Parhaat temppelit Sri Lankassa

Parhaat temppelit Sri Lankassa

Sri Lankassa on suuri määrä temppeleitä, joten se on täydellinen paikka mennä henkiselle tutkimusmatkalle.

Sri Lanka, joka tunnetaan nimellä "Intian valtameren helmi", on yksi parhaista paikoista kaikille, jotka haluavat laajentaa henkistä kokemustaan. Koko maassa on valtava määrä temppeleitä, erityisesti Anuradhapuran alueella, jossa on paljon muinaisia ​​temppeleitä ja raunioita tutkittavaksi. Alla on koottu luettelo temppeleistä, joissa sinun on vieraileva, joista osa vanhoista, jotkin vielä toiminnassa ja osa hyvin syrjäisistä. Monien kulttuuriryhmien vuoksi nämä temppelit ovat joskus useiden uskonryhmien yhteisiä, mikä tekee siitä entistä mielenkiintoisemman.

 

Sri Pada (Aadamin huippu)

 

Adam's Peakin huipulla Sri Lankan keskustassa sijaitseva Sri Pada on näkemisen arvoinen paikka! Villieläinsuojelualueen ympäröimänä matka huipulle on upea. Syy, miksi tämä temppeli on niin tärkeä, johtuu jalanjäljestä kiven päällä aivan huipulla. Riippuen keneltä kysyt, tämän jalanjäljen uskotaan kuuluvan Aadamille (muslimien ja kristittyjen mukaan), Buddhalle ja Shivalle. Perinteinen tapa päästä Sri Padaan on öinen vaellus, jolloin pääset huipulle auringonnousun aikaan, jossa voit nähdä kuuluisan varjon ilman pilviä. Hyödyllinen vinkki: paikalliset koirat toimivat loistavina ilmaisina oppaina, koska he tuntevat vuoren jäljet ​​niin hyvin.

 

Sri Dalada Maligawa

 

Sri Dalada Maligawassa on yksi maailman arvostetuimmista jäännöksistä, Gautama Buddhan vasen koira. Kandyssa sijaitseva temppeli on kuninkaallisen palatsin ja Udawaththa Kelaya -nimisen metsäsuojelualueen välissä. Vuonna 1595 rakennettu Sri Dalada Maligawa tuhoutui useita kertoja vuosien varrella, ja se on rakennettu uudelleen mahdollisimman lähelle alkuperäistä. Osa sen tuhoamisesta johtui uskosta, että sen säilytetty jäänne antoi maan hallinnan sille, joka sen hallussa oli.

 

Kande Vihara

 

 

Kande Vihara, joka tunnetaan myös vuoristotemppelinä, on virallisesti tunnustettu arkeologiseksi kohteeksi. Tässä temppelissä on Bodhi-puu, jonka uskotaan olevan yli 300 vuotta vanha. Seinissä ja katoissa on maalauksia, jotka kuvaavat yksityiskohtaisesti Buddhan elämänmatkaa ja valaistumista.

 

 

Gangaramayan temppeli

 

Tämä temppeli on sekoittunut melko kauniisti srilankalaisia, intialaisia, thaimaalaisia ​​ja kiinalaisia ​​arkkitehtonisia vaikutteita, mikä näkyy suuressa valkoisessa kupolissa. Sisällä on erilaisia ​​patsaita sekä värikkäitä seinämaalauksia ja kaiverruksia seinillä. Tämä Beira-järven rannalla sijaitseva aktiivinen temppeli toimii orpokodina sekä ammattikouluna.

 

Maviddapuram Kanthaswamy Kovil

 

Maviddapuram Kanthaswamy Kovil on hindutemppeli, jonka pyhäkkö on ollut olemassa noin 5,000 vuotta. On legenda, että Madurain kuninkaan tytär, jolla oli kasvojen muodonmuutos, käskettiin kylpemään lähteen vedessä Keerimalaissa. Hän parantui "hevosmaisesta" ulkonäöstään ja pystytti pyhäkön hindujumala Muruganin kunniaksi. Nimi Maviddapuram on johdettu tästä tarinasta. Temppeli on nykyään suojeltu arkeologinen muistomerkki.

