Brugge

Tekemistä Bruggessa

Mitä tehdä Euroopan kauneimmassa kaupungissa

Saatat anteeksi, jos luulet, että Brugge oli huippusatuelokuvan hassu sarja, mutta tämä upea kaupunki on itse asiassa yksi Euroopan parhaiten säilyneistä. Pohjois-Belgiassa sijaitseva Brugge on ajassa jumiutunut kaupunki. Täällä kapeita mukulakivikatuja reunustavat kirkot ja ulottuvat tornit, ja kanavat väistyvät upeille järville. Bruggen keskusta on tämän valtavan historiallisen merkityksen keskus, jossa on lukuisia maailmanperintökohteita ja maailmankuulu Markt.

Brugge on säilyttänyt viehättävän ja viehättävän persoonallisuutensa huolimatta siitä, että se on yksi planeetan eniten turistetuimmista kaupungeista. Kulttimusta komedia "In Bruggessa" nosti kaupungin profiilia entisestään ja houkutteli uuden sukupolven kävijöitä. Vaikka homoskene kaupungissa on pieni, se ei ole yhtä intohimoinen, ylpeä ja eloisa kuin mikään muu. Belgia on yksi Euroopan homoystävällisimmistä ja edistyksellisimmistä maista, ja tämä yhdistettynä loputtomaan kulttuuriarvoon ja kauniiseen kaupunkikuvaan tekee Bruggesta erittäin houkuttelevan kohteen homomatkailijoille.

Brugge

Pyhän veren basilika

Ei vain mikä tahansa vanha kirkko, Pyhän veren basilika on 12-luvulta peräisin oleva kappeli Bruggen keskustassa, jossa on pullo, joka sisältää oletettavasti Kristuksen vereen kastettua kangaspalaa. Kirkko on sinänsä kaunis, upeine lasimaalauksineen ja säilyneine piirteineen, mutta Kristuksen veri on todellinen vetovoima täällä. Sanotaan, että ristiinnaulitsemisen jälkeen Joosef Arimatialainen pyyhki veren Kristuksesta. Kangas tuotiin Bruggeen ristiretken jälkeen, ja se on säilynyt siitä lähtien.

Vaikka kirkko on yksi Bruggen suosituimmista nähtävyyksistä, se on myös valtava uskonnollinen paikka, ja koska tällaisten vierailijoiden on pysyttävä kunnioittavasti rakennuksessa, tämä tarkoittaa yleensä hiljaa pysymistä eikä valokuvaamista. Vuodesta 1291 lähtien Bruggen piispa on kantanut veren tahrimaa kangasta kaupungin kaduilla asukkaiden esittäessä raamatullisia tarinoita. Tapahtuma on todellinen spektaakkeli.

Brugge

Gay-yöelämä Bruggessa

Bruggen homomaailma on pieni. Antwerpenin ja Brysselin läheisyys tarkoittaa, että monet LGBT+-ihmiset kaupungissa matkustavat näihin suurempiin kaupunkeihin homojen yöelämän vuoksi. Tästä huolimatta täällä on homoskene, ja se on tiukka, kattava ja ystävällinen. Se koostuu vain muutamasta baarista ja klubista, joten on helppo kokea kaikki, mitä homo Bruggella on tarjottavanaan.

@ Pubi on Bruggen johtava homobaari, joka toivottaa tervetulleeksi monipuolisen yhdistelmän paikallisia ja turisteja. Baari sijaitsee intiimissä ja viihtyisässä rakennuksessa, ja se on suosittu ajanviettopaikka kaupungin LGBT+-väestölle. @ The Pubilla on viikoittainen gay-chat-kahvila, jossa kävijöitä rohkaistaan ​​juttelemaan ja tapaamaan uusia ystäviä. Tämä on täydellinen paikka tavata ystävällisiä homoseksuaaleja. Listalla on laaja valikoima juomia ja cocktaileja, ja siellä on usein tarjouksia ja teemailtoja. @ The Pub on jokaisen Bruggen homomatkailijan pakollinen käyntikohde.

