Duomo

Tekemistä Milanossa

Milano on huippumuodin koti

Milano on Italian suurten muotitalojen koti. Se houkuttelee yhtä paljon liikematkustajia kuin turisteja. Milanon nähdään olevan enemmän taloudellinen keskus kuin pakollinen matkailukohde. Se on kuitenkin upea kaupunki, tyylistä puhumattakaan.

Milanon parhaat nähtävyydet vaihtelevat renessanssin taideteosten vierailusta vilkkaaseen yöelämään. Milanossa on yksi Italian parhaista homoskeneistä. Jotkut sanoisivat, että Milanossa on paras homoskene. Milanossa on enemmän homobaareja kuin Roomassa. Milano kannattaa lisätä matkasuunnitelmaasi, jos olet tutustumassa Pohjois-Italiaan.

Duomo

Duomo

Duomo on varmasti Milanon kuuluisin maamerkki. Rakentaminen aloitettiin noin vuonna 1386. Sitä pidetään yhtenä suurimmista goottilaisista katedraaleista. Renessanssin aikaan Leonardo da Vinci auttoi tiburiumin suunnittelussa. Rakennusprosessi jatkui pitkälle 19-luvulle. Jotkut maailman suurimmista taiteilijoista ja arkkitehdeista ovat päättäneet Duomon rakentamisesta. Kunnostustyöt ovat käynnissä. Duomo-kiertue on yksi parhaista asioista Milanossa. Tämän upean katedraalin valmistuminen kesti yli 600 vuotta.

Duomo

Muoti

Kun ajattelet Milanoa, ajattelet muotia. Galleria Vittorio Emanuele II on erittäin suuri ostoskeskus. Se näyttää enemmän oopperatalolta, kun astut sisään. Täältä löydät Pradan, Versacen ja Louis Vittonin. Monet Milanon suurimmista putiikeista löytyvät täältä.

Suuntaa The Fashion Quadrilateraliin (quadrilatero della moda). Täältä löydät Milanon upeat ostoskatut. Pradalla, Guccilla, Moschinolla, Versacella ja Bulgarilla on kauppoja täällä. Jos sinulla on syvät taskut, voit tehdä vakavia ostoksia. Jos ei, voit vain haaveilla. Via Montenapoleone ja Via della Spiga sekä Milanon kaksi suurta ostoskatua. Yksikään matka tähän kaupunkiin ei ole täydellinen ilman muotikierrosta. Löydät Milanosta edullisempia kauppoja. Toisaalta italialainen muoti on ylellisyyden tunnussana.

Milano

Tutustu Milanon homoelämään

Milano on loistava paikka juhlia. Suurin osa Milanon homobaarit löytyy lähellä Porta Venezia -metroasemaa, erityisesti Via Lecco -kadulta. Lisää gay-paikkoja löytyy Via Sammartinilta. Club Plastic on kuuluisa Milanon homoklubi - se on ollut osa kaupungin yöelämää 80-luvulta lähtien. LeccoMilano on yksi Milanon suosituimmista homobaareista. Se aukeaa klo 6, joten se on hyvä paikka aloittaa iltasi. Näet paljon kauniita, muotitietoisia ihmisiä Milanon baareissa ja klubeissa!

Naviglin alue

Naviglin alue

Sinun ei tarvitse mennä Venetsiaan nähdäksesi Italian kanavia. Milanon Naviglin kaupunginosassa on paljon. Se on 20 minuutin metromatkan päässä Milanon keskustasta Navigliin. Täältä löydät hitaamman, italialaisemman elämäntahdin. Kanavien varrella on kahviloita, baareja ja ravintoloita. Navigli on hipsterien paratiisi. Luonnollisesti Milanon hipsterit ovat paljon paremmin hoidettuja kuin tavalliset hipsterit. Tämä on toinen asia, joka on otettava huomioon suunniteltaessa Milanon matkaasi: vaatekaappisi. Ota mukaan vähintään yksi kunnollinen asu. Ihmiset peseytyvät erittäin hyvin tässä kaupungissa. Varsinkin Naviglin trendikkäät nuoret. Ripa di Porta Ticinese on luultavasti vilkkain katu tässä Milanon osassa.

Milano

Viimeinen ehtoollinen

Vain 20 henkilöä voi katsoa viimeisen illallisen kerrallaan. Sitä ei voi todella ihailla liiallisella väkijoukolla. Sinun tulee varata lippu etukäteen saadaksesi paikan. Sinut viedään sisään ja sitten ulos noin 20 minuutin kuluttua. Se on kuitenkin sen arvoista, eikä sen pitäisi maksaa yli 10 euroa. Saat lisätietoja aiheesta varata liput täältä.

Viimeinen ehtoollinen on Mona Lisan ohella luultavasti kuuluisin maalaus maan päällä. Se on todella lumoava työ. Jeesuksen ja Magdalenan välinen salaperäinen V on inspiroinut lukemattomia teorioita ja salaliittoja, ei vähiten Davinci-koodia.

Como-järvi

Tee matka Milanosta Como-järvelle

Matka Milanosta Comojärvelle kestää vajaan tunnin. Useita suoria junia kulkee pitkin päivää. Como-järven ilmapiiri on haalistunut. Siellä Euroopan eliitti lomaili kesäkuukausina. Se voi olla kiireinen ja turisti, mutta se on vierailun arvoinen. Voit tehdä kauniita kävelyretkiä Como-järvellä. Voit tutkia monia kuuluisia huviloita.

Voit suunnitella matkan sekä Milanoon että Comojärvelle jakamalla aikasi näiden kahden kesken. Como-järven varrella on monia viehättäviä kaupunkeja ja kyliä. Varenna ja Bellagio ovat suosituimpia kaupunkeja. Comon kaupunki itsessään on myös vierailun arvoinen. Kannattaa viettää muutama päivä Comojärven ympärillä. Sen yhdistäminen Milanon kanssa tekee upeasta reitistä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Milanon parhaat retket

Selaa valikoimaa retkiä Milanossa kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Milano matkaasi vartenHanki opas