jakata-illalla

Gay Jakarta · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Jakartaan? Sitten homo Jakartan kaupunkiopassivumme on sinua varten.

jakata-illalla

Jakarta

Indonesia on nyt vakiinnuttanut asemansa Kaakkois-Aasian johtavana voimana, joten ei ole yllättävää, että sen pääkaupunki Jakarta on yksi nopeimmin kasvavista kaupungeista koko Aasiassa.

Todellinen Indonesian kulttuurin sulatusuuni, kaupunki tunnetaan ystävällisenä ja vieraanvaraisena. Kaupungilla on erinomaiset ostosmahdollisuudet ja trendikäs yöelämä, ja se on myös yksi ruuhkaisimmista ja haastavimmista matkustaa.

Java-saaren luoteisosassa sijaitseva Jakarta on tämän, maailman neljänneksi suurimman asutun maan, kaupallinen, poliittinen ja kulttuurinen keskus.

Jakartan nopea kasvu on tehnyt siitä Kaakkois-Aasian suurimman kaupungin, jossa asuu yhteensä hieman yli 10 miljoonaa asukasta, ja laajemmasta metropolialueesta huikeat 28 miljoonaa ihmistä.

 

Homooikeudet Indonesiassa

Samaa sukupuolta olevien seksuaalinen toiminta on virallisesti laillista Indonesiassa (suostumusikäraja on 18 vuotta), mutta LGBT-kansalaisille ei ole tasa-arvolainsäädäntöä, samaa sukupuolta oleville pareille ei ole laillista suojaa eikä syrjintää. Tämä kuvastaa laajalti vallitsevia perinteisiä paikallisia tapoja, eikä se todennäköisesti muutu pian. Tästä huolimatta LGBT-yhteisö Indonesiassa on tullut yhä näkyvämmäksi ja poliittisesti aktiivisemmaksi.

Indonesian hallitus salli Acehin ja Etelä-Sumatran maakuntien ottaa käyttöön sharia-lain vuonna 2002, vaikka se koskee vain muslimiasukkaita. Tämä kriminalisoi homouden näissä provinsseissa… joten kannattaa välttää menemistä sinne.

Jopa Jakartassa kaikkien LGBT-yhteisöjen virallinen luokitus on "psyykkisesti vammainen". Syrjintä- ja häirintätapauksia on esiintynyt erityisesti transsukupuolisiin ihmisiin. Hiv-/aids-asioissa ei ole laillisia ohjeita, ja vierailijan katsotaan olevan HIV+ (eli lääkkeiden kanssa matkustava) maahantulokielto.

Positiivisempana on se, että Lambda Indonesia on Kaakkois-Aasian vanhin ja vakiintunein homo- ja lesboliike, ja monet tällä hetkellä eri puolilla maata toimivat LGBT-ryhmät pystyvät tarjoamaan ainakin HIV/AIDS-neuvontaa.

Vuoden 2016 alusta lähtien julkinen keskustelu ja keskustelu LGBT-asioista on voimistunut. Poliisi on häirinnyt useita LGBT-aktivistien järjestämiä tapahtumia.

Vuonna 2017 poliisi on tehnyt ratsian ja sulkenut useita Jakatan homojen suosittuja paikkoja.

Homo-indonesialaiset kohtaavat kasvavia haasteita päivittäisessä elämässään. Jakataan matkustavien homojen ei pitäisi kohdata ongelmia. Julkisia kiintymyksen osoittamista samaa sukupuolta olevien parien välillä (kuten suutelemista tai kädestä pitämistä julkisesti) tulisi kuitenkin välttää.

 

Gay kohtaus

Huolimatta Jakartan nopeasta kasvusta ja yhä maailmanlaajuisemmista näkymistä, poliisin äskettäinen lyöminen LGBT-yhteisöä vastaan ​​on johtanut monien turistimatkailijoiden parhaiten saavutettavien paikkojen sulkemiseen.

Sunnuntaina 21 poliisi teki ratsian Atlantis Saunaan ja pidätti 2017 miestä kuulusteltaviksi. Heistä osa pidätettiin väitetyistä pornografiaan liittyvistä rikoksista.

Poliisin väitetään ottavan kuvia joistakin pidätetyistä joko alasti tai osittain pukeutuneena ja sitten jakanut kuvat verkossa ja tiedotusvälineille.

