Edinburgh

Tekemistä Edinburghissa

Tutustu Skotlannin historialliseen pääkaupunkiin

Edinburgh on täynnä historiaa, täynnä synkkiä ja salaperäisiä kulmia, ja siellä asuu joitakin Ison-Britannian vilkkaimmista yöelämästä. Dramaattinen maisema on ilmeinen riippumatta siitä, missä olet kaupungissa, kukkuloilla kiemurtelevista linnoista kaukaisten näyttävien kallioiden varjoihin. Tämä yhdessä upean goottilaisen arkkitehtuurin kanssa, josta kaupunki on niin tunnettu, tekee siitä todella persoonallisen ja kiehtovan kohteen.

Edinburgh on myös maailmanlaajuinen kulttuurin keskus, jonka kaduilla järjestetään vuosittain lukuisia musiikki-, komedia- ja draamafestivaaleja. Kaupunki on vuosisatojen ajan ollut luovan taiteen edelläkävijä, ja se on synnyttänyt lukemattomia runoilijoita, kirjailijoita ja näytelmäkirjailijoita. Silti tässä kaupungissa on vaatimattomuutta, josta on tullut synonyymi runsaalle juomiselle, ylenpalttisille koomikoille ja karkealle ja valmiille asenteelle.

Skotlanti tunnustetaan rutiininomaisesti yhdeksi Euroopan parhaista maista LGBT+:ssa, sillä siellä on lukuisia suojelu- ja syrjintälakeja sekä kukoistava homoväestö. Edinburgh ei ole erilainen, avoin ja vieraanvarainen ilmapiiri täällä on käsinkosketeltava, eikä paikallisen homoyhteisön tarvitse piilottaa läsnäoloaan, sillä lukuisia homoklubeja ja baareja on täynnä mukulakivikatuja.

Edinburgh

Kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha

Edinburghin kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha on Yhdistyneen kuningaskunnan toiseksi vanhin lajissaan, ja siellä on yksi maan hienoimmista trooppisten kasvilajien kokoelmista. Vehreässä ympäristössä sijaitsevan puutarhan kohokohta on viktoriaaninen trooppinen kasvihuone. Itse rakennus on hämmästyttävä esitys innovatiivisesta ja luovasta arkkitehtuurista, joka juontaa juurensa 19-luvulle ja sisältää todella monipuolisen valikoiman kasvistoa ympäri maailmaa. Monet kasvihuoneessa näkyvistä harvinaisista kasvilajeista ovat puutarhan varhaisten perustajien keräämiä.

Täydellisesti hoidettujen ulkopuutarhojen lisäksi vierailijat voivat kokea kasvitieteitä ja biologisia ihmeitä John Hope Gatewayssa. John Hope Gateway on moderni ja innovatiivinen vierailukeskus, jossa on kauppa ja kahvila sekä mukaansatempaava ja opettavainen biologian laboratorio ja useita oppimistiloja. Keskuksessa järjestetään lukuisia näyttelyitä ja tapahtumia ympäri vuoden, ja aina löytyy jotain uutta.

Edinburgh

Gay-yöelämä Edinburghissa

Koska Edinburgh tunnetaan yhtenä Euroopan homoystävällisimmistä kaupungeista, on vain sopivaa, että Edinburghissa asuu vilkas, eloisa ja hedonistinen homoelämä. Kaupungin yöelämässä on yksinkertaista lähestymistapaa, ja homoelämä seuraa tätä trendiä, ja siellä on enemmän rentoja homopubeja ja luotettavia baareja kuin kukoistavat superklubit. Suurin osa kaupungin homojen yöelämän paikoista löytyy "Pink Trianglen" homoalueelta, joka on paikallisen LGBT+-yhteisön luoma kiintymysnimi.

Se sijaitsee Edinburghin vilkkaassa homokylän sydämessä, Street on tunnettu ja rakastettu homobaari ja ravintola. Paikallista homoväestöä sekä päivällä että yöllä palvelevasta paikasta on tullut kaupungin homoelämän peruselementti. Street isännöi lukuisia juhlia ja klubiiltoja koko viikon ajan, ja se houkuttelee säännöllisesti suuria ja erilaisia ​​​​väkijoukkoja. Tapahtumapaikalla oli myös Skotlannin ensimmäinen katutaidegalleria. Täällä on paljon tutkittavaa.

