Bryssel, Belgia

Tekemistä Brysselissä

Euroopan politiikan ja uskomattoman eurooppalaisen kulttuurin sydän.

Brysselin jugendreunatut kadut ovat vertaansa vailla maailmassa. Kaupungin keskustaa ympäröivät intiimit ja viehättävät kujat ovat täynnä taidetta, kulttuuria ja ruokaa, jotka kaikki odottavat innokkaiden vierailijoiden löytämistä. Bryssel on Euroopan ainutlaatuisimman ja merkittävimmän kulttuurin koti, ja se on myös Euroopan unionin pääkaupunki.

Bryssel voi toisinaan tuntua oudolta keskustan takakatuilla reunustavien nuhjuisten ja rappeutuneiden kerrostalojen kanssa, jotka missä tahansa muussa paikassa olisivat ensiluokkaista kiinteistöä. Tämä outous on kuitenkin osa sitä, mikä tekee kaupungista niin erityisen.

Belgia oli toinen maa maailmassa, joka laillisti homoavioliitot, ja liberalismi ja kunnioitus, jotka tasoittivat tietä tälle lainsäädännölle, ovat tuntuvia Brysselissä. Brysselin homoalue on pieni, mutta LGBT+-kulttuuria ja -yhteisöä löytyy kaikkialta kaupungista. Lue lisää: Homoviikonloppu Brysselissä.

Grand-Place

Grand Place Bryssel

Unescon maailmanperintökohteeksi nimetyn Grand-Placen rakentaminen aloitettiin 15-luvulla, ja sen jälkeen kun Ranskan armeija pommitti sitä kolmen päivän ajan vuonna 1695, se nousi uudelleen vain viidessä vuodessa. Tämä historia on avainasemassa ymmärtääksesi neljä tyyliä, jotka muodostavat Grand-Placen arkkitehtuurin, maamerkin, jonka sen historia on muokannut tavalla, joka on erilainen kuin useimmat muut. Brysselin siluetissa 96-metrisestä tornistaan ​​tunnistava Grand-Place on jokaisen matkailijan pakollinen käyntikohde.

Paikka on erittäin suosittu turistien keskuudessa, ja se on yksi Belgian suosituimmista paikoista. Kävelyetäisyydellä Grand-Placesta on lukuisia ravintoloita ja ruokapaikkoja, joten se on täydellinen paikka suunnitella päivän ympärille, vaikka kahvilat olisivatkin turistilaisia.

Gay-baarit Brysselissä

Station BXL Brysselin homobaarin pää 2

Brysselin tärkeimmät homobaarit sijaitsevat Rue du Marché au Charbon -kadun ympärillä. Löydät myös kourallisen homokaupat Brysselissä liian lähellä. Kuuluisa La Demence -juhla järjestetään myös Brysselissä säännöllisesti ja on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Belgian sarjakuvakeskus

Belgian sarjakuvamuseo on sijainnut Brysselin sydämessä 30 vuoden ajan, säilyttäen ja kunnioittaen sarjakuvien kuvitusta. Museoa päivitetään säännöllisesti sisältämään uusimmat ja innovatiivisimmat sarjakuvakuvittajien teokset eri puolilta maailmaa, ja museossa on lukuisia havainnointi- ja interaktiivisia näyttelyitä kaikkien nautittavaksi.

Museo sijaitsee Victor Hortan suunnittelemassa upeassa jugendrakennuksessa, joka itsessään on taideteos. Museossa esitellään monia suosittuja sarjakuvia, mukaan lukien Tin Tin ja Smurffit, molemmat belgialaisia ​​luomuksia. Belgian sarjakuvamuseoon on ilmainen sisäänpääsy, ja asiakkaat voivat nauttia talon kahvilassa ja lahjatavarakaupassa.

Manneken Pis

Manneken Pis Bryssel

Manneken Pis ei ole kuten useimmat muut maamerkit. Se on piilossa, ja se on helposti poissa, jos et tiedä mitä etsit. Mutta tämä ikoninen suihkulähde on yksi Brysselin suosituimmista nähtävyyksistä. Suihkulähdepatsaalla näkyy pieni poika virtsaamassa veteen, ja paikalliset asukkaat pukevat hahmon rutiininomaisesti erilaisiin asuihin.

Irs oletti, että suihkulähde oli tilattu tunnistamaan monet alueella olleet nahanrusvittajat, jotka keskiajalla tavallisesti käyttivät virtsaa nahkansa käsittelyyn. Suihkulähde oli jossain vaiheessa tärkein vesilähde Brysselissä asuville.

Place de la Bourse

Place de la Bourse rakennettiin vuonna 1873 ja se oli Belgian virallinen pörssi. Rakennus on tunnettu silmiinpistävästä barokkityylistään, ja se rakennettiin entisen luostarin paikalle. Nykyään Bourse isännöi useita näyttelyitä ja esityksiä. Kannattaa tarkistaa, mitä siellä tapahtuu ennen kuin matkustat Brysseliin varmistaaksesi, että sinulla on tilaisuus tutustua tähän leukaa laskevaan rakennukseen.

Pörssi on yksi Brysselin suosituimmista turistinähtävyyksistä, ja ulkopuolisten turistien määrä on usein tuhansia. Kesällä alueesta voi tulla vilkasta, joten kannattaa käydä aikaisin aamulla tai myöhemmin illalla.

Parlementarium

Bryssel on Euroopan politiikan keskus, ja matkailijat, jotka haluavat tutustua kaupungin identiteetin tähän puoleen, kannattaa katsoa Parlamentariumiin. Parlamentarium on interaktiivinen ja mukaansatempaava tila, jonka tehtävänä on tuoda Euroopan politiikka massojen ulottuville.

Keskustassa on paljon tutkimusta ja tutkimusta, ja vierailijoita pyydetään tutustumaan Euroopan yhdentymisen poluihin ja parlamentin toimintaan. Parlamentariumissa on nähtävyyksiä ja näyttelyitä lapsille ja aikuisille, eikä sisäänpääsymaksua peritä. Kokemus on saatavilla 23 kielellä, ja se on täysin liikuntarajoitteisten vierailijoiden saatavilla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Brysselissä

Selaa valikoimaa Brysselin matkoja kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Bryssel matkaasi vartenHanki opas