manilan siluetti

Gay Manila · Kaupunkiopas

Ensimmäinen vierailu Manilassa? Sitten homo Manilan kaupunkiopassivumme on sinua varten.

manilan siluetti

Manilla

Manila (Maynila) on Filippiinien pääkaupunki. Vain noin 35 km²:n pinta-alallaan se on yksi maailman tiheimmin asutuista kaupungeista. Manilan kaupunki on yksi 16 kaupungista, jotka muodostavat kansallisen pääkaupunkialueen nimeltä "Metro Manila".

Quezon City on Manilasta koilliseen; Mandaluyong itään; Makati kaakossa ja Pasay etelässä. Metro Manilassa on noin 16 miljoonaa ihmistä.

Suurkaupungit

  • Manilla - Vilkas pääkaupunki, Malate-alueen, Chinatownin ja Little Indian homoelämän koti.
  • Quezon City - suosittu alue, joka tunnetaan ostoskeskuksistaan ​​ja elektroniikkaliikkeistään. Ortigas Center on valtava ostoskeskus, jossa on muutamia homoseksuaaleja.
  • Mandaluyong - Filippiinien ostosmekka lukuisine myymälöineen.
  • Pasay - kaupungin kulttuurikeskus ja The Mall of Asia (Filipiinien suurin ostoskeskus) ja kuuluisan Coconut Palacen koti.
  • Pasig - teollisuuskaupunki, jossa on kukoistavia yrityksiä.
  • Makati - Metro Manilan keskeinen bisnesalue, jossa on monia pilvenpiirtäjiä, 5 tähden hotelleja, ravintoloita, ostoskeskuksia ja viihdepaikkoja.

 

Gay kohtaus

Manilan homo-yöelämä alkoi Malate-alueelta, Maria Orosa -kadun ja Julio Nakpil -kadun risteyksestä. Nykyään vain muutama Gay Bars jää (Chelu, The Library, FAB), ja homoskene on levinnyt Manilan muihin osiin.

BED-yökerho, Manilan johtava homotanssiklubi, suljettiin vuonna 2015. O Baari muutti Ortigas Centeriin Quezon Cityyn. Muutama Gay saunat ja Hierontakylpylät löytyy myös Quezon Citystä ja Pasaystä.

Vaikka gay-paikkojen määrä Manilassa on pieni, kohtaus itsessään on melko vilkas ja siinä on paljon luonnetta, varsinkin Priden tai suuren juhlaviikonlopun aikana.

Vuonna 2015 lanseerattu, JUNGLE Circuit Party on nyt suurin LGBT-tapahtuma Filippiineillä ja yksi Aasian nopeimmin kasvavista. Järjestäjät isännöivät säännöllisesti homotanssijuhlia eri kaupungeissa ympäri maata.

 

Matka Manilaan

Ninoy Aquinon kansainvälinen lentoasema (NAIA, MNL) on Manilan päälentokenttä, joka yhdistää lentoja ulkomailta. Useimmat lentoyhtiöt käyttävät terminaalia 1, paitsi Philippine Airlines (Terminaali 2) ja Cebu Pacific, Airphil Express ja All Nippon Airways (Terminaali 3). Terminaali 4 on kotimaan lennoille.

Lentokentältä hotellillesi pääsemiseksi on olemassa muutamia vaihtoehtoja. Kuponki taksit laskuttaa kiinteän hinnan (ennakkomaksu) määränpäästäsi riippuen. Ne ovat yleensä kalliimpia kuin mitatut taksitCitylink-bussit (klo 6-11, 4-7) voi viedä sinut Quezon Cityyn 38 pesolla – paljon, jos oleskelet Quezon Cityn alueella. Kuljetuspalvelu Pasayhin ajaa 15 minuutin välein klo 5-11 ja pysähtyä lähellä MRT-asemaa.

Jos sinulla on jatkolentoja Manilasta, varaa vähintään 3-4 tuntia kauttakulkua (ja jos mahdollista, valitse lennot, jotka lähtevät samasta terminaalista), koska kotimaan lennot viivästyvät usein ja liikenne terminaalien välillä voi ruuhkautua.

Liikkuminen Manilassa

Jeepneyt tarjota kyydin ympäri kaupunkia. Voit hypätä kyytiin ja pois melkein missä tahansa, ja ne ovat hyviä lyhyille matkoille. Nämä olivat alun perin jäljelle jääneitä Yhdysvaltain armeijan kuorma-autoja, mutta niistä on tullut yksi Manilan kuljetusjärjestelmän ikoneista.

