Amsterdam

Gay Amsterdamin kaupunginopas

Suunnitteletko matkaa Amsterdamiin? Sitten homo Amsterdamin kaupunkioppaamme on sinua varten

 

 

Amsterdam

 

 

Amsterdam on Alankomaiden suurin kaupunki ja pääkaupunki. Sen kaupunkiväestö on yli miljoona ja pääkaupunkiseudulla yli kaksi miljoonaa.

 

 

Amsterdam tunnetaan "Pohjoisen Venetsiana" kaupungin läpi kulkevien historiallisten kanavien, vaikuttavan arkkitehtuurin ja yli 1,500 sillan vuoksi. Täältä löytyy jotakin jokaiseen matkailijan makuun, halusitpa sitten kulttuuria ja historiaa, vakavaa juhlimista tai vain vanhan eurooppalaisen kaupungin rentouttavaa charmia.

 

Kaupunki on pitkään ollut homokulttuurin ja -matkailun keskus Euroopassa, ja siellä on joitain maailman parhaista homoklubeista, baareista ja hotelleista. Amsterdam on täynnä kulttuuriperintöä, joka odottaa tutustumista.

Homooikeudet Hollannissa

 

Alankomaat on maailman johtava LGBT-yhteisön liberaalipolitiikka ja yleisön hyväksyntä. Homoseksuaalisuus dekriminalisoitiin vuonna 1811. Ensimmäinen avoimesti homobaari avattiin vuonna 1927 Amsterdamissa.

 

 

Yksi maailman ensimmäisistä homojen oikeuksien järjestöistä, COC, perustettiin tänne vuonna 1946. Vuonna 1993 tasa-arvolaki kielsi seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvan syrjinnän esimerkiksi asumisen ja julkisten palvelujen alalla.

 

Jo 80-luvun puolivälissä joukko homojen oikeuksia puolustavia aktivisteja pyysi hallitusta sallimaan samaa sukupuolta olevien parien solmimisen. Laki muutettiin 1. huhtikuuta 2001, ja Alankomaista tuli ensimmäinen maa maailmassa, joka laillisti samaa sukupuolta olevien avioliitot.

 

Alankomaiden laki edellyttää, että kummallakin kumppanilla on oltava Alankomaiden kansalainen tai hänen on asuttava Alankomaissa. Avioliittoikä on 18 vuotta tai vanhempien suostumuksella alle 18 vuotta. Laki on voimassa vain Alankomaiden Euroopan alueella, eikä se koske muita Alankomaiden kuningaskunnan jäsenmaita.

 

Amsterdamin homokohtaus

Euroopan homopääkaupunkina ja homojen oikeuksien synnyinpaikkana pidetty Amsterdam on luonnollisesti yksi homomatkailun parhaista kohteista.

Siellä on vahva LGBT-yhteisö ja lukuisia homojen omistamia tai homoystävällisiä hotelleja, yökerhoja ja kahviloita. Missään muualla maailmassa et löydä niin paljon homokohteita neliömetriä kohden kuin Amsterdamin keskustassa. Kaupungissa asuu lukuisia homoklubit ja baarit joka sopii jokaiseen makuun ja kiinnostukseen. Yksi Amsterdamin suosituimmista homobaareista on Baarisekoitus, vilkas ja tyylikäs tapahtumapaikka kahdessa kerroksessa ja jossa on viikoittain drag-esityksiä ja bingoa. Baari houkuttelee läpileikkauksen Amsterdamin homoelämästä.

Amsterdamissa on myös useita suuria homoalueita. Reguliersdwarsstraat on Amsterdamin suosituin homoalue. Sijaitsee aivan kaupungin keskustan ulkopuolella, täällä homoelämä viihtyy etenkin viikonloppuisin. Lähistöllä, ympäröivä alue Amstel Katu ja sen monet gay-baarit perinteiseen hollantilaismuotiin tarjoavat tyyliä ja tunnelmaa. Kerkstraat on ostosalue ja on muutaman homohotellin ja joidenkin gay-paikkojen koti. Lopulta löytyy Warmoesstraat Katu, jolla on surullisen kuuluisia homoristeilyklubeja ja fetissikauppoja, kuten Black Body Shop.

Vuotuiset homojen kohokohdat Amsterdamissa ovat uudenvuodenaatto, kuningattaren päivä 30. huhtikuuta, Amsterdam Gay Pride elokuun kanavaparaatin ja lokakuun Leather Pride -viikonlopun kanssa.

Lisätietoja lue Travel Gay's homoopas Amsterdamiin.

