Firenze

Tekemistä Firenzessä

Tutustu renessanssin kehtoon aidolla toscanalaisella tyylillä

Firenze on yksi maailman intiimimmistä ja romanttisimmista kaupungeista. Kehua joitakin vaikuttavimmista arkkitehtuurista, gallerioista ja katedraaleista; se on pakollinen kohde kaikille matkailijoille, jotka haluavat kokea ainutlaatuisen kulttuuriperinnön.

Muinaisen Toscanan kaupungin rikas renessanssin arkkitehtuuri ja eräät Italian pyhimmistä kirkoista tarkoittavat, että suojelulainsäädäntö tekee alueen kehittämisen käytännössä mahdottomaksi, mikä tarkoittaa, että kiinteistömoguleita on pidetty loitolla vuosisatojen ajan.

Firenzen kulttuurinen merkitys ja korvaamaton arkkitehtuuri. Tämä on johtanut sellaisen kaupungin säilyttämiseen, joka on vielä nykyäänkin ulkomaailmasta koskematon ja joka on perinteisen Toscanan elämän ruumiillistuma.

Firenzen gay-skene on vilkas ja ainutlaatuinen homoseksuaali, jossa on useita säännöllisiä klubiiltoja homomatkustajille ja lukuisia kausiluonteisempia, mutta suurempia LGBT-keskeisiä tapahtumia.

Galleria

Kulje Uffizi-gallerian hallissa

Sitä pidetään yhtenä tärkeimmistä ja kulttuurisesti merkittävimmistä gallerioista maailmanlaajuisesti Uffizi-galleria sisältää joitakin maailman arvokkaimmista mestariteoksia. Giorgio Vasarin vuonna 1560 suunnittelemassa galleriassa on kokoelma taideteoksia ja veistoksia, jotka ovat peräisin keskiajalta, mutta Uffizin renessanssin aikakauden mestariteokset tekevät siitä kansainvälisen taiteen ja kulttuurin monumentin.

Mahdollisesti tunnetuin Uffizi-galleriassa esillä oleva teos on Venuksen syntymä. Maalausta, joka on halkaisijaltaan lähes kolme metriä, on toistettu lukemattomia kertoja historian aikana, mutta alkuperäisen läheltä näkeminen jättää epäilemättä pysyvän vaikutuksen jokaiseen kävijään.

Uffizi-gallerian keskeinen sijainti tarkoittaa, että se on kävelymatkan päässä monista Firenzen parhaista kahviloista ja ravintoloista, mutta itse galleriassa on myös kahvila, jossa on väliaikainen Toscanan terassi, josta on henkeäsalpaavat näkymät Firenzeen.

Tuomiokirkko

Tutustu Santa Maria del Fioren katedraalin kiehtovaan historiaan

Santa Maria del Fioren katedraali, joka tarkoittaa Pyhän Marian Kukkakatedraalia, on italialainen maamerkki. Katedraali kohoaa kaupungin muiden rakennusten yläpuolelle, ja sen suuren kupolikaton ja silmiinpistävän renessanssin arkkitehtuurinsa ansiosta se on todella kaunis näky, varsinkin öisin valaistuna.

Tuomiokirkko, joka tunnetaan paikallisesti Duomona, on valmistunut 140 vuotta, ja se on yksi parhaista esimerkeistä Firenzen tunnetuimman renessanssin arkkitehtuurista. Vierailijat voivat nauttia yhdestä kristillisen maailman suurimmista kirkoista ilmaiseksi, mutta virallisia kierroksia on saatavilla myös niille, jotka haluavat oppia lisää Santa Maria del Fioren kiehtovasta historiasta.

Firenzen homo

Maistele hienoimpia toscanalaisia ​​tuotteita San Lorenzon torilla

Vuonna 1874 peräisin olevassa Guiseppe Mengoni -rakennuksessa sijaitseva San Lorenzo Marketin sisäruokahalli on täynnä Firenzen hienointa ja tuoreinta lihaa, vihanneksia ja kalaa. Suurin osa tuotteista on hankittu Toscanan kauniilta maatiloilta, joten myyjät ovat aina valmiita neuvottelemaan suosikkiaineidesi hinnoista, joten tämä on pakollinen kohde kaikille, jotka haluavat luoda oman aidon toscanalaisen keittiönsä.

San Lorenzo Marketin ulkoalue on omistettu nahkatavaroita, koruja ja käsitöitä myyville kauppiaille. Monet täällä tarjotuista tuotteista on valmistettu aidoista firenzeläisistä tuotteista, mutta varo halpoja tuontitavaroita, joita myydään korkeaan hintaan. Kuten ruokamarkkinoilla, useimmat kauppiaat odottavat asiakkaita vaihtavan halvempia hintoja.

Jos haluat romanttisemman kokemuksen yhdistettynä upeisiin tarjouksiin, kokeile vierailla San Lorenzon markkinoilla iltahämärässä. Iltaisin kauppiaat haluavat tehdä päivän viimeisiä myyntiään, joten hyviä tarjouksia on runsaasti, ja tämä yhdistettynä kauniisiin auringonlaskuihin, jotka loivat oranssin hehkun Firenzen halki, tekevät iltamatkasta torille todella elokuvallisen tapahtuman.

Firenzen homo

Tutustu Florencen homoelämään

Firenzessä järjestetään useita homoklubiiltoja ja juhlia, mukaan lukien keijukainen; viikoittainen homotanssijuhla, joka on suosittu kaupungin nuorten keskuudessa. Tapahtuma järjestetään Firenzen keskustassa, ja se soittaa sekoitus pop-, house- ja italialaisia ​​hittejä.

Firenzen homomaailma on kuitenkin suurelta osin kausiluonteista. Erilaisia ​​LGBT-keskeisiä tapahtumia järjestetään ympäri vuoden, aina lokakuun Florence Queer -elokuvafestivaaleista kesäkuun Toscana Prideen, joten muista tarkistaa LGBT-tapahtumat Firenzessä ennen vierailua.

Firenzen homo

Lähde luonnonkauniille kävelylle Ponte Vecchion poikki

Ponte Vecchio on Firenzen vanhin silta ja yksi Italian kuvatuimmista maamerkeistä. Arno-joen kapeimmasta kohdasta ylittävä Ponte Vecchio on tunnettu lukuisista kaupoistaan ​​ja kahviloistaan, joista on näkymät veteen.

Ponte Vecchioa reunustavat kaupat sisältävät jalokivikauppiaita, taidekauppiaita ja matkamuistoja, mutta yöllä perinteiset ikkunaluukut, jotka peittävät liikkeen edustaa, luovat romanttisen ja rauhallisen käytävän, josta matkailijat voivat nauttia luonnonkauniista jokinäkymistä.

Siltojen sisäkadun kapeus tekee siitä niin erityisen ja ainutlaatuisen, mutta se voi kuitenkin olla erittäin kiireinen, joten paras aika vierailla on aikaisin aamulla tai myöhemmin illalla, näinä aikoina voit nauttia kauneudesta Ponte Vecchio aitoon firenzeläiseen tyyliin ilman vilkasta väkijoukkoja.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Parhaat matkat Firenzessä

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Firenzen retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Firenze matkaasi vartenHanki opas