Tekemistä Varsovassa

Tekemistä Varsovassa

Mitä tehdä Puolan pääkaupungissa

Puolan pääkaupunki on kokenut paljon. Se ei kuitenkaan ole koskaan antanut menneisyytensä määrittää nykyisyyttään, ja nykypäivän Varsova on jännittävä ja eloisa vierailukohde. Puolan kuninkaalliselle perheelle vuosisatojen ajan asuneessa kaupungissa on runsaasti avoimia viheralueita, jotka oli aikoinaan omistettu hallitsevalle luokalle ja jotka ovat nykyään vilkkaita toiminta-alueita.

Varsova on ollut joidenkin historian synkimpien hetkien keskellä, ja toisen maailmansodan aikana se melkein tuhoutui. Se, mikä vaurioitui sodan aikana, on joko rakennettu uudelleen tai säilytetty yhdessä monista museoista ja kulttuurikohteista, jotka on omistettu esittelemään kaupungin levotonta menneisyyttä. Puolan juutalaisten historian POLIN-museon syvästi koskettavasta kokemuksesta legendaariseen Chopiniin tutustumiseen, jokaiselle uteliaalle homomatkaajalle on löydettävää.

Edelleen Varsovan aikoinaan Neuvostoliiton linnoitusta muistuttavat, LGBT+:n oikeudet kaupungissa ja Puolassa yleensä puuttuvat edelleen, ja cisgenderin ulkopuolella tunnistavia heteroseksuaaliset laatikot kohtaavat usein vainon ja sorron. Vuonna 2021 kolmannes Puolasta julisti olevansa "LGBT-vapaa". Kuitenkin vainosta nousee ylpeys, ja kaupungin homoelämä on yhteisöllistä ja sitkeyttä, ja viime vuosina on nähty useita uusia homobaareja ja klubeja ympäri kaupunkia.

 

Tekemistä Varsovassa

 

 

Kuninkaallinen linna

 

Yksi ensimmäisistä kohteista Saksan toisen maailmansodan pommituksissa, 17. syyskuuta 1939 Varsovan kuninkaanlinna leimautui liekkeihin. Henkilökunta ja kuraattorit ryntäsivät pelastamaan arvokkaimmat taideteokset palatsin seinistä, ja heidän rohkeutensa ansiosta monet alkuperäiset aarteet ovat nähtävissä vielä tänäkin päivänä. Vuoden 1944 Varsovan kansannousun aiheuttamien lisävaurioiden jälkeen rakennus kunnostettiin kokonaan vuoteen 1971 mennessä.

Nykyään kuninkaanlinnasta kohoava vaikuttava kellotorni on sisäänkäynti kaupungin historialliseen vanhaankaupunkiin. Palatsin sisällä on yksi Puolan hienoimmista museoista, jossa on vaikuttava kokoelma Rembrandtin ja Bernard Bellotton kaltaisten pelastettuja ja ostettuja taideteoksia.

 

Gay-yöelämä

 

Varsova saattaa olla Puolan liberaalisin kaupunki, mutta homokulttuuria ja -yhteisöä pidetään yleensä kaupungin homobaarejen ja -klubien suljettujen ovien takana. Varsovan kohtaus on huomaamaton, ja vaikka homoklubit eivät välttämättä mainosta itseään, paikallisen LGBT+-yhteisön ylpeys ja ilo on käsinkosketeltavaa. Gay-juhlat ja pop up -tapahtumat ovat yhtä suosittuja kuin kiinteät klubit, joten muista tarkistaa, mitä tapahtuu ennen kuin vierailet kaupungissa.

Club Galeria on Varsovan suosituin homoklubi, ja se on ihanteellinen paikka vetää show'ta ja seurustella paikallisten homojen kanssa. Klubissa on laaja tanssilattia, useita baareja ja VIP-tiloja, jotka isännöivät maan suurimpia nimiä draamassa. Usein mukana yläosattomat tanssijat ja kabareeesityksiä, jotka keräävät rutiininomaisesti suuria väkijoukkoja. Club Galeria on avoinna joka ilta viikossa paitsi maanantaisin, ja se on loistava paikka hypätä Varsovan homoelämään.