LGBTI-oikeusryhmä, Arus Pelangi tuomitsi ratsian ja kuvien levittämisen sanomalla, että poliisin toiminta oli laitonta ja epäinhimillistä. Lue lausunto täältä.

Lokakuussa 2017 poliisi teki ratsian ja sulki T1 Saunan Jakartassa. Poliisi pidätti sekä paikallisia että ulkomaalaisia.

 

Matkalla Jakartaan

Soekamo-Hatta International Airport kuljettaa kaiken kansainvälisen ja suurimman osan kotimaan lentoliikenteestä Jakartaan ja sijaitsee 20 km kaupungista luoteeseen. Lentokentällä on kolme terminaalia, joiden välillä on peruskuljetuspalvelu (ottaa taksi, jos sinulla on kiire).

Hotellibussit ovat hyvä vaihtoehto päästä lentokentältä lopulliseen määränpäähän, varsinkin kun monet hotellit tarjoavat tämän ilmaisena palveluna. Jos tämä ei onnistu, voit ottaa joko lentokenttäbussin tai taksin.

Säännöllinen DAMRI-bussikuljetus kuljettaa sinut kaupungin keskustaan ​​noin 30 minuutissa hintaan 25,000 XNUMX Rp. Palvelu on luotettavaa ja bussit ovat ilmastoituja, ja ne tarjoavat yhteyden useisiin kaupunkikohteisiin, kuten Kultaiseen kolmioon (kaupungin keskustaan).

Taksin varaaminen terminaalin sisältä takaa ensiluokkaisen palvelun minimaalisella jonotolla ja laadukkaan ajoneuvon, joka vie sinut suoraan kaupungin keskustaan ​​- noin 175,000 XNUMX Rp:llä.

Tavallinen taksi maksaa noin 70,000 120,000 - XNUMX XNUMX rupiaa keskustaan ​​- hintaero heijastaa vain valitsemasi taksiyrityksen laatua. SilverBirdillä, Bluebirdillä ja Ekspressillä on luotettavin palvelu. Varmista, että vältät monia taksimatkoja ja matkatavaroiden kuljettajia, ja suuntaa suoraan viralliselle taksiyhtiölle.

 

Liikkuminen Jakartassa

Tämä on epäilemättä Jakartan-matkasi haastavin osa. Kaupungilla on kadehdittava maine Kaakkois-Aasian ylivoimaisesti pahimmasta liikenteestä (ja tämä tarkoittaa, että liikennettä on enemmän kuin tiesitkään, mikä tukkii tämän yhden kaupungin kadut!). Vielä pahempaa on, että kaupungin ulkoasu on melko käsittämätön saapuessasi.

Liikenneruuhkat ovat kannustaneet monet työmatkalaiset junille, ja nopea bussiliikennejärjestelmä laajenee asteittain. Lisäksi vuosien viiveen jälkeen Kultaisen kolmion monorail-järjestelmän rakentaminen on aloitettu (lokakuussa 2013), ja se otetaan käyttöön vuonna 2017.

Suurin osa vierailijoista valitsee taksit, jotka ovat ainakin halpoja. Kaupungin luotettavimmat taksiyritykset ovat Blue Bird ja Express. Mitä taksia käytätkin, varmista, että mittari on päällä. Jos ei, ota toinen taksi tai vaarana joutua huijatuksi.

Toinen vaihtoehto on "Bajaj" (kirkkaan oranssi tuk-tuk), joka on suuri nopeuden suhteen, koska ne selviävät liikenteestä nopeammin, mutta eivät niin suuri mukavuuden vuoksi. Ne toimivat ilman mittareita, joten muista tinkiä ja sopia hinnasta ennen lähtöä. On myös monia moottoripyörätakseja nimeltä Ojek, jotka ovat parhaita nopeaan hyppäämiseen paikasta A paikkaan B ja silloin, kun sinun on oltava jossain nopea. Vaadi kypärää riskin minimoimiseksi ja sovi hinnasta etukäteen.

 

Missä yöpyä Jakartassa

Jos haluat luettelon suosituista Jakartan hotelleista homomatkailijoille, vieraile osoitteessa Gay Jakarta -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Keski-Jakarta:

Merdekan aukio (maailman suurin kaupungin aukio) ja National Monument (MONAS) - rakennettu Indonesian itsenäisyyden muistoksi, on hyvä paikka aloittaa (kuvassa yllä).

kansallismuseo - erinomainen museo yleiskatsaukselle Indonesian historiasta.

