vartenHanki opas