Gay Basel · Kaupunkiopas

Gay Basel · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Baselissa? Sitten Gay Basel City Guide on sinua varten.

Basel

Sveitsin kolmanneksi suurin kaupunki ja sijaitsee sekä Ranskan että Saksan rajalla. Baselissa asuu hieman alle 200,000 XNUMX ihmistä, mutta siellä asuu työmatkalaisia ​​läheisten rajojen toisella puolella.

Historiallisesti osa Roomalaista Galliaa, Baselista tuli germaaninen kaupunki 5-luvulla jKr. Vuonna 1459 paavi Pius II perusti Baselin yliopiston ja painoteollisuus tuli Baseliin suunnilleen samaan aikaan Gutenbergin opetuslapsilta. Kautta historian se on tunnettu kansainvälisten sopimusten ja sopimusten allekirjoitusten kohtauspaikkana.

Nykyään Basel tunnetaan monista museoistaan, ja vuonna 1661 perustettu Taidemuseo on maailman ensimmäinen julkisesti saatavilla oleva taidekokoelma. Se tunnetaan myös koulutuskeskuksena, ja Baselin yliopisto on Sveitsin vanhin. Kuten muutkin Sveitsin kaupungit, Basel on arvostettu korkealle elämänlaadussaan.

 

Homooikeudet Sveitsissä

Katso homojen oikeudet Sveitsissä sivuiltamme Gay Zürich City Guide -sivu.

 

Gay kohtaus

Vaikka Zürich on Sveitsin homopääkaupunki, Baselissa on vaatimaton mutta vieraanvarainen homoelämä, jota ohjaa osittain sen nuorekas opiskelijaväestö. Vaikka niitä on vain rajoitetusti nimenomaan homopaikoissa kaikki baarit ja klubit toivottavat homoasiakkaat tervetulleiksi.

Vaikka kaupungissa ei ole omaa Pride-festivaalia, kansallinen gay pride -festivaali pyörii kaupunkien kesken ja vuonna 2018 järjestetään Baselissa. On kuitenkin olemassa Queersicht Festival, LGBTI-elokuvafestivaali, joka järjestetään joka marraskuussa.

 

Kulkuyhteydet

Lentokoneella

EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg (MLH, BSL, EAP) sijaitsee 3.5 kilometriä Baselista luoteeseen, mutta palvelee myös Mulhousea Ranskassa ja Freiburgia Saksassa. Se sijaitsee Ranskassa, mutta sitä ylläpitävät Sveitsin ja Ranskan viranomaiset. Siitä on hyvät yhteydet Euroopan, Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän lentoasemille, ja sieltä on kausiluonteinen yhteys Montrealiin.

Bussilinja 50 yhdistää sinut Baselin keskustaan, ja sen voi ostaa Sveitsin saapumisalueen koneesta. Sinun on ostettava 2 vyöhykkeen matkapassi, jonka pitäisi maksaa 3.80 CHF (voit maksaa vastaavan summan euroina). Matkat kestävät noin 20 minuuttia ja ovat voimassa millä tahansa yhteydellä, jonka käytät lopulliseen määränpäähäsi.

Taksit voidaan ottaa Sveitsin saapumisalueelta, mutta ne ovat paljon kalliimpia kuin julkisilla kulkuvälineillä. Taksi maksaa noin 50 CHF ja matka kestää noin 20 minuuttia. Autonvuokraus on saatavilla lentokentältä.

Junalla

Baselissa on kaksi päärautatieasemaa, joista molemmista on hyvät yhteydet Euroopan kohteisiin. Vaikka Mulhousesta on helppo yhdistää Ranskan kohteisiin, sieltä on suorat yhteydet Berliiniin, Brysseliin, Frankfurtiin, Luxemburgiin ja Milanoon. Yövuorot liikennöivät Varsovan ja Minskin kautta Prahaan, Kööpenhaminaan ja Moskovaan.

Veneellä

Bern sijaitsee Reinillä ja on suosittu jokiristeilykohde. Monet aloittavat Amsterdamista ja pääsevät alas, mutta näillä on taipumus olla melko kalliita.