Amsterdam

Gay hotellit Amsterdamissa

Amsterdamissa on valtava valikoima majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat kaikkien homomatkailijoiden toiveisiin ja makuun. Kaupungissa on useita homojen omistamia ja keskittyneitä hotelleja ja majataloja. Nämä tapahtumapaikat sijaitsevat yleensä homoalueilla, kuten Reguliersdwarsstraatilla ja Zeedijkillä. Pari parasta hotellia Amsterdamin gay-alueiden sydämessä ovat Hotelli Atlanta Amsterdam ja Albus.

Syrjinnän vastaisten lakien ja kaupungin liberaalien näkemysten vuoksi homomatkailijat voivat odottaa useimpien hotellien olevan homoystävällisiä, mikä tarkoittaa, että henkilökunnan on kohdeltava kaikkia vieraita samalla tavalla heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan ​​tai sukupuoli-identiteetistä riippumatta.

Yksi kaupungin suosituimmista homoystävällisistä hotelleista on Eden Amsterdam. Eden sijaitsee keskiaikaisessa rakennuksessa, josta on näkymät Amstel-joelle, ja se sijaitsee erinomaisella paikalla lähellä monia Amsterdamin parhaita homobaareja ja -klubeja, joista useimpiin pääsee nopeasti kävellen. Hotellissa on viihtyisiä ja hyvin kalustettuja huoneita, ja asiakkaat voivat nauttia hotellin baarista ja ravintolasta.

Homomatkailijoille on tarjolla hotellivaihtoehtoja kaikilla budjetteilla, ja luettelo Amsterdamin parhaista hotelleista homomatkailijoille on osoitteessa Gay Amsterdam hotellit ja Gay Amsterdam luksushotellit sivut.

Taide ja kulttuuri Amsterdamissa

Amsterdamissa on asunut monia ikonisia historian henkilöitä, yhteiskunnallisia liikkeitä ja taiteellisia vallankumouksia, ja näiden hetkien ja ihmisten merkit ovat edelleen havaittavissa kaikkialla kaupungissa. Vierailijoiden, jotka haluavat ymmärtää Amsterdamin ainutlaatuista historiaa LGBT+-objektiivin kautta, tulisi osallistua homoihin keskittyvälle opastetulle kierrokselle. On olemassa useita retkiä, jotka keskittyvät Amsterdamin omituiseen historiaan ja kulttuuriin, joten tarkista etukäteen, mikä niistä sopii sinulle.

Amsterdamissa on myös joitain maailman kuuluisimpia museoita ja gallerioita, kuten Van Gogh-museo, Rembrandthuis ja Stedelijk-museo.

Amsterdam

Homohieronta Amsterdamissa

Amsterdamissa on erilaisia ​​hierontakokemuksia ja -paikkoja. Mahdollisuudet vaihtelevat homojooga- ja hierontatunneista perinteisempiin palveluihin. Suurin osa Amsterdamin hierontapaikoista on ylläpidetty korkealla tasolla ja ne tarjoavat matkustajille mukavan ja rentouttavan kokemuksen.

Slaunge on korkealuokkainen homohierontapaikka, joka tarjoaa erilaisia ​​palveluita ja hierontatekniikoita. Slaunge keskittyy vieraiden kokemusten personointiin ja vierailijat voivat nauttia tyypillisestä hollantilaisesta liberalismista, jota löytyy kaikkialta kaupungissa. Tapahtumapaikka sijaitsee Amsterdamin sydämessä, joten se on saavutettavissa oleva ja kätevä paikka kaikille homomatkailijoille.

Amsterdamiin matkustavat voivat myös nauttia ainutlaatuisemmasta elämyksestä, jota tarjotaan osoitteessa OneStudio, jossa vierailijat voivat osallistua alaston- ja orgasmisjooga-istuntoihin sekä tantrisen seksin ja seksuaalisen parantamisen työpajoihin. OneStudio sijaitsee KSNM-saarialueella Amsterdamissa.

Matka Amsterdamiin

Amsterdamin Schipholin lentoasema sijaitsee 15 km kaupungista lounaaseen, ja sinne liikennöivät suuret lentoyhtiöt ympäri maailmaa. Schiphol on suuri lentokenttä, joten saavu vähintään kaksi tuntia ennen lähtöä.

Paras tapa päästä Amsterdamiin lentokentältä on a suora juna päärautatieasemalle. Junia kulkee ruuhka-aikoina 4-5 junaa tunnissa. Junat kulkevat koko yön, vaikka välillä 1–5 vain kerran tunnissa. Yhdensuuntaiset liput voi varata etukäteen hintaan 9.50 € ja matka-aika on noin 20 minuuttia.

