Trevin suihkulähde

Tekemistä Roomassa

Tutustu ikuisen kaupungin kohokohtiin

Roomassa ei ole pulaa tekemistä. Ikuinen kaupunki on ulkoilmamuseo. Voit viettää elämäsi tutkimalla Rooman valtakunnan jäänteitä.

Rooma on Euroopan kolmanneksi vierailluin kaupunki. Useimmat matkailijat vetävät puoleensa Colosseumin, Vatikaanin ja Forum Romanumin kaltaisten paikkojen historiallinen kiehtovuus. Tämä kaupunki on enemmän kuin kokoelma historiallisia jäänteitä. Roomassa on erinomainen kulinaarinen kohtaus, monia loistavia hotelleja ja pieni homoelämä. Kaikki tiet vievät Roomaan.

Colosseum

Colosseum

Rooman tunnetuin monumentti on Colosseum. Se on lähes kaksituhatta vuotta vanha ja se on edelleen suurin koskaan rakennettu amfiteatteri. Colosseumia käytettiin 500 vuotta. Se on ollut hylätty paljon pidempään ja se on selvinnyt sodista ja maanjäristyksistä.

Olemme kaikki nähneet Gladiaattorin. Täällä todella käytiin verisiä gladiaattoritaisteluja. Muinaisessa Roomassa ei ollut sosiaalista mediaa, joten jos halusit repiä jonkun osiin, sinun oli tehtävä se tosielämässä.

Colosseum oli kerran peitetty marmorilla. Se on yksi historian suurimmista viihdepaikoista. Nykyään se on raunio. Jokainen Rooman turisti tekee matkan Colosseumille. Se voi olla erittäin kiireinen sesonkiaikana. Asiat ovat hieman hiljaisempia myöhemmin päivällä.

Rooman foorumi

Rooman foorumi

Forum Romanum ja Colosseum ovat kaksi muinaisen Rooman suurinta säilynyt monumenttia. Foorumi koostuu monista temppeleistä ja kaupallisen, poliittisen, oikeudellisen ja sosiaalisen toiminnan alueista. Se oli kaupungin sykkivä sydän.

Rooman valtakunnan kaatumisen jälkeen foorumi hylättiin ja katosi historiaan. Sen sijainti tiedettiin, mutta se kaivettiin vasta 20-luvulla. Kävele Via Scaraa pitkin. Tämä katu yhdisti Piazza de Campidoglion Colosseumiin. Julius Caesar käveli sitä alaspäin. Haluat ehdottomasti tutustua joihinkin temppeleihin. Foorumissa on niin paljon nähtävää, että kannattaa liittyä opastetulle kierrokselle.

Trevin suihkulähde

Trevin suihkulähde

Trevin suihkulähde valmistui vuonna 1762. Siitä on muodostunut lähes myyttinen asema. Sanotaan, että palaat Roomaan, jos heität yhden kolikon, rakastut kuumaan italialaiseen, jos heität kaksi, tai menet naimisiin, jos heität kolme. Jos loputon pyyhkäisy painaa päätäsi, voit kokeilla onneasi Trevin suihkulähteellä. Todennäköisesti istut penkillä selaamassa Grindria, eikö niin? Sillä on varmaan sama vaikutus.

Monet pitävät sitä - varmasti roomalaiset! - olla maailman kaunein suihkulähde. Nykyään näkemäsi suihkulähde on peräisin 18-luvulta, mutta sen alkuperä ulottuu yli kahden tuhannen vuoden taakse. Roomassa asiat ovat yleensä hyvin vanhoja.

Rooma · Gay-baarit

Tutustu Rooman homoelämään

Roomassa on pieni homokohtaus tällaiselle suurelle kaupungille. Se on myös melko diskreetti. Et löydä suurta homoaluetta Rainbow-lippujen peitossa. Roomassa on muutamia homobaareja. Homokohtaus todella kiihtyy yöllä. Löydät enemmän homoklubeja kuin baareja, mukaan lukien kuukausittaiset tanssijuhlat. Osa klubeista on suljettu kesäksi. Tutustu meidän Rooman homoklubin sivu ja katso tapahtumien ja aukioloaikojen päivitykset tapahtumapaikkojen sosiaalisessa mediassa.

Parione

Parione

Suuntaa Parionen alueelle kokeaksesi Rooman yöelämä. Piazza Navona ja Campo de' Fioro ovat täynnä baareja ja ravintoloita. Voit vierailla myös päiväsaikaan. Parionessa on monia Rooman hienoimpia putiikkeja. Se on Rooman historiallisen keskustan tärkein yöelämän alue.

Palatinuksen kukkula

Palatinuksen kukkula

Palatinuskukkula, joka oli entinen antiikin Rooman eliitin polkupaikka, oli aikoinaan täynnä upeita palatseja ja huviloita. Voit vierailla Flavianuksen palatsin jäännöksillä. Tee matka Domus Flaviaan, joka rakennettiin keisari Domitianukselle vuonna 81 eKr. Jotkut alkuperäisten rakennusten jäänteet ovat edelleen siellä.

House of Livia on todellinen kohokohta, koska se on yksi parhaiten säilyneistä muinaisista rakennuksista Palatinuksen kukkulalla. Seinillä on vieläkin näkyvissä mosaiikkeja. Palatinuskukkulalla seisoessasi sinua tervehditään panoraamanäkymillä kaupunkiin, mukaan lukien suorat näkymät Forum Romanumille. Tulet näkemään, miksi roomalainen eliitti valitsi Palatinuksen kukkulan naapurustokseen.

Vatikaani

Vatikaani

Maailman pienin valtio on Vatikaani. Se on katolisen kirkon pää. Vatikaani on melkein Roomassa, vaikka se on teknisesti erityinen maa - jotenkin järkevää, eikö? Vatikaanissa asuu noin tuhat ihmistä, mukaan lukien paavi. Se on pakollinen nähtävyys, kun suunnittelet matkaasi Roomaan. Voit ihailla Michaelangelon kattoa Sikstuksen kappelissa ja nähdä korvaamattomia jäänteitä ja taideteoksia Vatikaanin museossa.

Paavit ovat olleet "taivaan avainten säilyttäjiä" Rooman valtakunnan ajoista lähtien. Imperiumi olisi saattanut kaatua, mutta Vatikaani ei koskaan kaatunut. Vatikaanissa kannattaa viettää ainakin puoli päivää. Joillakin tavoilla Rooman valtakunta jatkaa hengissä Vatikaanissa. Historiallinen jatkuvuus heijastuu Vatikaaniin varastoituihin aarteisiin. Joitakin Vatikaanin arkiston aarteita ovat muun muassa Skottien Marian kuningattaren viimeinen kirjoittama kirje ja Martin Lutherin ex-viestintäkirje. Kummallista kyllä, arkisto on suljettu yleisöltä vuodesta 1939 lähtien. Tee omat johtopäätöksesi.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Roomassa

Selaa valikoimaa kumppaneidemme retkiä Roomassa ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Rooma matkaasi vartenHanki opas