Mumbai

Gay Mumbai · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Mumbaihin? Sitten homo Mumbain kaupunkioppaamme on sinua varten.

Mumbai

Yksi maailman suurimmista megakaupungeista, Mumbai on Intian suurin, ja sen väkiluku on arviolta 21 miljoonaa ja maan kaupallinen pääkaupunki. Kaupunki on Intian rikkaan modernin kulttuurin keskus, jossa Bollywood-, muoti- ja matkailualat kaikki sijaitsevat tässä hektisessä ja jännittävässä metropolissa.

Superlatiivien ja kontrastien kaupunki, jossa asuu Bollywood ja Intian suurin slummiväestö, tämä satama- ja rantakaupunki on ollut innostava ja palkitseva kohde useiden sukupolvien matkailijoille. Reppumatkailijoista luksusmatkailijoihin täällä on jotain, joka herättää jokaisen matkailijan kiinnostuksen kohteita. Mumbai on planeetan kauneimman siirtomaa-arkkitehtuurin kotipaikka, ja se on myös arkkitehtonisten tyylien ja käyttötarkoitusten sulatusuuni, kuljet millä tahansa takakadulla ja saatat törmätä piilotettuun Bazariin tai yhtä todennäköisesti hipsterikahvilaan.

LGBT+:na olemista pidetään edelleen laajalti tabuna Mumbaissa, mutta vaikka homot kohtaavat täällä ainutlaatuisia haasteita, siellä on myös pieni ja keskittynyt homoelämä. Vain muutamasta vakiintuneesta tapahtumapaikasta koostuva kaupungin homoyhteisö on tiivis ja vieraanvarainen.

Homooikeudet Mumbaissa

LGBT+-oikeudet eivät ole Intiassa niin kehittyneitä kuin monissa muissa maissa, ja LGBT+-henkilöt kohtaavat täällä haasteita ja oikeudellisia esteitä, joita cis- ja heteroseksuaalit eivät kohtaa. Vuoteen 2018 asti homoseksuaalinen toiminta oli laitonta Intiassa, laki, jonka vahvistivat Brittiläisen imperiumin kolonisaattorit. Viimeaikaiset kyselyt osoittavat, että huolimatta LGBT+-kansalaisten oikeuksia edistävien liikkeiden kasvavasta tuesta yli puolet väestöstä on eri mieltä samaa sukupuolta olevien suhteista.

Transsukupuoliset ovat Intiassa voineet vaihtaa laillista sukupuoltaan vuodesta 2019 lähtien, mutta tämä on mahdollista vasta, kun henkilö on käynyt ja suorittanut sukupuolen vahvistusleikkauksen. On olemassa arvostettu ja historiallinen kolmas sukupuoli, jota on pidetty intialaisessa kulttuurissa pätevänä ja pyhänä vuosisatojen ajan. Samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat edelleen laittomia maassa, eivätkä samaa sukupuolta olevat parit voi adoptoida yhdessä.

Gay Scene Mumbaissa

Intian homopääkaupunkina tunnetulla Mumbailla on pitkä historia homoaktivismista, ja sillä on alueen kehittynein homoelämä. Intian nopea taloudellinen kehitys syrjään kuitenkin intialainen kulttuuri on edelleen hyvin konservatiivinen, ja vaikka Mumbai-skene onkin pieni, se ei vielä todella heijasta tätä laajaa, dynaamisinta ja luovinta Intian kaupungeista.

Mumbain kohtaus keskittyy muutaman vakiintuneen homoystävälliset paikat. Etelä-Mumbain Colaban kaupunginosassa oli aiemmin Voodoo-niminen yökerho, joka isännöi lauantain homoilta, mutta viranomaiset sulkivat klubin.

Mumbain homoryhmät järjestävät säännöllisesti juhlia ja sosiaalisia tapahtumia, joita mainostetaan paikallisesti. Pelastustähti isännöi kuukausittain tanssijuhlia, jotka ovat suosittuja LGBT-yhteisön keskuudessa.

Mumbain kansainvälisestä queer-elokuvafestivaalista on tulossa vakiintunut asema LGBT-yhteisön vuotuisena kohokohtana sen jälkeen, kun se käynnistettiin vuonna 2010. Queer Azaadi Mumbai järjestää erilaisia ​​homoihin keskittyviä tapahtumia, mukaan lukien Mumbai Pride.

Mumbai

Gay-hotelli Mumbaissa

Ihanteellinen sijainti Mumbaissa oleskella riippuu siitä, mitä haluat tehdä kaupungissa viettämäsi aikana. Niille, jotka haluavat tutustua suosituimpiin turistinähtävyyksiin ja moniin tärkeimpiin kulttuurikohteisiin, Churchgaten ja Fortin ympärillä sijaitsevat Etelä-Mumbain hotellit tarjoavat ihanteellisen tukikohdan kaikkiin lähellä oleviin historiallisiin ihmeisiin. Taj Mahalin palatsi sijaitsee Intian porttia vastapäätä ja tarjoaa upeaa 5 tähden majoitusta tämän vilkkaan kaupungin sydämessä. Tämä hotelli tarjoaa vertaansa vailla olevat näkymät merelle sekä elegantin ja ylellisen suunnittelun, joten se on täydellinen oleskelu homomatkailijoille, jotka haluavat tutustua kaikkeen, mitä Mumbailla on tarjota. Kaikki huoneet ovat täysin ilmastoituja, ja ne on sisustettu mukavasti ja ylellisesti.