Mitatut taksit ovat aina saatavilla ja edullisia, mutta liiketoiminta-alueilla odotetaan vilkasta liikennettä. Huomaa, että jotkut kuljettajat voivat hyödyntää turisteja yrittämällä veloittaa kiinteän hinnan.

Bussit liikennöivät pääreiteillä ympäri kaupunkia, vaikka ne voivat joutua liikenteeseen eivätkä ole kätevin vaihtoehto.

Junat ovat yksi nopeimmista vaihtoehdoista, mutta ne ovat usein pakattu ja huonosti ilmastoituja. Odota myös pitkiä jonoja ja karttojen ja opasteiden puutetta.

  • - LRT (Light Rail Transit) on kaksi linjaa: Linja 1 (keltainen linja) kulkee Baclaranin asemalta Paranaquessa Rooseveltin asemalle Quezon Cityssä; Linja 2 (Purple Line) kulkee Pasigin Santolanista Manilan keskustan Rectoon.
  • - MRT (Metro Rail Transit) kulkee North Avenuen asemalta Quezon Cityssä Taft Avenuen asemalle Pasay Cityssä. Hinnat ovat edullisia ja junat ovat ilmastoituja.

Manilan taivaanranta näköalalla Intramuros

 

Missä yöpyä Manilassa

Monet homomatkailijat yöpyvät Malate-alueella Manilassa. Tämä kätevä kaupunginosa on kävelymatkan päässä kuuluisasta Baywalkista ja Roxax Boulevardista. Se on loistava tukikohta Manilan muihin osiin tutustumiseen.

Toiset valitsevat suurempia, tasokkaampia hotelleja Makatin finanssialueella. Tämän alueen hotellit ovat lähellä monia ostoskeskuksia, ravintoloita ja viihdepaikkoja. Liikenne tällä alueella on vilkasta, ja taksi on ainoa

Luettelomme Manilan parhaista hotelleista: vieraile Gay Manila Hotellit -sivulla.

 

Tekemistä ja näkemistä

Manilan lahti - luonnollinen satama, josta on upeat näkymät auringonlaskuun.

Rizalin puisto (alias "Luneta") - Aasian suurin kaupunkipuisto, jossa on maailmanluokan veistoksia, kauniita puutarhoja, taidenäyttelyitä, tapahtumapaikkoja ja viihdepaikkoja.

Mabuhayn pysähdys - Viihdepaikka ja kahvila lähellä Rizal Parkia, joka tarjoaa ainutlaatuisia esityksiä, mahtavia retkiä ja herkullista ruokaa.

Santo Tomasin yliopisto - Vanhin olemassa oleva yliopisto koko Kaukoidässä ja toinen Filippiineille perustettu yliopisto.

Kookospalatsi - residenssi, jonka ensimmäinen lady Imelda Marcos rakensi rantaan paavi Johannes Paavali II:n vierailua varten vuonna 1981.

Malate-kirkko - pyhä kirkko, jossa filippiiniläiset ovat rukoilleet yli neljän vuosisadan ajan.

Chinatown - yksi maailman suurimmista kiinalaiskaupungeista, jossa on paljon hyvää kiinalaista ruokaa ja tuotteita.

Intramuros - Sijaitsee lahden pohjoispäässä, ja alueella on jäännöksiä vanhasta aidatusta espanjalaisesta Manilan asutuksesta.

San Augustinin kirkko - yksi Filippiinien vanhimmista kivikirkoista, joka on selvinnyt kahdesta tulipalosta ja seitsemästä maanjäristyksestä.

Filippiinien kansallismuseo - sisältää historiallisia kansallisperinnön teoksia, mukaan lukien taiteilija Felix Resurreccion Hidalgon maalauksia.

Bahay Tsinoy - ainutlaatuinen museo, joka esittelee, kuinka kiinalaiset muuttivat Filippiineille ja assimiloituivat filippiiniläisiksi.

Santiagon linnake - rakennettu kivilinnoitukseksi 17-luvulla; nyt museo ja julkinen puisto.

 

Kun käydä

Paras aika vuodesta vierailla Manilassa on joulukuun lopusta huhtikuuhun.

 

Juomavesi

Manilan metron vesihuoltoa pidetään juomakelpoisena, mutta matkustajia suositellaan pitäytymään pullovedessä.

 

sähkö

220 volttia 60 Hz suurimmassa osassa maata käyttäen joko amerikkalaisia ​​tai eurooppalaisia ​​pistokkeita.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.