Gillin saaret

Tekemistä Balilla

Bali on trooppinen paratiisi

Monipuolisen kulttuurinsa ja upeiden maisemiensa ansiosta Bali on ollut suosittu matkakohde reppumatkailijoiden, häämatkalaisten ja homomatkailijoiden keskuudessa vuosikymmeniä. Täällä tiheä ja rehevä viidakko väistyy joillekin planeetan upeimmista rannoista. Bali on kulttuurin, muinaisen historian ja henkeäsalpaavien luonnonmaisemien aarreaitta.

Balin pieni mittakaava tarkoittaa, että yhden suuren kaupungin sijaan turistikohteet ovat jakautuneet useisiin kaupunkeihin, kyliin ja syrjäisiin asutuskohteisiin, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen tunnelmansa ja tunnelmansa. Onneksi Bali on tarpeeksi kompakti, jotta on helppo kokea kaikki, mitä matkasi aikana on tarjolla, kiireisen Seminyakin turistisatamasta Nusa Penidan rauhalliseen jyrkkyyteen.

Bali

Tegalalangin riisiterassit

Tegalalang on toista maailmaa. Tegalalang Rice Terraces sijaitsee laajassa kesyttämättömässä viidakossa, ja ne luovat dramaattisen siluetin, jyrkät laakson reunat ja leikkaukset, jotka ovat täynnä mehukasta vehreyttä. Täällä on vuosisatojen ajan käytetty muinaisia ​​kastelutekniikoita riisin viljelemiseen ja tuottamiseen, alun perin paikalliseen kulutukseen ja nyt vientiin kaikkialle maailmaan. Luonnon ja maisemoidun kauneuden yhdistelmä tekee terasseista todella ainutlaatuisen sijainnin ja on ansainnut alueen Unescon maailmanperintökohteeksi. Tegalalang on yksi Balin suosituimmista turistikohteista.

Tegalalang on laaja ja toisinaan hämmentävä, mutta reittiä ei tarvitse suunnitella, sillä vierailijat voivat vapaasti vaeltaa terassien seassa tutkien tämän rauhallisen ympäristön joka sentin. Vaikka sisäänpääsy ja tutkiminen on ilmaista, on useita asemia, joissa paikalliset ihmiset pyytävät lahjoituksia tai yrittävät periä maksun, mutta yleensä on hyväksyttävää tarjota pieni määrä vaihtorahaa. Yhdessä Balin eniten Instagrammissa olevista paikoista, Tegalalangissa on lukemattomia mahdollisuuksia valokuvaamiseen, ja siellä on roikkuvat puutuolit, köysikeinu ja vetoketjut rauhanomaisten riisiterassien ympärillä.

Gay-yöelämä Balilla

Seminyak ei ole vain Balin viihteen ja matkailun keskus, vaan täältä löydät myös suurimman osan saaren homo-yöelämästä, josta suurin osa sijaitsee kaupungin yhden kadun varrella. Jalan Camplung Tanduk Arcade on vilkas ja äänekäs pääkatu Seminyakin keskustassa, joka herää eloon auringonlaskun jälkeen. Täältä löydät suosituimmat homobaarit ja -klubit. Gay-yöelämä pyörii pääasiassa muutaman baarin ympärillä - jotka kaikki löytyvät Jalan Camplung Tanduk Arcadesta.

Paras homoklubikokemus Balilla löytyy epäilemättä osoitteesta Mixwell baari. Baari on tärkeä homoyhteisön keskus, ja se on yksi saaren vakiintuneimmista LGBT+-paikoista, ja se houkuttelee monipuolisesti matkailijoita ja paikallisia. Suurin osa homomatkustajista päätyy Mixwelliin jossain vaiheessa matkaansa, ja baari tunnetaan ehkä parhaiten loistavista iltaisista vetoesityksistään ja kabareesta. Lue lisää: Bali Gay Bar Scene.

Gillin saaret

Gillin saaret

Vaikka Gillin saaret eivät ole teknisesti osa Balia, useimmat matkustajat vierailevat niillä matkansa aikana. Kahden ja puolen tunnin venematkan päässä Balilta sijaitseva Gilli Archipeligo koostuu kolmesta saaresta, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen tunnelmansa ja nähtävyydet. Gilli Trawangan, joka tunnetaan yleisesti nimellä Gilli T, on juhlasaari. Täällä rantaklubit ja eloisat baarit valuvat kuumalle valkoiselle hiekalle, mikä tekee saaret suositun matkakohteen reppureissujen ja matkailijoiden keskuudessa – monet klubeista tarjoavat myös loistavia juomatarjouksia ja loputtomia onnellisia tunteja. Gilli T:n eloisa ja pirteä ilmapiiri tekee saaresta suositun paikan monien homomatkailijoiden keskuudessa.