Waterstones hotelli sijaitsee lähellä vain 5 minuutin ajomatkan päässä lentokentältä ja tarjoaa homomatkailijoille boutique- ja tyylikkäitä huoneita, joista pääset tutustumaan kaikkeen kaupungin tarjontaan. Tässä trendikkäässä boutique-hotellissa on vaikuttava uima-allas, hyvin varustettu kuntosali ja paikallisesti suosittu baari.

Näet luettelomme suosituista hotelleistamme erinomaisella paikalla Mumbain nähtävyyksiin ja homoelämään tutustumista varten vierailemalla Gay Mumbai -hotellit -sivu.

Matkalla Mumbaihin

Mumbai on suuri globaali keskuskaupunki, jossa on monia kansainvälisiä suoria lentoja sekä kansallisilta että halpalentoyhtiöiltä kaikkialta maailmasta. Terminaali 1 on kotimaan lennoille ja terminaali 2 kansainvälisille lennoille.

Varaudu pitkiin jonot turvatarkastuksia varten, vaikka olisit kuljetuksessa. Lentokentän tilat ovat nyt hyvät ja paranevat uuden kansainvälisen terminaalin myötä.

Taksit ovat tavallinen kuljetusvaihtoehto, jolla pääset lentokentältä keskustaan ​​– osta ennakkoon maksettu kuponki (noin 450-600 Rs) jostakin terminaalin uloskäynnin lähellä sijaitsevasta taksitoimistosta. Varmista, että yhdistät oikean taksin kuponkiin, jossa on taksin rekisterinumero.

chhatrapati-shivaji-station-mumbia

Liikkuminen Mumbaissa

Mumbaissa on laaja junien ja linja-autojen julkinen liikennejärjestelmä, joka kattaa kaupungin laajemman pääkaupunkiseudun ja jota monet työmatkalla olevat kaupunkityöntekijät käyttävät hyvin.

Auto-rikshaw ja Tuktuk

Turistit käyttävät yleensä autoriksoja (tuk-tuk-autoja) paikallisille esikaupunkimatkoille ja taksit pitemmille matkoille kaupungin halki. Tuktukiin mahtuu helposti neljä henkilöä, mutta ole varovainen, sillä nämä pienet koneet nousevat uskomattoman nopeuden.

Taksi

Mustan ja keltaisen mittaiset taksit voidaan noutaa lukuisista urheilulajeista ympäri kaupunkia. Taksit ovat luotettavia ja yleensä edullisia. Varaa kuitenkin runsaasti aikaa, jos matkustat pohjoisesta etelään - kaupungin keskustan pitkä ja kapea saaripaikka ja valtava liikenne aiheuttavat ajoittain kauheita ruuhkaa. Tarvittaessa voit varata modernit yksityistaksit hotellisi concierge-palvelusta.

Metro ja juna

Uuden Mumbain metrojärjestelmän rakentaminen on käynnissä, ja 11 kilometriä linjaa 1 on nyt auki. Kaupungin maanpäälliset rautatiejärjestelmät ovat yleensä vähemmän matkustajien käytössä, koska niissä voi olla erittäin kuuma ja ruuhkainen, ja niiltä on taipumus jäädä paitsi tärkeimmistä turistialueista ja tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Tekemistä ja näkemistä

Mumbai on täynnä temppeleitä, monumentteja ja historiaa ja kulttuuria tihkuvia kohteita. Parhaita asioita on mm.

  • Tutustu muinaiseen Intian porttiin
  • Vieraile massiivisessa Taj Mahal Palace -hotellissa
  • Tee ostoksia ja vaihtokauppaa Chor Bazaarissa
  • Maistele Bollywoodin parhaat palat
  • Tutustu Iskconin temppeliin
  • Uppoudu historiaan Haji Ali Dargahissa
  • Vaella varakkaan Juhun kaduilla
  • Mene lautalla Elephant Caves -luoliin

elefantti-luolat-lähellä-mumbia

UKK

Kun käydä

Vuotuinen gay Pride -tapahtuma alkoi ensimmäisen kerran Mumbaissa vuonna 2008 ja sitä on järjestetty joka vuosi helmikuusta lähtien. Se on kuitenkin edelleen kiistanalainen tapahtuma, ja se on enemmän poliittinen lausunto kuin joukkojuhla.

Vaihtoehtoinen aika vierailla Mumbaissa on elokuun lopulla/syyskuun alussa Hindu Festival of Ganesh -elefanttipäinen jumaluus, johon homo-intiaanit tunnistavat eniten.

Visa

Turistiviisumit vaaditaan kaikilta vierailijoilta, ja ne myönnetään yleensä kuudeksi kuukaudeksi - alkaen myöntämispäivästä, ei maahantulopäivästä. Huomaa, että kuuden kuukauden viisumi mahdollistaa enintään 90 päivän oleskelun vierailua kohden.

Tarkista tiedot paikallisesta Intian suurlähetystöstä tai konsulaatista, koska viisumisäännöt vaihtelevat kansallisuutesi mukaan.

Raha

Rupia on Intian valuutta. Pankkiautomaatteja on laajalti saatavilla kaikkialla kaupungissa. Pankki- ja luottokortit hyväksytään laajalti hotelleissa, suurimmissa ravintoloissa ja myymälöissä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.