 

Liikkuminen Baselissa

Jalan

Vanha Basel itsessään on melko kompakti ja enimmäkseen jalankulkijoille tarkoitettu, joten jalan matkustaminen on erittäin hyvä tapa ihailla Baselin nähtävyyksiä. Jotkut kaduista voivat kuitenkin olla melko jyrkkiä, joten kaupungissa liikkuminen voi olla melko väsyttävää hetken kuluttua.

Julkisella kulkuneuvolla

Baselista on hyvät yhteydet sekä raitiovaunuille että linja-autoille, jotka ovat siistejä, tehokkaita ja (melkein aina) ajallaan. Kaikki Baselin hotellit ja hostellit tarjoavat sinulle liikkumispassin, joka tarjoaa sinulle ilmaisen matkustamisen liikenneverkossa oleskelusi ajaksi. Muuten sinkkujen hinta on 3.40 CHF ja päiväliput 8 CHF.

Palvelut liikennöivät klo 5.30–1, ja yöbussit kulkevat rajoitetusti klo 4–7.5. Päivisin liikenne kulkee 15 minuutin välein nousevan iltaisin 10 minuuttiin (sunnuntaisin XNUMX minuutin välein). Lipputarkastajat toimivat verkossa.

Veneellä

Turistien suosittu tapa ylittää Rein on pienillä Fähri-veneillä. Yksittäiset matkat alkavat 1.60 CHF:stä.

 

Missä yöpyä Baselissa

Katso uusimmat hotellialennukset Baselissa Baselin hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Kunstmuseum - maailman vanhin taidegalleria ja Sveitsin suurin ja merkittävin julkinen taidekokoelma. Täältä löydät teoksia, jotka ulottuvat renessanssista nykyaikaan, ja Andy Warholin teokset jakavat tilaa Rembrandtin kanssa.

Münster - yksi Sveitsin tärkeimmistä kulttuuriperintökohteista. Tämä ikoninen hiekkakivipappis on vaikuttava yhdistelmä goottilaista ja romaanista arkkitehtuuria.

Markkinat - Täällä paikalliset myyjät myyvät tuoreita tuotteita, leivonnaisia ​​ja kukkia joka päivä (enemmän myyjiä lauantaisin), ja se on loistava paikka napata syötävää tai matkamuistoa.

Sarjakuvamuseo - pieni museo, joka on omistettu kuuluisien ihmisten ja kuuluisuuksien sarjakuville ja karikatyyreille. Saatat löytää täältä jonkun, jonka tunnet.

Teatteri Basel - Baselin kunnallinen teatteri ja taiteen-baletin, oopperan, klassisen musiikin ja draaman paratiisi.

Baselin eläintarha - Sveitsin vanhin eläintarha ja Sveitsin toiseksi vierailluin nähtävyys. Syksyllä 2016 avattiin upouusi norsutarha ja vuoteen 2019 mennessä eläintarhalla pitäisi olla ensimmäinen valtameri.

 

Kun käydä

Basel on Sveitsin lämpimin paikka, mikä tarkoittaa, että talvet ovat leudompia kuin muualla maassa, mutta kesät voivat olla sietämättömän kuumia. Toukokuu on sateisin kuukausi, mutta tämä paranee toukokuun loppua kohti, mikä yhdessä kesäkuun ja alkusyksyn kanssa ovat sään kannalta paras aika vierailla Baselissa.

Baselissa on hyvä valikoima tapahtumia ja festivaaleja, joita järjestetään ympäri vuoden, jotka kiinnostavat kaupungin vierailijoita. Sen joulumarkkinat ovat Sveitsin suurimmat ja houkuttelevat monia paikallisia sekä turisteja. Fasnacht-festivaali järjestetään joka tuhkakeskiviikko ja siinä on karnevaalimainen tunnelma.

 

Visa

Sveitsi kuuluu Schengenin viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, sinun tulee tarkistaa, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Sveitsin valuutta on Sveitsin Frank (CHF). Hinnat Sveitsissä ovat yleensä paljon korkeammat kuin muualla Euroopassa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.