Budapest

Tekemistä Budapestissa

Tutustu Unkarin pääkaupungin kiehtovaan historiaan ja kulttuuriin

Luoteis-Unkarissa sijaitseva Budapest on kulttuurisesti rikas kaupunki, jolla on pitkä ja levoton historia. Unkarin pääkaupunki on ollut sen nykyhistorian lukuisten miehitysten ja vallankumousten keskipiste, ja todisteita tästä menneisyydestä on havaittavissa edelleen.

Kaupungista tuli nykyinen Budan ja Pestin yhdistymisen jälkeen vuonna 1873, ja Budapest on yhtä kiehtova kuin myrskyisä. Säilytettyjen jugendrakennusten rivit ja vehreät kadut kätkevät natsi- ja kommunististen hallintojen jättämät arvet, ja nykyään Budapest on vilkas kulttuurin, taiteen ja luonteen kaupunki.

Sosiaaliset asenteet muuttuvat hitaasti Budapestissa ja LGBT+:na oleminen on vähitellen helpompaa. Tämä yhdessä kukoistavan homo-yöelämän kanssa tekee Budapestistä erinomaisen kohteen homomatkailijoille.

Budapest

Gellért-kylpylät

Széchenyin kylpylät ovat kuuluisia ympäri maailmaa laajoista ulkoaltaistaan ​​ja pitkästä historiastaan. Jos kuitenkin etsit rauhallisempaa ympäristöä lämpöveden nauttimiseen, kannattaa vierailla Gellértin kylpylässä. Kylpylöitä on verrattu katedraaliin, ja ne ovat tarjonneet Budapestin asukkaille vesihenkistä rentoutumista 13-luvulta lähtien. Vuosisatojen aikana vaikuttavaan kompleksiin on lisätty useita lisähuoneita ja kylpyjä, joissa on nyt kymmenen uima-allasta, jotka kaikki ovat eri sukupuolia.

Gellértin kylpylän vesi pidetään 35-40 celsiusasteen välillä ja mineraalipitoinen vesi pumpataan kylpylän alla olevista kivistä. Veden mineraalien ja vitamiinien sanotaan olevan uskomattoman parantavia, ja niitä on käytetty nivelkipujen, lihaskipujen ja hengitysvaikeuksien hoitoon vuosisatojen ajan. Sisäänpääsy Gellértin kylpylöihin on saatavilla maksua vastaan, ja vaikka se on huomattavasti kalliimpaa kuin jotkut Budapestin muut kylpylät, sisäänpääsy on sen arvoista.

Budapest

Gay-baareja Budapestissa

Vaikka Budapestissa ei ole vakiintunutta homoaluetta, suurin osa homoseksuaaleista sijaitsee Tonavan Pestin puolella. Täältä löydät valikoiman homobaareja, tanssiklubeja, risteilyklubeja ja saunoja, vaikka kohtaus on paljon pienempi kuin muissa Euroopan pääkaupungeissa.

Kahden suositun ja eloisan tanssilattian, neljän baarin ja herkullisten ja kohtuuhintaisten juomien täyttämän menun ansiosta et voi saada parempaa homoklubikokemusta kuin Toinen minä. Klubi on avoinna perjantaisin ja lauantaisin, ja se houkuttelee usein Budapestin homoyökerhojen suurimmat väkijoukot. Tarjolla on kiertävä valikoima teemailtoja ja tapahtumia, joten et kyllästy AlterEgoon riippumatta siitä, kuinka usein osallistut.

Budapest

Terrorin talo

Terrorin talo sijaitsee Andrassy Utca -kadulla, kauniilla kadulla Budapestin vauraalla alueella, jolle on ominaista puurivit, hyvin hoidetut kadut ja miellyttävä ilmapiiri, mutta Terrorin talon sisällä ei voisi olla erilainen. Rakennus, jossa museo toimii, oli aikoinaan Unkarin salaisten poliisivoimien päämaja, yksikkö, joka oli kuuluisa laajalle levinneestä poliittisten vastustajien vainosta sekä avoimesta barbaarisuudesta ja kidutuksesta. Museoa lähestyessään vierailijat huomaavat suuren rautaesiripun muistomerkin sekä siivukkeen Berliinin muurista, joka on säilynyt sen ulkopuolella. Molemmat asennukset antavat sävyn tulevalle.

Museon ensimmäisessä osassa on useita näyttelyitä ja esityksiä, jotka kertovat yksityiskohtaisesti Unkarin natsipuolueen noususta, sen kaatumisesta ja sitä seuranneesta Unkarin kommunistihallinnosta. Rakennuksen kellarikerros on säilytetty ja kunnostettu muistuttamaan alkuperäisiä Unkarin salaisen poliisin käyttämiä säilytyskammia, ja monia merkkejä kidutuksesta ja murhasta on nähtävissä edelleen. Terrorin talo ei ole helppo kokemus, ja suurin osa vierailijoista liikuttuu ja rauhoittuu vetovoimasta.

Budapest

Näkymätön näyttely

Sokeuden kokeminen ei heti kuulosta ihanteelliselta turistinähtävyykseltä, mutta Invisible Exhibition on itse asiassa yksi Budapestin suosituimmista. Tässä mukaansatempaavassa ja innovatiivisessa paikassa vierailijat voivat kokea erilaisia ​​päivittäisiä tehtäviä, viihdettä ja jopa ruokaa sokean henkilön linssin läpi. Täällä on loputtomat mahdollisuudet koulutukseen ja tutkimusmatkalle yrittämisestä ylittää tietä ilman näkyvyyttä kahvin maksamiseen.

Yksi näyttelyn kohokohdista on kuuden täysin kalustetun ja realistisen huoneen sarja. Vierailijoita pyydetään liikkumaan tilassa ja tutkimaan ympäristöä näön heikentävien tai poistavien silmälasien kanssa. Näkymätön näyttely on yhtä informatiivinen kuin viihdyttävä, ja siihen liittyvät äänikierrokset ovat saatavilla useilla maailmanlaajuisilla kielillä.

Budapest

Memento-puisto

Mikä olisikaan parempi tapa viettää iltapäivä Budapestissa kuin kiertää maailman suurinta patsaskokoelmaa, joka kuvaa sosialistisia ja kommunistisia johtajia kautta historian. Memento Parkissa voit kävellä Leninin, Marxin ja Bela Kunin kaltaisten henkilöiden sekä yli 40 muun hahmon kanssa. Puistoa peittävät suuret ja vaikuttavat patsaat sijaitsevat suurten jalustojen päällä ja luovat vaikuttavan hahmon pilvistä taivasta vasten. Memento Park on yhtä lailla hämmentävä, inspiroiva, synkkä ja kiehtova.

Yksi tämän sosialistisen ihmemaan kohokohdista on Stalinin saappaiden jäljennökset, jotka tunnetusti kestivät hänen patsaan joukkojen purkamisen Unkarin vallankumouksessa 1956. Memento Parkin toisessa päässä sijaitsevassa vanhassa kasarmissa on nykyään museo ja vierailijakeskus, joka sisältää esineitä ja tietoa, joka kertoo vuoden 1956 kansannoususta ja tarjoaa syvällisen katsauksen kiveen ikuistettuihin hahmoihin.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Budapestin parhaat retket

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Budapestin retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Budapest matkaasi vartenHanki opas