Edinburgh

Edinburghin linna

Harvat rakennukset ovat yhtä tärkeitä Skotlannin historialle kuin Edinburghin linna. Linna on ollut useiden hallitsijoiden ja toimivan sotilastukikohdan koti suurimman osan olemassaolostaan, ja linna on ollut Skotlannin politiikan, sotilaallisten tapahtumien ja kansallisen kulttuurin eturintamassa yli 900 vuoden ajan. Linna luo pahaenteisen siluetin useilla torneilla, kallion laella ja harmailla tiiliseinillä, eikä sisällä ole eroa. Linnan laajat ja luolaiset huoneet ovat suurelta osin kiertoajeluita nykyään, ja vierailijat voivat katsella esineitä, taideteoksia ja jäänteitä, jotka heijastavat rakennuksen ja sen asuttajien historiaa.

Yksi linnan suosituimmista paikoista on holvit – läpi historian näitä maanalaisia ​​huoneita on käytetty monenlaisiin tarkoituksiin leipävarastosta vankien asumiseen. Holveissa voi käydä kiertelemässä ja täällä sellissä vankien ranskalaisten ja amerikkalaisten vankien veistämällä graffitit ovat nähtävissä vielä tänäkin päivänä. Edinburghin linna on korkealla useimpien Edinburghin matkailijoiden reiteillä, ja tähän on hyvä syy.

Edinburgh

Arthurin istuin

Kerran massiivinen ja kupliva tulivuori, mutta nykyään jäljellä on vain ruohoinen kukkula, jolla ennen virtasi laava. 882-jalkainen kukkula tunnetaan nykyään nimellä Arthur's Seat ja se on Edinburghin korkein kohta. Mäen pelkkä korkeus tarkoittaa, että sen kallioiselta huipulta voit ihailla näkymiä kaupunkiin kokonaisuudessaan sekä läheisille vuorille ja merelle. Alue, jolla Arthur's Seat sijaitsee, tunnetaan nimellä Murder Acre, ja siellä on useita kallioita ja kuoppia, jotka on nimetty siellä 16-luvulla teloitettujen siviilien mukaan.

Kukkulan pelottava maine vahvistui entisestään, kun kaksi kukkulalla leikkivää poikaa vuonna 1863 löysi jyrkänteeltä kätkeytyneenä 17 arkkua, jotka oli täynnä puisia hahmoja. Kukaan ei tiedä kuka tai mikä ne on sinne laittanut. Pimeästä menneisyydestään huolimatta Arthur's Seat on edelleen yksi Edinburghin suosituimmista turistikohteista, ja se on henkeäsalpaava ja kunnioitusta herättävä paikka.

Edinburgh

Camera Obscura ja illuusioiden maailma

Saatat anteeksi, jos oletat, että Camera Obscura ja World of Illusions olivat uusi lisä Edinburghin viihdemaailmaan, mutta tämä hassu ja hämmentävä kokemus on ollut kaupungin ehdoton suosikki vuodesta 1835. Edinburghin vanhin turistinähtävyys on Alladinin luola. optisia illuusioita, valotemppuja ja hämmentäviä erikoistehosteita, sieltä löydät myös joitain parhaista näkymistä kaupungin horisonttiin. Nähtävyys sijaitsee lähellä Edinburghin linnaa, ja monet matkailijat haluavat yhdistää molemmat yhden päivän tutkimusmatkaksi.

Tapahtumapaikka on jakautunut viiteen kerrokseen, ja se tarjoaa illuusioita ja käytännön kokemuksia, jotka vetoavat kaikenikäisille ja kaiken ikäisille vierailijoille. Massiivisesta peililabyrinttista hämmentävään pyörretunneliin, saatat helposti menettää ajantajun tutkiessasi uskomattomia omituisuuksia. Liput ovat myös voimassa koko päivän, joten voit ponnahtaa sisään ja ulos Camera Obscurasta ja World of Illusionsista niin paljon kuin haluat.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Parhaat matkat Edinburghissa

Selaa valikoimaa retkiä Edinburghissa kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Edinburgh matkaasi vartenHanki opas