Angkor Watiin tutustuminen

Angkor Watiin tutustuminen

Hieman yli 3 kilometriä Siem Reapista pohjoiseen on Unescon maailmanperintökohde, Angkor Wat.

Tämä upea kokoelma merkittäviä hindu- ja buddhalaisia ​​temppeleitä on yksi "maailman seitsemästä ihmeestä".

Vierailu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea hindu- ja buddhalaisia ​​kulttuureja yhden maamerkin sisällä, joka on maailman suurin uskonnollinen monumentti.

400 km²:n Angkorin arkeologisen puiston sydämessä sijaitseva Angkor Wat on Kambodžan symboli - sen profiili näkyy jopa kansallisessa lipussa ja se on maan suosituin nähtävyys.

 

Angkor Wat - lyhyt historia

 

Angkor oli mahtavan khmerien valtakunnan majesteettinen pääkaupunki 9-15-luvuilla. Kuningas Suryavarman II rakensi temppelit 12-luvulla, ja ne todistavat khmerien valtavasta rikkaudesta, vaikuttavista kulttuurisista ja taiteellisista kyvyistä. Angkor oli tuohon aikaan maailman suurin kaupunkikeskus.

Angkor-Wat-Kambodža

Kuuden vuosisadan ajan Angkor koki monia arkkitehtonisia ja uskonnollisia muutoksia - hindujumalan Shivan palvonnasta Vishnuun ja lopulta mahayana-buddhalaiseen jumaluuteen Avalokitesvaraan.

13-luvun lopulla Angkor omaksui theravada-buddhalaisuuden. Khmerien valtakunnan kaatuessa 15-luvulla Angkorin kulta-aika päättyi.

Temppelit vetäytyivät viidakkoon. Theravada-buddhalaismunkit valtasivat Angkor Watin, ja heidän ansiostaan ​​temppeli on säilynyt pääosin ehjänä.

 

Mitä nähdä

 

Angkor Wat koostuu viidestä keskeisestä pyhäköstä, joita ympäröi massiivinen vallihauta ja kolme galleriaa. Gallerioiden pylväitä ja kattoja koristavat lootusruusukkeet, apsarat (taivaalliset nymfit), tanssivat mieshahmot hyppivillä eläimillä ja jumalien kuvioita sekä seiniä, jotka esittivät legendoja ja muinaisia ​​taisteluita.

Viidessä keskeisessä pyhäkössä on kolme tasoa, joita yhdistää lukuisat ulkoportaat. Temppeli huipentuu pyhäkköön, suureen pyramidin muotoiseen keskustorniin, jonka tornit ylittävät kahden ylemmän tason terassit.

Jotkut Angkor Watin vierailijat saavat näkemyksiä buddhalaisuudesta tai arkeologiasta. Toiset pyrkivät muodostamaan yhteyden temppelin hengelliseen energiaan. Vieraile oikeaan aikaan, niin näet aamunkoiton tai auringonlaskun temppelin tornien kehystettynä.

Angkok-Wat-2

Angkor Watin lisäksi kolme muuta "must-see" -temppeliä ovat Bayon, Preah Khan ja Ta Prohm. Pienemmät temppelit, Neak Pean ja Ta Som, ovat myös tutustumisen arvoisia.

 

Milloin mennä

 

Paras aika vierailla Angkor Watissa on marraskuusta maaliskuuhun. Voit odottaa viileitä, kuivia päiviä. Angkor Watissa on vähemmän tungosta kesäkuusta lokakuuhun, mutta varaudu kuumaan ja mahdollisesti märkään säähän. Vältä huhtikuuta, sillä se on jyrkän kuuma.

Napsauta tätä saadaksesi tietoa siitä, miten pääset Angkoriin, missä yöpyä ja paikallisesta homoelämästä.

 

Kuinka kauan

 

Yksi päivä ei todellakaan riitä kaikkien tärkeimpien nähtävyyksien tutkimiseen. Mutta kahden tai kolmen päivän tutkimisen jälkeen useimmat turistit ovat "temppelissä".

 

Angkor pass

 

Kaikkien ulkomaalaisten on ostettava passi päästäkseen Angkor-puistoon. Näitä voi ostaa etuportilta 1 päiväksi (20 dollaria), 3 päiväksi (40 dollaria) tai 7 päiväksi (60 dollaria). 3 päivän lippu on voimassa kaikki 3 päivää viikon sisällä. 7 päivän lippu on voimassa kaikki 7 päivää kuukauden sisällä.

Kambodžalaiset pääsevät sisään ilmaiseksi, joten oppaasi tai kuljettajasi ei tarvitse passia. Voit tulla puistoon klo 5 jälkeen katsomaan auringonlaskua ilman, että se lasketaan päiväksi passissasi.

 

Oppaat

 

Oppaat maksavat noin US$20-25 päivässä. Useimmille tärkeimmille kielille on saatavilla oppaita. Oppaan palkkaaminen on todella hyvä idea, koska nähtävää on niin paljon; opas voi auttaa varmistamaan, että optimoit käytettävissä olevan ajan.

Arial-shot-Angkok-Wat-Kambodža

 

Mitä pitää ottaa huomioon

 

Tuk-tuk-kuljettajat Siem Reapissa saattavat yrittää saada sinut palkkaamaan heidät oppaaksesi. Heidän englannin kielensä ja tietonsa Angkor Watista ovat todennäköisesti rajallisia. Kaikki hotellit voivat järjestää englanninkielisen oppaan ja kuljetuksen.

Osta vain Angkor Parkin virallinen Apsara Authority -tiski – ei muita myyjiä, äläkä KOSKAAN käytettynä.

Varmista, että vaatteet ovat vaatimattomia paikallista kulttuuria kunnioittaen.

Ole varovainen juoessasi jäähdytetyistä tölkeistä tai katukauppiaiden myymistä pulloista. Tölkin jäähdyttämiseen käytetty jää ei välttämättä ole hygieenistä - käytä puhdasta olkea mieluummin kuin juo tölkistä.

Napsauta tästä nähdäksesi Gay Siem Reap -indeksin

Lisää matkailutietoa

Kuvakiitokset - Steve JurvestonDennis JarvisJoana Gomez

Liity Travel Gay Uutiskirje

Parhaat matkat Siem Reapissa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Siem Reapin retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Siem Reap matkaasi vartenHanki opas