Brugge

markkinat

Et voi päästä keskeisempään kuin Markt. Bruggen sydämessä historiallisten pankkien ja kullattujen talojen ympäröimä aukio on ollut kaupungin elämän keskus vuodesta 958 lähtien. Markt-aukio on ollut yli 1000 vuoden ajan viikoittainen markkinapaikka, jossa kauppiaita eri puolilta kaupunkia. myydä käsintehtyjä esineitä, paikallisia tuotteita ja taidetta. Arkkitehtonisen ihmeen keskus, monet kaupungin kuuluisimmista ja arvostetuimmista rakennuksista löytyvät aukion ympäriltä, ​​mukaan lukien kellotapuli ja kangassali.

Yksi Marktin suosituimmista kokemuksista on Historium, mukaansatempaava ja kiehtova museo, joka kuljettaa kävijät takaisin keskiajalle. Elokuva, musiikki, ääni ja näyttelijät ovat kaikki osa vetovoimaa, ja museo koostuu sarjasta yhdistetyistä huoneista ja ympäristöistä, joissa vierailijat voivat kokea elämää Bruggessa keskiajalla. Historium ei ole vain lapsille, ja se herättää varmasti jokaisen vierailijan kiinnostuksen.

Brugge

Minivesi

Vain 20 minuutin kävelymatkan päässä Bruggen keskustasta sijaitseva Minnewater on yksi kaupungin viehättävimmistä ja viehättävimmistä paikoista. Tämä pieni naapurusto sijaitsee Rakkausjärven ympärillä - äärimmäisen kauniin alueen. Itse järveä ympäröivät tornitalot, viehättäviä mökkejä ja tiheä lehdet. On helppo unohtaa, että olet suuressa kaupungissa vain lyhyen kävelymatkan jälkeen Minnewaterin ympärillä. Alueelle ominaisia ​​järviä ja kanavia käytettiin aikoinaan tavarankuljetukseen ympäri kaupunkia. Tekstiilit, viini, karja, mausteet ja sokeri kuljetettiin vesiväyliä pitkin ja pitivät kaupungin käynnissä ennen rautateitä ja maanteitä.

Alueella on myös useita historiallisia puolustuksia, ja siellä on useita linnoituksia ja torneja. Yksi merkittävimmistä kohteista on Ruutitorni, rakennus, joka oli aikoinaan tärkeä osa kaupungin puolustusjärjestelmää. Minnewaterin tilavat viheralueet ovat täydellinen paikka nauttia piknikistä tai vain nauttia viehättävästä ja intiimistä naapurustosta.

Brugge

Kellotapuli

Kellotapuli on Bruggen ikonisin ja silmiinpistävin torni. 83 metriä korkea ja suojeltu maailmanperintökohde 13-luvulta peräisin oleva torni kohoaa kaupungin horisontin yläpuolelle. Kellotapuli on palvellut monia toimintoja vuodesta 1240 lähtien, mukaan lukien tekstiilien valmistus sekä kaupungin arkiston ja aarrekammio. Torni ja koko Bruggen arkisto menetettiin tuhoisan tulipalon seurauksena vuonna 1280, ja ne rakennettiin myöhemmin uudelleen lähes täydelliseksi kopioimiseksi.

Nykyään kellotapulin torniin voi kiivetä hämmästyttäviä 366 askelmaa pitkin, ja vierailijoita hemmottelevat parhaat näkymät Bruggen upeaan horisonttiin – tällaisia ​​näkymiä ei löydy mistään muualta. Rakennus toimii myös museona ja alkuperäisessä aarteessa voi käydä tutustumassa historiallisiin ja säilyneisiin peruskirjoihin ja muihin alkuperäisiin asiakirjoihin. Tornin sisätiloissa on myös toimiva kello, ja ne, jotka selviävät noususta, pääsevät vertaansa vailla olevaan yhden Euroopan kuuluisimman tornikellon sisätiloihin.

Ja lauantaiaamuna Belfry soittaa kauniita leirin sävelmiä kellotornissaan. Katso alta sen erityisen hyvä esitys Gloria Gaynorin I Will Survive -elokuvasta Belfry Tower Bruggessa.

 

 

Liity Travel Gay Uutiskirje

Parhaat retket Bruggessa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Bruggen retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Brugge matkaasi vartenHanki opas