Vaihtoehtoisesti ota paikallinen bussi 197. Matka-aika on noin 30 minuuttia ja matka jatkuu suoraan Amsterdamin keskustan lounaaseen. Sinkkujen hinta 5€. Älä käytä a taksi ellei vaihtoehtoa ole, sillä taksihinnat Schipholista ovat erittäin kalliita.

 

Jaettu Connexxion Hotel Shuttle palvelee yli 100 keskustan hotellia ja lähtee noin puolen tunnin välein klo 6-9 välillä. Se on kätevämpää kuin juna, jos sinulla on raskaat matkatavarat, ja halvempaa kuin taksi, jonka hinnat alkavat 17 eurosta.

 

Liikkuminen Amsterdamissa

Amsterdamin keskusta on melko pieni ja lähes kokonaan tasainen, joten useimpiin turistikohteisiin pääsee kävellen puolessa tunnissa. Vaihtoehtoisia joukkoliikennevaihtoehtoja ovat:

Raitiovaunu

Keskusalueen tärkein joukkoliikennemuoto. Yksittäinen kaikilla joukkoliikennevälineillä maksaa 2.90 €, mutta se on kohtuullinen vain pidemmillä matkoilla lyhyiden pysähdysten sijaan.

metro

Kaupungin keskustassa on neljän linjan metro, joka sisältää lyhyen metroosuuden.

bussi

Aivan kuten raitiovaunuja ja metroja, paikallisbusseja liikennöi GVB.

Vene

Amsterdamin pohjoisosaan on useita ilmaisia ​​lauttayhteyksiä. Yleisimmät juoksut 7 minuutin välein. He kaikki lähtevät uudelta laiturilta päärautatieaseman pohjoispuolella.

Polkupyörä

Mukava tapa kattaa paljon maata on ajaa polkupyörällä. Kaupunki on erittäin pyöräystävällinen, sillä useimmilla pääkaduilla on erilliset pyöräkaistat.

Taksi

Mittataksit Amsterdamissa ovat runsaat, mutta kalliita. Halvempia tuk-tukeja on saatavilla ja hinnoiteltu vyöhykkeiden mukaan.

Amsterdam

Tekemistä Amsterdamissa

Amsterdamissa on lukemattomia vaihtoehtoja. Arvokkaimpia nähtävyyksiä ovat kuitenkin mm.

 

 

  • Tutustu Anne Frankin taloon
  • Tutustu Van Gogh -museoon
  • Vieraile holokaustin LGBT+-uhrien muistomerkillä Homomonumentissa
  • Vieraile Rembrandtin talossa
  • Rentoudu Vondelparkissa
  • Uppoudu historiaan Rijksmuseumissa
  • Vaella De Negen Straatjesin kaduilla
  • Vietä ilta punaisten lyhtyjen alueella

 

 

Amsterdam

UKK

Visa

Koska Alankomaat on Euroopan unionin jäsenvaltio, matkustajat muista unionin maista voivat tulla maahan ilman viisumia. EU:n ulkopuolella matkustavien on kuitenkin haettava Schengen-viisumia, joka mahdollistaa matkustamisen koko Schengen-viisumialueella. Tarkista maastasi tulevien matkustajien viisumivaatimukset ennen matkaa.

Raha

Alankomaissa käytetty valuutta on euro euroina tai euroina. Kaupungissa on monia paikkoja vaihtaa rahaa. Postitoimistot tarjoavat yleensä parhaat hinnat. Sinun ei kuitenkaan tarvitse vaihtaa rahaa, jos sinulla on pankkiautomaattikortti. Pankkikortit hyväksytään laajalti kaupoissa, ravintoloissa ja hotelleissa.

Luottokortit eivät ole yhtä laajasti hyväksyttyjä Alankomaissa kuin muissa maissa. Kysy aina ensin, haluatko maksaa luottokortilla.

Milloin vierailla

Huhtikuu on yksi parhaista kuukausista vierailla Amsterdamissa. Kevään aikana lämpötila on leuto, turistiliikenne on vähäistä ja kaupungin ikoniset tulppaanit kukkivat täydessä vauhdissa. Kuitenkin matkailijoille, jotka haluavat kokea kaupungin eloimmillaan, kesäkuu on täydellinen kuukausi. Amsterdamin asukkaat kokevat velvollisuudekseen ottaa kaikki irti lämpimästä kesäsäästä, jotta kadut ja kanavat ovat eläviä ja täynnä toimintaa. Muista, että kesän ruuhkakuukausina jonot nähtävyyksiin voivat venyä hyvin pitkiksi ja joissakin kaupungin osissa voi tuntua liian kiireisiltä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.