Zurich

Tekemistä Zürichissä

Tutustu Sveitsin suurimpaan kaupunkiin

Useimmat ihmiset ajattelevat Zürichiä rahasta, rahoituksesta ja pankeista. On totta, että Sveitsin suurin kaupunki on myös Euroopan rikkain ja yksi maailman elävimmistä kaupungeista, mutta sillä on paljon muutakin tarjottavaa kuin sen maine globaalina pankkialan keskuksena. Zürichillä on rikas historia, joka juontaa juurensa esikeskiajalle, upeat näkymät Alpeille ja kukoistava homoelämä. 

Vaikka Sveitsissä on kolme virallista kieltä (italia, ranska ja saksa), Zürich sijaitsee maan saksankielisessä osassa. Sveitsin-saksan murre on melko vaikea ymmärtää saksankielisille, joten älä turhaan, jos odotit innolla GCSE-kielen osaamistasi! Onneksi sveitsiläiset osaavat englantia erittäin hyvin.

Zürich on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa jännittäviä aktiviteetteja historian nörteille, kulinaarisille tutkimusmatkailijoille ja juhlaeläimille. Sveitsi on yksi maailman edistyksellisimmistä maista LGBT-oikeuksien suhteen, joten se tuntuu erittäin turvalliselta ja vieraanvaraiselta vieraillessaan homomatkailijana. 

vanha kaupunki 

Altstadt eli Vanhakaupunki on vanha kaupungin keskusta ja suurin osa Zürichin homoelämästä. Kävele vilkkaalla Bahnhofstrassella, jossa paikalliset ja turistit seurustelevat ylellisissä putiikeissa, gallerioissa ja kahviloissa. Jotkut kaupungin parhaista baareista ja perinteisistä sveitsiläisistä ravintoloista ovat keskellä mukulakivikatuja Zürichin sydämessä. 

- Fraumünsterin kirkko on vaikuttava esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista Altstadtin keskustassa, vuodelta 853. Sen upeimmat aarteet ovat 20-luvun vaikutusvaltaisimpien ja tärkeimpien taiteilijoiden Alberto Giacomettin ja Marc Chagallin lasimaalaukset. Vain lyhyen kävelymatkan päässä on romaaninen tyyli Grossmünsterin kirkko, jonka kerrotaan rakennetun Zürichin suojeluspyhimysten Felixin ja Regulan haudoille. 

Lindenhof

Lindenhof koostuu kukkulasta ja osasta vanhan Zürichin keskustassa, ja se on roomalaisen linnan ja linnoituksen historiallinen koti. Täällä on kaivettu esihistoriallisia, roomalaisia ​​ja keskiaikaisia ​​jäänteitä, mikä tekee tästä alueesta fantastisen kohteen historian nörteille. Kukkulan huipulta on kaunis panoraama kaupunkiin ja kaukaisille vuorille.

Gay-baarit ja -klubit Zürichissä

Zürichin gay-yöelämä keskittyy vanhaankaupunkiin (piiri 1) ja Langstrasse-kortteliin (piiri 4). Taivas on Zürichin LGBT-joukon ja heidän ystäviensä kerhopaikka - drag-esityksiä, kansainvälisiä DJ:itä ja eklektistä musiikkia varhaiseen aamuun asti kaupungin sydämessä. Rentouttavia cocktaileja varten vieraile trendikkäissä Karpalo, ja paikalliselle swingille Petra's Tip Top -baari. Etsitkö lisää toimintaa? Männerzone on homobaari ja risteilyklubi, jonka edessä on fetissikauppa. 