 

Buduruwagala Raja Maha

 

Buduruwagala Raja Maha on 10-luvulta peräisin oleva pyhä temppeli, joka kuuluu mahayana-ajatteluun. Nimi tarkoittaa "buddhalaisten veistosten kalliota", joita on yhteensä seitsemän. Buddha-patsas on vaikuttava 51 jalkaa korkea, ja se on yksi saaren suurimmista. Yksi mielenkiintoisimmista asioista tällä sivustolla on leikkaaminen liekistä, joka pysyy märkänä ja haisee sinappiöljyltä ilman selitystä.

 

Sri Ponnambalam Vanesar Kovil

 

Vuodelta 1857 peräisin oleva Sri Ponnambalam Vanesar Kovil on hindutemppeli, joka sijaitsee Colombon sydämessä. Tämä upea temppeli on omistettu Shivalle, ja se on rakennettu kokonaan monimutkaisesti veistetystä kivestä, ei vain hindujumalan, vaan myös maailmankaikkeuden kunniaksi. Sisällä on melko pimeää ikkunoiden puuttumisen vuoksi, ja ainoat valonlähteet tulevat suurista ovista. Tämä pimeys lisää ilmapiirin rauhallisuutta ja tarjoaa luolamaisen kokemuksen ilman, että olet itse sisällä.

 

Dambulla Rajal -luolatemppeli

 

Dambulla Rajal -luolatemppeli on Sri Lankan suurin luolakompleksi, ja siellä on vaikuttava 153 Buddha-patsasta. Tämä temppeli on suurelta osin buddhalainen, mutta siellä on pari Krishnalle ja Ganeshalle omistettua patsasta. Yksi merkittävimmistä yksityiskohdista Dambulla-luolasta on, että siellä on muinainen hautauspaikka, joka on peräisin noin 2,700 vuotta. Itse luolissa on seinämaalauksia, jotka kuvaavat Gautama Buddhan elämää sekä kuninkaallista elämää tuon ajanjakson aikana.

 

Isipathanaramaya temppeli

 

Kauppias rakensi Isipathanaramaya-temppelin poikansa muistoksi, ja sen uskotaan olevan yksi Colombon vanhimmista temppeleistä. Tämän temppelin sisäpuoli on uskomattoman värikäs, ja siinä on 40-jalkainen Buddha-patsas sekä pyhä Bo-puu.

 

Kataragaman temppeli

 

Kataragaman temppeli on ainutlaatuinen temppeli, jonka jakavat buddhalaiset, hindut, muslimit ja alkuperäiskansat Vedda. Temppeli on rakenteeltaan vaatimaton, eikä siinä ole paljon koristeita, joita löydät muiden tämän luettelon temppeleistä. Suurin osa huomiosta on keskittynyt eri jumaluuksien pyhäkköihin, mukaan lukien hindujen sodan jumala Murugan, Shiva ja Ganesha. Vaikka et löydä monia buddhalaisia ​​kunnioittamassa jumalia, monet Sri Lankan buddhalaiset tekevät pyhiinvaelluksen temppeliin. Siellä on pyhä viikunapuu, joka tunnetaan myös nimellä Bodhi Tree, jonka sanotaan kasvaneen alkuperäisen Bodhi-puun taimesta, jonka alla Buddha istui saavuttaessaan valaistumisen.

 

Mahiyangana Raja Maha Vihara

 

Mahiyangana Raja Maha Vihara, buddhalainen temppeli, on yksi Solosmasthana, joka tunnetaan muuten Sri Lankan 16 pyhistä paikoista. Buddhan elinaikana rakennettu temppeli on virallinen arkeologinen paikka Sri Lankassa. Temppeli rakennettiin Buddhan ensimmäisen vierailun jälkeen Sri Lankassa, yhdeksäntenä kuukautena hänen valaistumisensa jälkeen. Hän lahjoitti paikalliselle päällikölle hiuskipun, joka on edelleen tallessa temppelissä tähän päivään asti. Se on yksi suurimmista motiiveista ihmisille, jotka haluavat vierailla temppelissä.

 

Temppelietiketti

 

 

 

 

  • Riisu kengät ennen kuin menet temppeliin.

 

 

  • Joissakin temppeleissä sinua pyydetään astumaan kynnyksen yli, ei sen päälle, kunnioituksen osoituksena.

 

 

  • Sinun on ehkä peitettävä olkapäät, jalat ja hiukset, jos olet nainen.

 

 

 

Liity Travel Gay Uutiskirje

Parhaat matkat Sri Lankassa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Sri Lankan retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Sri Lanka matkaasi vartenHanki opas