Kaupungissa on valikoima gay-paikkoja, jotka ovat hajallaan sen kaduilla, ja joitain parhaista klubeista ja baareista ovat mm. Vallankumous, Luzztro, Plan B ja Ramona

 

Varsova

 

 

POLIN

 

Puolan juutalaisten historian museo on yksi järkyttävimmistä ja liikuttavimmista kokemuksista Varsovassa, ja se oli ensimmäinen Puolan juutalaisten historialle omistettu julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuus. Kaupungin keskustassa sijaitseva POLIN dokumentoi yli 1000 vuoden historiaa ja suuri halkeama rakennuksen ulkopuolella symboloi holokaustin aikana kadonneiden Puolan juutalaisten historiaa.

Kun olet sisällä, voit kiertää museota yksin tai oppaan kanssa, jälkimmäistä suosivat asiakkaat, jotka haluavat sukeltaa syvemmälle historiaan tai vieraille, joille englanti tai puola ei ole heidän äidinkielenään. Useat näyttelyt, interaktiiviset näytökset ja elokuvat kertovat Puolan juutalaisyhteisön kulttuurista, historiasta ja lopulta vainosta. Lähistöltä löytyy muistomerkki Jan Karskille, puolalaisten vastarintaliikkeen johtajalle toisen maailmansodan aikana.

 

Wedelin tehdas

 

Wedel-suklaayritys avasi tehtaan ovensa ensimmäisen kerran vuonna 1851, ja nyt sen kodikkaat ja persoonalliset suklaakahvilat löytyvät useimmista Puolan suurimmista kaupungeista. Varsovassa on 7 Wedel-kahvilaa, mutta suosituin on alkuperäisen Wedelin tehtaan tiloissa. Täällä vierailijat voivat tutustua vanhoihin tiloihin ja tutustua yrityksen historiaan ja Puolan ainutlaatuiseen suhteeseen suklaaseen.

Tehtaan vieressä sijaitseva kahvila on tyylikäs ja runsas paikka, jossa on korkeat katot, tummat puupilarit ja autenttinen tarjoiluetiketti. Wedelin ruokalista on erittäin vaikuttava, ja siellä on tarjolla erilaisia ​​suklaaherkkuja alkoholilla täytetyistä tryffeleistä täyteläiseen juotavaan suklaaseen ja kaikkiin kuviteltaviin jäätelön makuihin. Makealle matkustaville Wedelin tehdas ja kahvila on väistämätön nähtävyys.

 

Tekemistä Varsovassa

 

 

Kulttuurin ja tieteen palatsi

 

Varsovan katujen yläpuolelle kohoava ja Manhattanin pilvenpiirtäjien koristeellista ja koristeellista sisarusta muistuttava Kulttuuri- ja tiedepalatsi on Varsovan korkein rakennus ja ikoninen ja symbolinen kulttuurilaitos. Se avattiin vuonna 1955 Stalinin johdolla "lahjaksi Puolalle Puolan kansalta". Rakennuksen sisätilat ovat laajat ja siinä on monia taidokkaita huoneita ja tapahtumatiloja. Täällä järjestetään vuosittain lukuisia taidenäyttelyitä, konsertteja ja muistomerkkejä.

Kiipeä kohoava rakennelma päästäksesi 30. kerroksen näköalatasannelle, jossa sinua hemmottelevat vertaansa vailla olevat panoraamanäkymät Varsovan monipuoliseen ja ainutlaatuiseen horisonttiin. Vierailijat voivat myös katsella neuvostoajan sosialististen johtajien veistoksia, jotka sijaitsevat rakennuksen ulkokuorissa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Parhaat matkat Varsovassa

Selaa valikoimaa kumppaneidemme retkiä Varsovassa ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Varsova matkaasi vartenHanki opas