Philly

Tekemistä Philadelphiassa

Parasta nähtävää ja koettavaa Pennsylvanian suurimmassa kaupungissa

Philadelphia on Pennsylvanian suurin kaupunki ja maan kuudenneksi suurin. Yhdysvaltojen, juustopihvin ja Rockyn syntymäpaikka Philadelphia on täynnä rikasta kulttuuria ja historiaa. Kaupunki on poliittisesti merkittävä keskus, ja siellä pidettiin alkuperäinen itsenäisyysjulistus, lakiesitys, joka aloitti kansallisen itsenäistymisprosessin Isosta-Britanniasta.

Philadelphiassa järjestettiin ensimmäinen suuri LGBT+-oikeuksien mielenosoitus vuonna 1965, ja siitä lähtien se on puolustanut LGBT+-ihmisten oikeuksia tasa-arvoon, ihmisarvoon ja kunnioitukseen. Nykyään kaupungissa on erinomainen ja monipuolinen homojen yöelämä, vahva ja monimuotoisuuteen keskittyvä yhteisö sekä loputtomat nähtävyydet ja nähtävyydet homomatkailijoille.

tekemistä Philadelphiassa

Vapauden kello

Legendan mukaan vuonna 1776 Liberty Bell soi Independence Hallin tornista kutsuen Philadelphian kansalaisia ​​eversti John Nixonin itsenäisyysjulistuksen ensimmäiseen käsittelyyn. Kello nousi tunnetuksi, kun sisällissodan abolitionistit ottivat sen symboliksi orjuuden lopettamisen puolesta taistelevalle tehtävälleen.

Ikoninen halkeama, joka on niin tunnistettava, ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1846, jolloin se muutettiin soimattomaksi George Washingtonin syntymäpäivän juhlia varten. Sisällissodan jälkeen Liberty Bell kiersi ympäri Yhdysvaltoja pyrkiessään inspiroimaan vapautta ja saavuttamaan täydellisen vapauden.

Nykyään Liberty Bell sijaitsee omassa nimetyssä muistokeskuksessaan, ja vuodesta 2003 lähtien kävijät ovat voineet vapaasti arvostaa ja tarkkailla kelloa kaikessa upeassa loistossaan. Joka vuosi kelloa soitellaan Martin Luther Kingin syntymäpäivänä aktivistin ja poliittisen johtajan muistoksi.

Gay-yöelämä Philadelphiassa

Philadelphialla on pitkä historia tarjonnut LGBT+-ihmisille suvaitsevaisuuden, kunnioituksen ja sananvapauden turvapaikan. Kaupunki otti ensimmäisenä maailmassa käyttöön kattavan ylpeyden lipun, jossa on mustat ja ruskeat raidat symboloimaan tukea ja solidaarisuutta yhteisön jäsenille, jotka kuuluvat etnisiin vähemmistöryhmiin. Kaupungissa on laaja ja vakiintunut homoelämä, ja siellä on erilaisia homobaareja ja klubeja Philadelphiassa.

Woodyn on Philadephian homo-yöelämän keskeinen osa, ja klubi on palvellut kaupungin LGBT+-väestöä 40 vuoden ajan. Woody's sijaitsee lähellä kaupungin tärkeintä homoaluetta Washington Square Westissä, ja monikerroksisessa tapahtumapaikassa on useita tanssilattiat, hiljaisempi pubihuone ja jopa kahvila.

Philly

Itävallan valtionrangaistus

Aikoinaan maailman suurin ja kallein vankila Eastern State Penitentiary rakennettiin Yhdysvaltain vaarallisimpien ja väkivaltaisimpien rikollisten majoittamiseen. Vankila oli yksi ensimmäisistä todellisista rangaistuslaitoksista, jotka rakennettiin ja herättivät pelkoa ja katumusta vankien sydämiin. He kävelivät pimeillä käytävillä ja miehittivät ahtaita ja köyhiä sellejä. Kaksi vankilan tunnetuimmista vangeista olivat pankkiryöstäjä "slick willie" Sutton ja surullisen kuuluisa Al Capone.

Nykyään Eastern State Penitenciary ei sisällä rikoksentekijöitä, vaan se on nyt mukaansatempaava ja interaktiivinen historiallinen kokemus, jonka tarkoituksena on kouluttaa yleisöä Yhdysvaltain vankilajärjestelmän olosuhteista ja Yhdysvaltojen rikosoikeusuudistuksen luonteesta. Vankila sijaitsee vain viiden korttelin päässä Philadelphian taidemuseosta ja on avoinna päivittäin klo 10-5.

Rakkauspuisto

Love Park on virallisesti nimeltään John F Kennedy Plaza, ja se sijaitsee Philadephian keskustassa. Puisto on rakennettu vuonna 1965 ja se kattaa suuren maanalaisen pysäköintialueen. Puiston keskipisteeksi oli alun perin tarkoitus olla sen keskustasta purkautuva korkea yksipurskeinen suihkulähde, mutta puisto tuli tunnetuimmin ikonisesta Love-veistoksesta, jonka Robert Indiana pystytti vuonna 1976.

John F Kennedy Plazassa järjestetään useita tapahtumia, mukaan lukien osa kaupungin vuotuisista Pride-juhlista. Puistossa on useita vihreitä nurmialueita, jotka ovat avoinna yleisön satunnaiseen käyttöön, ja puiston keskeisen sijainnin ansiosta se on lähellä monia kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä, kuten Benjamin Franklin Parkway ja Philadelphia Museum of Art.

tekemistä Philadelphiassa

Benjamin Franklin Parkway

Vuonna 1918 rakennettu Benjamin Franklin Parkway on mallinnettu Pariisin Champs Elysées -kadulta, ja se suunniteltiin entisen presidentin muistoksi ja toimimaan maamerkkinä, jonka avulla kaupunki saavuttaisi maailmanlaajuisen tunnustuksen. Puistotie on muotoilultaan muodollinen, ja siinä on useita suihkulähteitä ja koristeellisia monumentteja, jotka kaikki antavat sijainnille heijastuksen ja merkityksen.

The Benjamin Franklin Parkwayn puiden reunustamat kadut ovat kehittäneet identiteetin Philadelphian kulttuurimekana ja kaupungin taidealueen keskuspaikkana. Philadelphia Museum of Art, Barnes Foundation ja Moore College of Art and Design sijaitsevat kaikki puistokadun varrella ja edistävät sen mainetta Philadelphian taiteellisen yhteisön keskipisteenä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Parhaat matkat Philadelphiassa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Philadelphian retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Philadelphia matkaasi vartenHanki opas