Zürich-järvi 

Tätä upeaa järveä ympäröivät vihreät metsäiset kukkulat ja pienet viehättävät kylät ympärillä, ja tietysti Zürichin kaupunki sen pohjoispäässä. Zürich-järvi on erittäin puhdas ja helppo uida, ja sen rannalla on monia pääsypisteitä ja rantoja. Toinen suosittu tapa tutustua järveen on veneellä - lähde miniristeilylle Limmat-jokea pitkin järveen ja ihaile Sveitsin luonnonkauneuden kauniita näkymiä.

museot

Zürichissä on joitain Euroopan parhaista museoista. Kunsthaus on Sveitsin suuri taidemuseo, ja siellä on yksi maan tärkeimmistä nykytaiteen kokoelmista. 

Sveitsin kansallismuseossa, Landesmuseumissa, on yksi Euroopan hienoimmista taide- ja kulttuurikokoelmista, ja se keskittyy sveitsiläisiin taiteilijoihin ja historiaan. Rietberg-museo on omistettu yksinomaan ei-eurooppalaiselle taiteelle, ja se esittelee Aasian, Afrikan, Amerikan ja Oseanian perinteistä ja nykytaidetta ja kulttuureja.

Kaupungin talouselämästä kiinnostuneille rahoitusmuseossa on interaktiivisia multimediainstallaatioita, jotka kertovat kaupan ja pankkitoiminnan maailmasta sekä legendaaristen yritysten historiasta. nykyajasta teollistumisen kautta nykypäivään.

Lämpökylpylät

Zürichin ympäristössä on kauniita lämpökylpylöitä ja kylpylöitä. Hürlimannbad & Spa sijaitsee entisessä panimossa, arkaaisessa rakennuksessa, jossa on henkeäsalpaava arkkitehtuuri. Sisällä tynnyriholvatut kalkkikivirakenteet, kattouima-allas näköalalla kaupunkiin ja perinteiset irlantilais-roomalaiset kylpylärituaalit lupaavat rentouttavan ja ainutlaatuisen kokemuksen.

Kulinaarisia kokemuksia

Sveitsin kulinaarinen perintö on rikasta ja kuuluisaa. Sveitsiläisestä juustosta (itse asiassa emmental), Lindt-suklaasta ja myslistä on tullut välttämättömiä useimmissa kotitalouksissa ympäri maailmaa. 

Perinteinen sveitsiläinen fondue-illallinen toteuttaa jokaisen juuston ystävän unelman; leipäpalat upotetaan kattilaan, jossa on kuumaa sulaa juustoa ja viiniä. Tämä toimii myös suklaan kanssa. 

Laktoosi-intolerantti? Vieraile Lindt Home of Chocolate -museossa, joka on vain 20 minuutin junamatkan päässä kaupungin keskustasta Zürich-järven varrella. Heillä on valtava suklaasuihkulähde, tuotantonäyttelyitä ja työpajoja suklaavalmistajien kanssa. 

Homotapahtumat

Olipa talvi tai kesä, lumessa tai auringossa – tarjolla on runsaasti homojuhlia, joihin voit osallistua ympäri vuoden. Joka tammikuu Arosan homohiihtoviikko houkuttelee eurooppalaisen LGBT-yhteisön viikoksi hauskanpitoon lumisilla vuorilla. Arosa on alppikylä, joka sijaitsee 2 tunnin ajomatkan päässä Zürichistä ja on yksi homojen ja lesbojen suosikkikohteista talvella. 

Kesällä Zürich juhlii Ylpeys kesäkuussa, ja siellä järjestetään elokuussa maailman suurin teknobileet. Street Parade on osoitus rakkaudesta, rauhasta, vapaudesta ja suvaitsevaisuudesta, jota tukevat kansainväliset DJ:t ja koristellut kuorma-autot, jotka houkuttelevat yli miljoona ihmistä vuosittain. 

Syyskuussa lila.queer-festivaali tarjoaa viikonloppuna draga, konsertteja, DJ-settejä ja työpajoja LGBT-nuorille ja kaikille kulttuurikorppikotkaille. 

Liity Travel Gay Uutiskirje

Parhaat matkat Zürichissä

Selaa valikoimaa Zürichin retkiä kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Zurich matkaasi vartenHanki opas