Istiqal-moskeija - Kaakkois-Aasian suurin moskeija ja yksi vaikuttavimmista.

Jakartan katedraali - Jakarta on yksi esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista.

Bunderan HI - paikka maistella Jakartan huippuluokan ostoskeskuksia Grand Indonesia ja Plaza Indonesia.

Jalan Jaksa - pääreppumatkailukatu, jossa on monia edullisia hotelleja ja ravintoloita.

 

Länsi-Jakarta:

Jakarta Batavia (Kota Tua) - kaupungin ainoa elossa oleva vanhakaupunki, jossa on hollantilaisia ​​siirtomaarakennuksia. Hyvää katuruokaa, taidetta ja käsitöitä, paikallisia museoita ja kahviloita.

Glodok - Jakartan kiinalainen kaupunki, jossa on vanhoja kiinalaisia ​​temppeleitä ja laaja valikoima kiinalaista ruokaa.

Orchard Garden Mall - kaupungin suurin ostoskeskus, joka sijaitsee myös tässä osassa kaupunkia.

 

Etelä-Jakarta:

Vauras asuin- ja liikealue, jossa on monia tasokkaita hotelleja, ravintoloita ja ostoskeskuksia.

Kemang - kuuluisa katu täynnä ravintoloita ja putiikkeja

 

Pohjois-Jakarta:

Taide 1 Uusi museo - hieno uusi taidekompleksi Kemayoranissa, jossa on vakiintuneiden indonesialaisten taiteilijoiden pysyviä kokoelmia sekä nykyaikaisten ja nousevien indonesialaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden näyttelyitä.

Ancol Bayfront City - Aasian suurin turistialue, jossa on Dreamland-teemapuisto, Sea World, taidemarkkinat ja ekopuisto sekä rannat.

Satama alue ja portti Tuhannet saaret - vähintään useita satoja, jotka houkuttelevat monia turisteja meripuistoihinsa ja lomahotelliiinsa.

 

Kun käydä

Ilmasto täällä on trooppinen ja kostea ympäri vuoden, ja lämpötilan vaihtelut ovat vähäiset, joten jatkuvasti kuuma, koska se on niin lähellä päiväntasaajaa. Paras aika välttää on sadekausi joulukuusta maaliskuuhun, jolloin monet kaupungin alaosat tulvivat (pääasiassa pohjoisella alueella) rankkaissa monsuunisateessa.

 

Visa

Useimmat länsimaiset matkustajat voivat saada viisumin saapuessaan 35 dollarin maksua vastaan, tai voit hankkia viisumin etukäteen mistä tahansa Indonesian suurlähetystöstä. Todiste paluusta lähtöpaikkaan vaaditaan, ja se tarkistetaan usein. Vierailijat Brunei Darusalamista, Kambodžasta, Malesiasta, Singaporesta, Thaimaasta, Filippiineistä, Vietnamista, Hongkongin erityishallintoalueesta, Macaosta, Chilestä, Marokosta, Ecuadorista ja Perusta voivat saada 30 päivän viisumivapaan maahantulon.

Jos aiot saada viisumin saapuessasi, on erittäin tärkeää tarkistaa, että passisi on vähintään 6 kuukautta voimassa ja että siinä on yksi tyhjä sivu ja että sinulla on meno-paluulippu.

 

Raha

Indonesian valuutta on rupia. Pankkiautomaatteja on laajalti saatavilla kaikkialla Jakartassa. Pankki- ja luottokortit ovat myös laajalti hyväksyttyjä, mutta muista, että korttien kloonaus ja petokset ovat suuria ongelmia maassa.

 

Muita mainitsemisen arvoisia kohtia

Uhkapelit ovat laittomia kaikkialla Indonesiassa.

Älä puutu laittomiin huumeisiin. Viranomaisilla on nollatoleranssipolitiikka, ja kiinni jääneitä uhkaa pitkät vankeusrangaistukset tai kuolemantuomio. Poliisi tekee ratsia ulkomaalaisten suosimissa paikoissa, erityisesti Balilla.

On tärkeää kunnioittaa paikallisia perinteitä, lakeja ja uskontoja ja olla tietoinen toimistasi varmistaaksesi, etteivät ne loukkaa, varsinkin pyhän ramadanin aikana.

Ensimmäinen julkaistu: lokakuuta 2013

Viimeksi päivitetty: toukokuussa 2017

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.