guangzghoun siluetti

Gay Guangzhou · Kaupunkiopas

Ensimmäinen vierailu Guangzhoussa? Sitten homo Guangzhoun kaupunkioppaamme on sinua varten.

第一次到广州吗?请悦查我们为您准备的指南吧.

guangzghoun siluetti

Guangzhou 廣州市

Guangzhou on Guangdongin maakunnan pääkaupunki ja Kiinan kolmanneksi suurin kaupunki Beijing ja Shanghai). Se sijaitsee Pearl Riverin varrella, noin 120 km luoteeseen Hongkong, ja sen väkiluku on noin 13 miljoonaa.

Ainutlaatuinen sekoitus vanhaa ja uutta, Guangzhoussa on joitain Kiinan vanhimmista temppeleistä, aikakauden maamerkkejä sekä modernia arkkitehtuuria ja edistynyt metrojärjestelmä ja tekniikka. Kaupunki toimii tärkeänä liikenteen ja kaupan solmukohtana.

Guangzhou on tunnettu ruoastaan ​​ja ostoksistaan ​​sekä aidosta kantonilaisesta ruoastaan. On olemassa lukuisia markkinoita, joista voit ostaa kaikenlaisia ​​paikallisesti valmistettuja tuotteita edulliseen hintaan.

Guangzhoussa on kymmenen piiriä. Merkittävimmät ovat Yuexiun, Liwanin ja Tienhen keskusalueet. Yuexiu on kaupallinen ja kulttuurinen alue ja kaupungin yöelämän ja viihteen koti. Tianhe on "uusi yrityskeskus", jossa on monia 5 tähden hotelleja, valtavia ostoskeskuksia ja pilvenpiirtäjiä.

 

Gay kohtaus

Vaikka homoelämää Guangzhoussa ei voi verrata Shanghai or Beijing, homomarkkinoilla on kasvupotentiaalia tämän kokoisessa kaupungissa. Viime vuosina Guangzhoussa on nähty yhä enemmän Gay-baarit ja tanssiklubit ja LGBT-omistuksessa olevat laitokset.

Guangzhoussa järjestetään epäsäännöllisiä homotanssijuhlia, jotka houkuttelevat suuremman ja kansainvälisemmän yleisön.

 

Matkalla Guangzhouhun

Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema (CAN) on Etelä-Kiinan suuri lentokenttä, joka palvelee lukuisia sekä kotimaan että kansainvälisiä lentoja.

Helpoin tapa päästä kaupunkiin lentokentältä on Metro (rivi 3). Junat lähtevät seitsemän minuutin välein, klo 6–11. Matka-aika on noin 50 minuuttia. Voit myös ottaa a taksi jotka vievät suunnilleen saman ajan kuin metro.

Hongkongista tulevat vierailijat voivat ottaa a juna (182 km) lähtee Hung Homin rautatieasemalta Kowloonista ja saapuu Guangzhoun itäiselle asemalle.

 

Liikkuminen Guangzhoussa

Guangzhoussa on erittäin hyvä julkinen liikennejärjestelmä. The Metro kattaa suuren osan kaupungin keskustasta ja tarjoaa kylttejä ja ilmoituksia sekä kiinaksi että englanniksi.

Bussit ovat halvin tapa, mutta eivät todellakaan tehokkain. The BRT (Bus Rapid Transit system), joka alkoi vuonna 2010, tarjoaa erillisen bussikaistan Tianhe Roadilla ja Zhongshan Avenuella - hyvä vaihtoehto ruuhka-aikoina.

Taksi on suosituin ulkomaalaisten keskuudessa ja se on halpa. Useimmat taksinkuljettajat puhuvat rajoitetusti englantia, joten kirjoita määränpääsi nimi ja osoite kiinaksi näyttääksesi kuljettajalle. Säilytä kuitti, koska se sisältää taksin tunnusnumeron (jos unohdat arvoesineet).

Jos pidät pyöräily, BRT-linjoilla ja metroasemilla on yli 100 vuokrauspistettä. Yksi suosittu pyöräreitti kulkee Helmijoen varrella Haizhun alueen puolella.

Viimeinkin voit kävellä. Liwanin ja Yuexiun alueisiin voi tutustua kävellen. Varmista, että tutkit karttaasi saadaksesi suunnan käsityksen.

 

Tekemistä ja näkemistä

Nanyuen kuninkaan mausoleumi 西汉南越王博物馆 - löydetty vuonna 1983, tämä mausoleumi on mahdollisesti Etelä-Kiinan merkittävin historiallinen löytö

Kantonitorni 广州塔 - Kiinan korkein rakennelma; tällä näköalatasanteella on ravintoloita, 4-D-teatteri ja muita viihdepaikkoja.

Kuuden Banyan -puun temppeli 六榕寺 - muinainen buddhalainen temppeli, joka rakennettiin alun perin vuonna 537 Liang-dynastian aikana.

Xiguan Residence 西关大屋 - kuuluisia taloja, joissa varakkaat liikemiehet aikoinaan asuivat.

Pearl Riverin yön risteily 珠江夜游 - tunnin tai kahden tunnin risteily illalla ja loistava tapa nähdä Guangzhoun horisontti Helmijoen varrella.

Pyhän sydämen katedraali (Stone House) 耶穌聖心主教座堂 - roomalaiskatolinen katedraali, joka sijaitsee Helmijoen pohjoisrannalla ja vanhankaupungin sydämessä.

Pekingin Lu kävelykatu 北京路步行街 – jalankulkijoiden tärkein ostoskeskus, jossa useimmat kaupat ovat avoinna klo 9–10.

Yuexiu-puisto 越秀公园 - Kiinan suurin kaupunkipuisto, joka sisältää useita kukkuloita ja järviä.

Chime-Long Paradise 长隆欢乐世界 - vuonna 2006 avattu huvipuisto on Kiinan suurin.

Chen Clan Academy 陈家祠 - symmetrinen 19 rakennuksen kompleksi, jossa on 9 salia ja 6 pihaa; sisältää suuren kokoelman Etelä-Kiinan taideteoksia.

Taikoo Hui 太古汇 - moderni, ylellinen ostoskeskus.

Shamian saari 沙面岛 - kaunis alue, jossa on entisen brittiläisen ja ranskalaisen toimiluvan rakennuksia.

 

Kun käydä

Guangzhoussa on kostea subtrooppinen ilmasto. Kesät ovat kuumia ja kosteita, kun taas talvet ovat suhteellisen kuivia ja leutoja.

Parhaat kuukaudet vierailla ovat lokakuusta tammikuuhun, jolloin lämpötila on kohtalainen ja viileä. Pitkän monsuunikauden aikana huhtikuusta syyskuuhun sataa runsaasti.

 

Missä yöpyä Guangzhoussa

Guangzhoussa on suuri valikoima hotelleja, jotka ovat hyvällä paikalla nähtävyyksien katseluun, ostosmahdollisuuksiin ja yöelämään. Katso luettelo suosituista hotelleistamme Guangzhoussa osoitteessa Gay Guangzhou -hotellit -sivu.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.