Montmartre

Tekemistä Pariisissa

Tutustu valojen kaupunkiin

Pariisi on yksi maailman vierailluimmista kaupungeista. Pariisi saneli monien vuosien ajan globaaleja trendejä muodissa, ruoassa, arkkitehtuurissa ja muotoilussa. Pariisi johti ja muut kaupungit seurasivat. Se on edelleen couture-pääkaupunki ja yksi parhaista paikoista maan päällä nauttia hyvästä elämästä. Pariisissa on myös yksi maailman parhaista homoskeneistä.

Vaikka Pariisi on romanssin sanana, paikan päällä oleva todellisuus on vivahteikas. Jos astut ulos Pariisin keskustasta - eräänlainen kullattu hääkakku, jonka keskellä kulkee valtava moottoritie - löydät suuren, röyhkeän ja jollain tapaa melko likaisen kaupungin. Kuten kaikki suuret kaupungit, Pariisi on hieno, koska se on todellinen paikka ja se vetää magneettia mielenkiintoisille ihmisille. Voit elää Amelie- ja Midnight In Paris -fantasiassasi, mutta Pariisissa on muutakin kuin Hollywoodin myytti.

Montmartre

Vietä aamu Montmartressa

Varoituksen sana: Montmartre on nykyään suuri turistiansa. Siitä huolimatta, se on vierailun arvoinen. Suuntaa sinne aamulla ennen kuin se tulvii ihmisiä. Jos sinulla ei ole sydänsairautta, voit seurata Amelien jalanjälkiä ja kävellä loputtomia portaita ylös huipulle.

Ennen kuin teet niin, kävele Rue Pigallea pitkin. Täältä löydät Pariisin seksikaupat ja myös legendaarisen Moulin Rougen. Haluat ehdottomasti ottaa valokuvan maailman kuuluisimman kabaree-paikan ulkopuolella. Moulin Rougesta voit nousta portaita ylös Montmartreen.

Ylhäältä löydät Sacre Coeurin, kirkon, jolla on pitkä, myrskyisä historia. Se on ollut pyhä paikka pakanallisista ajoista lähtien. Kristillinen perusta luotiin noin vuonna 475 jKr. Pyhän Denisin, Pariisin ensimmäisen piispan, kunniaksi. Sinua tervehditään yhdellä Pariisin parhaista näkymistä. Kaikki nuo vaiheet ovat olleet sen arvoisia!

Nouse Sacre Coeurista tietä Montmartreen ja tutustu historialliseen boheemiin kortteliin. Tämä on paikka, jossa suuri osa Ameliesta sijoittui. Montmartre on liitetty taiteeseen useiden vuosien ajan. Peak Montmartre oli boheemin huippu. Kaikki Montmartrella kirjoittivat romaania tai valmistautuivat maalaamaan mestariteostaan, ja monet heistä tekivätkin! Ihmiset kerääntyvät Montmartreen maistamaan tätä luovaa energiaa. Boheemi Montmartre jää mieleen. Nykyään turistit tulvivat kaduilla syöden jäätelöä ja ottavat valokuvia. Mutta jos suuntaat sinne ennen kuin väkijoukkoja ilmestyy, voit tuntea Montmartren taikuuden. Voit myös palata myöhemmin illalla kokeillaksesi baarihyppelyä.

Saint-Germain-des-Prés

Vietä iltapäivä Saint-Germain-des-Présissä

Saint-Germain-des-Prés on yksi Pariisin rikkaimmista ja lumoavimmista alueista. Löydät monia putiikkeja, taidegallerioita ja kahviloita, jotka roiskuvat jalkakäytävälle. Täydellistä pariisilaista Instagram-hetkeä varten suuntaa Rue de Furstembergille. Se on viehättävä, romanttinen ja klassisesti pariisilainen katu.

Saint-Germain-des-Présin kirkko on näkemisen arvoinen. Se on alueen historiallinen sydän. Kirkon nykyinen rakenne on noin tuhat vuotta vanha. Se on merkittävä rakennus ja se on ollut osa niin monia merkittäviä tapahtumia Pariisin historiassa.

Kaiken sen kävelyn jälkeen tarvitset juotavaa. Saint-Germain-des-Présissä on Pariisin tunnetuimpia brasserioita, Deux Magots ja Cafe de Flore. Istu toisen - tai molempien - brasserien terassilla ja nauti viinikarahvi. Olet lomalla ja se on Pariisi, päivällä juominen on hyvää! Koska nämä laitokset ovat niin ikonisia, ne ovat hieman turisteja. Kannattaa silti tarkistaa ne. Jos haluat vähemmän turistikohteen, suuntaa alas pienemmistä sivukaduista ja löydä paikka, joka kiinnittää huomiosi.

Shakespeare & Co

Notre Dame ja Shakespeare & Co

Notre Dame on yksi maailman suurimmista katedraaleista. Sen historia ulottuu vuoteen 1160. Notre Dame on selvinnyt niin monista dramaattisista historian jaksoista, ei vähiten tulipalosta, joka melkein tuhosi sen vuonna 2019. Se oli järjen kultin koti lyhyen aikaa Ranskan vallankumouksen aikana. Yhdessä historian voimakkaimmista jumalanpilkan teoista Sophie Momoro tanssi puolialastomina Järjen jumalattarina katedraalissa. Notre Dame palasi takaisin pyhälle alkuperälleen Napoleonin aikana.

Haluat ehdottomasti ottaa kuvan Notre Damen ulkopuolella. Se on aivan Seinen vieressä. Aivan joen toisella puolella löydät Shakespeare & Co:n – se on aivan Latinalaiskorttelin vieressä. Se on Pariisin kuuluisin englanninkielinen kirjakauppa. Heillä on erinomainen valikoima. Voit pyytää Shakespeare & Co -leimaa kirjaasi ostaessasi sen - lahjaideoita!

Le Marais

Le Marais

Pariisin kuuluisa homoalue on helpon kävelymatkan päässä. Suuntaa takaisin joen yli ja Les Hallesin ohi Le Marais'hun. Se on sekä homo- että juutalaisalue. Le Marais on yksi tyylikkäimmistä kaupunginosista kaikissa Euroopan kaupungeissa. Se on täynnä luksusputiikkeja, ravintoloita ja baareja. Kävele ympäriinsä, pysähdy drinkille brasseriessa ja nauti ihmisten katselusta. Le Marais on yksi parhaista paikoista ihmisten katsomiseen. Näet joitakin Euroopan parhaiten pukeutuneita ihmisiä. Ne näyttävät aina vaivattoman siisteiltä.

Gay-baarit avautuvat iltaisin. Suuntaa Rue des Archivesille – se on täynnä homobaareja. Joitakin suosikkejamme ovat mm COX ja freedj. teidän homo-ilta Pariisissa alkaa. Lue lisää: Homoopas Le Marais'hun.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Pariisissa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Pariisin matkoja ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Pariisi matkaasi vartenHanki opas