Jos juomapelit ja housemusiikki eivät ole sinun juttusi, harkitse matkaa Gilli Airille, joka on hiljaisin kolmesta saaresta ja suosittu kohde rauhallista rentoutumista etsiville matkailijoille. Gilli Air on paljon pienempi ja hiljaisempi kuin Gilli T, joka tunnetaan erinomaisista kulinaarisista tarjouksistaan ​​ja lukemattomista tasokkaista paikoistaan. Gilli Airin rannat ovat erityisen luonnonkauniita, ja niissä on koskematonta valkoista hiekkaa ja trooppisia puita ja kasveja. Kuitenkin matkustavat pariskunnat nauttivat todennäköisimmin Gilli Menosta - Gillisaarten häämatkasta. Täällä korkealuokkaiset lomakeskukset reunustavat rantoja, ja yksityiset mökit näkyvät aivan rantaviivan takana, mikä tekee niistä täysin eristäytyneen ja romanttisen kokemuksen. Saari on myös suosittu laitesukellusten ja snorklaajien keskuudessa, jotka tulevat tutkimaan useita raunioita ja hylkyjä, jotka löytyvät aivan rannikolta.

Ubud

Ubudin apinametsä

Missä muualla maailmassa voit tutkia hehtaareja trooppisia sademetsiä samalla kun olet satojen harmaiden pitkähäntäisten makakien ympäröimänä? Ubud Monkey Forest on yksi Indonesian suosituimmista nähtävyyksistä, ja se on täysin ainutlaatuinen ja väistämätön kokemus. Metsä on luonnollinen pyhäkkö, ja vierailijat voivat tutustua sen kokonaisuuteen päällystettyjen polkujen kautta, jotka kiertelevät läpi tiheän muskottipuumetsän. Yli 700 apinaa asuu pyhäkössä ja niistä on tullut ystävällisiä ja pelkäämättömiä ihmisiä kohtaan, eikä ole harvinaista, että makakit kiipeävät ohikulkevien ihmisten päälle.

Suojelu ja ekologia ovat suojelualueen ensisijaisia ​​painopisteitä, ja tutkijat suorittavat laajaa apinoiden seurantaa paremman elinympäristön luomiseksi. Metsässä on myös useita muinaisia ​​ja aitoja temppeleitä, joista suosituin on Pura Prajapati - 14-luvun rakennus, jota käytettiin aikoinaan hautajaisissa.

Kuningas Kuningas

Nusa Penidaan pääsee tunnin venematkan päässä Balilta, ja vaikka risteys voi olla katkonaista, se on sen arvoista, kun katselet Jurassic-saarta. Nusa Penidan maisema on todella vertaansa vailla, massiiviset ja dramaattiset kalliot väistyvät karuille ja koskemattomille erämaille, ja saari on lähes täysin vailla matkailuinfrastruktuuria. Nusa Penidan kruunun jalokivi löytyy kuitenkin sen itärannikolta, joka ulottuu mereen. Kelingking Beach on yksi Balin upeimmista ja henkeäsalpaavimmista paikoista, ja täällä mereen käpertyy valtava kivimuodostelma, joka muodostaa valtavan laguunin ja toimii yhtenä Balin suosituimmista turistinähtävyyksistä.

Rannalle pääsee kallion huipulta, ja kävely alas voi olla vaarallista, mutta täältä löydät myös saaren parhaita näkymiä ja myös yhden Indonesian valokuvatuimmista nähtävyyksistä. Nusa Penidan asukkaiden lempinimellä "T-Rex Beach" Kelingkingin rantaa ympäröivät kalliot muistuttavat suurta dinosaurusta, ja tämä voidaan havaita suositusta näkökulmasta. Rannalla on erityisen vilkasta auringonlaskun aikaan, kun turistit kerääntyvät näkemään kunnioitusta herättävän luonnonkauneuden upeaa esitystä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Parhaat matkat Balilla

Selaa valikoimaa retkiä Balilla kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Bali matkaasi vartenHanki opas