krakow

Tekemistä Krakovassa

Tutustu Puolan viehättävimpään kaupunkiin

Krakova on vastustamaton kaupunki. Mukulakivikadut, historialliset aukiot ja maanalaiset baarit antavat Krakovaan ja tunnelman laatua. Krakovassa on kaikkien eurooppalaisten kaupunkien suurin keskiaikainen aukio. Ruoka ja juoma on erinomaista. Voit tutustua paikallisiin ruokiin ja myös erilaisiin kansainvälisiin ravintoloihin. Kasvissyöjille ja vegaaneille on myös monia vaihtoehtoja. Bagelit keksittiin Krakovassa! On myös monia kahviloita, joissa on kaikki kahvivaihtoehdot, joita Brooklynissa asuva hipsteri voisi pyytää.

Krakovassa on niin paljon historiaa. Puolalla on ollut pitkä ja myrskyisä historia. Mongolien hyökkäyksestä natsien miehitykseen se on usein menettänyt itsenäisyytensä ja nähnyt kaupunkinsa tasaantuneen maan tasalle. Monet Krakovan historiallisimmista rakennuksista kestivät pommit, ja voit saada todellisen vilauksen Puolan perintöön kulkiessasi kaduilla.

krakow

Wawelin linna

Puolan monarkian toimipaikka vuosisatojen ajan, Wawelin linna on Puolan historiallisesti merkittävin rakennuskompleksi. Wawel Hillin uskottiin kerran olevan mahtavan lohikäärmeen koti - hän asui läheisessä luolassa. Lopulta myyttinen puolalainen prinssi surmasi lohikäärmeen. Puolan ensimmäinen historiallinen hallitsija käytti tätä aluetta asuinpaikkana. Puolan historian kynnyksellä vuoteen 1795 asti - vuoteen XNUMX, jolloin se menetti itsenäisyytensä - Wawelin kukkula on ollut Puolan poliittisen painopisteen keskus.

Se sijaitsee kukkulan huipulla, josta on näkymät vanhaankaupunkiin, ja se on laaja pihojen, tornien ja puutarhojen kompleksi. Voit vierailla linnassa, katedraalissa, valtiohuoneissa ja katsella kruununjalokiviä. Vaikka et olisikaan historian ystävä, kannattaa ehdottomasti käydä Wawelin linnassa. Kaikki Puolan hallitsijat on kruunattu katedraalissa.

krakow

Stare Miasto (Vanhakaupunki)

On huomattava, että suuri osa Krawkosista selvisi toisen maailmansodan tuhoista. Puola kärsi erityisen pahasti Saksan miehityksestä. Koska Krakovaa ei pidetty strategisesti tärkeänä, sitä ei pommitettu voimakkaasti. Vanhaa kaupunkia voidaan siis mielekkäästi pitää vanhana kaupunkina. Varsovassa "Vanhakaupunki" jouduttiin rakentamaan uudelleen tyhjästä.

Krakovan vanhakaupunki on täynnä luonnetta. Monet tämän alueen historiallisimmista rakennuksista ovat Unescon suojelemia maamerkkejä, kuten Pyhän Marian basilika. Se on kohonnut vanhankaupungin yllä pitkään. Sanotaan, että Pyhän Marian vartija oli ensimmäinen, joka antoi signaalin, kun mongolit hyökkäsivät.

Voit käydä baarissa ryömimässä Stare Miaston ympärillä. Koska rakennukset ovat niin vanhoja, osa niistä sijaitsee kapeiden portaiden alapuolella unenomaisissa kellareissa.

Kazimierz

Kerran Krakovan juutalaiskortteli Kazimierz tasattiin maan tasalle toisen maailmansodan aikana. Neuvostoliiton aikana sitä pidettiin kaupungin karkeimpana osana. Siitä lähtien, kun Puola syntyi demokratiana, jolla on kasvava talous, Kazimierzistä on tullut kaupungin siistein osa. Siinä on boheemi tunnelma. Löydät monia upeita baareja, kahviloita ja antiikkiliikkeitä tutkittavaksi.

Voit nähdä monia jälkiä Kazimierzin juutalaisesta perinnöstä. Siellä on useita synagogeja, ja vuotuinen kesäjuutalaisen kulttuurin festivaali houkuttelee tuhansia ihmisiä Kazimierziin. Tämä Krakovan osa on täynnä luonnetta ja charmia. Hyvä paikka Instagram-hetkeen.

Gay-baareja Krakovassa

Uusin lisäys Krakovan homoelämään on Klubi Papuga. Siinä on kaksi baaria ja kaksi tanssilattiaa. Tämä on hyvä paikka tutustua paikalliseen homoelämään, etenkin viikonloppuisin, kun se on erittäin kiireinen. Kaunis sijaitsee keskeisellä paikalla ja on yksi Krakovan parhaista gay-paikoista. Se on tervetullut turisteille ja siinä on rento tunnelma. Hyvä, turvallinen paikka aloittaa homoiltasi Krakovassa.

Puola on saavuttanut maineen yhtenä Euroopan vähiten homoystävällisimmistä maista. Se on sosiaalisesti konservatiivinen maa. Turistit eivät kuitenkaan todennäköisesti kohtaa ongelmia Krakovassa. Julkinen kiintymyksenosoitukset voivat olla harkitsemattomia, jos et ole homobaarissa.

Schindlerin tehdas

Menneisyyden arvet ovat kaikkialla Puolassa. Ne selittävät suurelta osin Puolan kamppailua pysyäkseen homojen oikeuksien tahdissa Euroopassa. Kaikki ovat nähneet elokuvan Schindler's List – tai ainakin tietävät, mistä siinä on kyse. Oscar Schindler oli olemassa. Tehdas, jonka hän otti haltuunsa vuonna 1939, sijaitsee Krakovassa ja voit vierailla siellä tänään. Voit nähdä hänen työpöytänsä ja oppia kuinka hän manipuloi hahmoja pelastaakseen juutalaisten lasten hengen natseilta.

Vieraile Auschwitzissa

Se ei ole miellyttävä matka, mutta se on jotain, joka jokaisen pitäisi nähdä kerran elämässä. Auschwitziin pääsee Krakovasta kymmenessä minuutissa junalla. Täällä Puolan ja Euroopan synkisin luku pelattiin 1940-luvulla. Voit liittyä kiertueelle ja oppia siitä, mitä Auschwitzissa tapahtui. Sanotaan, että linnut eivät laula Auschwitzin ympäristössä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Parhaat matkat Krakovassa

Selaa valikoimaa retkiä Krakovassa kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in krakow matkaasi vartenHanki opas