/editorial/visa-running-vientiane/

Visa Run (tai ei) Vientianeen

Jokainen "farang", joka oleskelee Thaimaassa yli kuukauden, tuntee tietyn kokemuksen, joka tunnetaan nimellä "visa run".

Tämä on prosessi, jossa fyysisesti poistutaan maasta ja palataan maahan vain viisumin jatkamista varten.

IMG_7537Mikä tahansa rajakaupunki hoitaa homman. Mutta jos haluat oleskella Thaimaassa vielä yli kaksi viikkoa, sinun on vierailtava Thaimaan konsulaatissa ja lähetettävä uusi hakemus. Tämä tarkoittaa yöpymistä. Jos olet jo käynyt Luang Prabang, harkitse Vientiane vaihtoehtona.

Tämä naapuri Laosin pieni pääkaupunki sijaitsee Mekong-joen rannalla. Joki merkitsee raja Thaimaan kanssa.

Lento Bangkokista Vientianeen kestää vain tunnin. Mutta jos sinulla on aikaa ja rahattomuutta ja haluat muistaa matkakokemuksen, mene junaan.

Anna junan kestää

Kaikki junamatkat Thaimaassa ovat hieman kestävyystestiä. Rautatiejärjestelmä on vanha ja hidas. Matka Nong Khain rajakaupunkiin ei ole poikkeus, sillä se kestää kaksitoista tuntia. Mutta 700 THB (noin 20 USD) hinta makuupaikasta, erittäin tarkkaavainen vaununhoitaja ja tuoretta thaimaalaista ruokaa tarjotaan aluksella, joten on monia huonompia tapoja matkustaa.

Varaudu suureen jonotukseen Thai-Laosin ystävyyssillan molemmilla puolilla. Juna saapuu klo 8, mutta rajan tyhjentäminen voi kestää kahdesta kolmeen tuntia ja ottaa taksin keskustaan. Tämä on sopiva johdatus hitaampaan, palkitsevampaan elämäntahtiin Laosissa.

Vientiane 2Muutos tahtiin

Vauhdin muutos vastaa tämän Kaakkois-Aasian pienimmän pääkaupungin kokoa ja mittakaavaa. Se muistuttaa ajassa taaksepäin siirtymistä (luultavasti kaksi sukupolvea) melkein joka suhteessa. Bangkokin tutut ominaisuudet, moottoritiet, LED-katot ja kerrostaloasuntojen siluetti eivät näy täällä. Vientianen korkeimmat uudet rakennukset eivät voi olla korkeampia kuin temppelin katot. Liikenne näyttää kulkevan tyytyväisenä kahta kaistaa pitkin.

Vientianen historiallisella ja turistikeskeisellä keskusalueella on buddhalaisia ​​temppeleitä, ja se on täynnä majataloja, kahviloita, ravintoloita ja muutamia leivonnaisia, jotka heijastelevat Laosin Ranskan siirtomaahistoriaa. Lahja- ja erikoisliikkeitä on riittävästi, jotta ne tarjoavat runsaasti häiriötekijöitä, joiden avulla voit viettää helposti pari päivää.

Vientiane 3Älä odota löytäväsi täältä mitään homoelämää muistuttavaa. Kaupunki ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi suuri sellaisen ylläpitämiseen.

Täällä on paljon homovierailijoita, jos Grindr ja SCRUFF ovat mitä tahansa. Ystävällisiin, joskin hieman ujoihin, paikallisiin hierontamiehiin on helppo ottaa yhteyttä, jos vietät aikaa turistikahviloissa ja baareissa.

Lani's Housea, suurta vanhaa laosilaista majataloa, ympäröi vehreä puutarha ja se sijaitsee kapealla mukulakivikadulla temppelin takana. Se on hienoa hotelli Vientianessa arvostaa kuinka rauhallinen tämä kaupunki voi olla. Sijaitsee kahden minuutin kävelymatkan päässä keskuskadulta, ja täällä yöpyminen tuntuu kuin olisit maaseudulla.

Presidentinlinna VientianeKaksi päivää sisään Vientiane on runsaasti nähtävää tärkeimmissä temppeleissä, puutarhoissa ja jokikävelyissä ja saada makua rennosta elämäntahdista. Polkupyörän vuokraaminen on loistava tapa tutustua kaupungin muihin osiin ja katsella mahtavia ranskalaisia ​​siirtomaa-ajan julkisia rakennuksia. Mikään ei ole ylellisempi kuin Presidentinlinna.

Vientiane-viisumin voi tehdä tila-autolla Bangkokista. Mutta viettämällä hieman enemmän aikaa, kahden yön viettäminen Vientianessa palkitaan runsaasti.

Viimeinen vinkki on mennä junalla yhteen suuntaan ja lentää takaisin. Kustannustehokkain vaihtoehto on ylittää Mekong-joki takaisin Thaimaahan ja mennä taksilla alas Udon Thani - Isaanin alueen pääkaupunki. Lentokenttää palvelee AirAsia. Hinnat Bangkokiin ovat huomattavasti halvempia kuin kansainväliset vaihtoehdot joen toisella puolella Vientianessa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Parhaat matkat Vientianessa

Selaa yhteistyökumppaneidemme Vientianen retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Vientiane matkaasi vartenHanki opas