Gay Bukarest · Kaupunkiopas

Gay Bukarest · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Bukarestiin? Sitten homo Bukarestin kaupunkiopassivumme on sinua varten.

 

Bukarest | București

Romanian pääkaupunki ja suurin kaupunki. Bukarestissa asuu noin 2 miljoonaa ihmistä, joten se on Euroopan unionin kuudenneksi suurin kaupunki.

Kuuluisasti Vlad Impalerin asuinpaikkana sijaitseva Bukarestin historia on yhtä myrskyisä kuin mielenkiintoinenkin. Tämä heijastuu sen arkkitehtuurissa, kun perinteiset ottomaanien uskonnolliset rakennukset kilpailevat huomiosta kauniiden jugendrakennusten kanssa, kun taas kommunistiset hirviöt ovat kaikkien silmissä.

Muihin Itä-Euroopan pääkaupunkeihin verrattuna Bukarestilla on edelleen hieman karkea ja valmis maine (saatat olla epämiellyttävä lasten kodittomuuden tasosta). Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi jättää se väliin, sillä siellä on erinomaista yöelämää ja kulttuuritoimintaa jokaiseen makuun.

 

Homooikeudet Romaniassa

Kuten monet entiset kommunistiset valtiot, asenteet homoseksuaalisuutta kohtaan ovat yleensä melko konservatiivisia, ja tämä näkyy laissa. Huolimatta samasta iästä ja viharikosten vastaisista laeista, samaa sukupuolta olevien liittoja ei tunnusteta. Adoptiovanhempien suuntautumisesta ei kuitenkaan ole erityisiä lakeja.

Suurissa kaupungeissa, kuten Bukarestissa ja Cluj-Napoca, löydät joitakin gay-paikkoja; mutta maakunnallisemmilla alueilla niitä ei ole lähes ollenkaan. Kaupungeissa asenteet ovat yleensä hyväksyvämpiä. Suosittelemme kuitenkin harkintaa ja välttämään julkista kiintymystä.

 

Gay kohtaus

Kokostaan ​​huolimatta Bukarestissa on vain vähän homojen paikat, vaikka homoturistit löytävät tarpeeksi aktiviteetteja viettääkseen aikaansa. Hipsteri Floreasca-alueella, vaikka se ei ole homokohtaista, on laaja valikoima LGBT-ystävällisiä baareja, jotka kaikki näyttävät kilpailevan siitä, kuka voi olla omituisin.

Vuotuinen LGBT Pride -festivaali järjestetään toukokuun lopussa ja kesäkuun alussa. Tapahtumaan osallistuu runsaasti poliitikkoja ja julkkiksia (sekä paikallisia että kansainvälisiä). Kuten monissa Itä-Euroopan Pride-tapahtumissa, myös vastamielenosoittajia on havaittavissa.

 

Saapuminen Bukarestiin

Lentokoneella

Bukarestin Henri Coandă International Airport (OTP) on 16 km:n päässä keskustasta ja on Romanian vilkkain lentokenttä. Se on lippulentoyhtiön TAROMin keskus, ja halpalentoyhtiöt palvelevat hyvin kohteisiin Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä. Kanadaan on kausiluonteisia lentoja.

780- ja 783 Express -linjat yhdistävät lentokentän kaupungin keskustaan. Vaikka liput ovat halpoja (3.5 lei yhteen suuntaan), matka-ajat ovat noin tunnin ja tavaratila on niukka. 783-palvelu toimii yön yli 40 minuutin välein.

Henri Coanda Express -juna yhdistää lentokentän Gara de Nordiin. Se on tuntivuoroinen palvelu, ja sinun on aluksi otettava bussikuljetus lentokentältä asemalle. Yksi matka maksaa 6.8 lei ja matka-ajat ovat noin 50 minuuttia.

Taksit voidaan ottaa lentokentän terminaalista, mutta pidä järkesi myös virallisten taksiyritysten kanssa. Sähköiset kosketusnäytölliset kioskit terminaalissa ovat turvallisin tapa järjestää taksi (pidä kuitti aina mukanasi), ja matkat keskustaan ​​maksavat noin 30-50 leikkiä.

Junalla

Gara de Nord on kaupungin päärautatieasema. Se tarjoaa palveluja kaikkialla Romaniassa ja kohteisiin ympäri Eurooppaa, mukaan lukien Moskova, Wien, Venetsia ja Istanbul. Itse asema on melko rappeutunut ja houkuttelee vähintäänkin värikkäitä hahmoja, joten on parasta olla viipymättä täällä liian kauan.

Bussilla

Jos sinulla on aikaa tappaa etkä välitä matkustamisesta linja-autolla, Bukarestista on hyvät yhteydet muihin Euroopan kohteisiin bussilla. Matka-ajat ovat pitkiä, mutta hinnat alhaiset. Jos kuitenkin varataan hyvissä ajoin etukäteen, halpalentoyhtiöiden lennot voivat olla suhteellisen edullisia.

 

Liikkuminen Bukarestissa

Jalka

Bukarestin suuren koon ja epäjohdonmukaisen esteettisen ulkonäön vuoksi kävellen matkustaminen ei ehkä ole paras tapa tutustua kaupunkiin. Tärkeimmät nähtävyydet eivät ole keskittyneet yhdelle alueelle, joten joudut todennäköisesti käyttämään julkisia kulkuvälineitä nähtävyyksien välillä.

Metrolla

Bukarestin metrojärjestelmässä on 4 linjaa ja se kattaa suuren kaupunkialueen; itse kaupungin keskustassa on kuitenkin vähän pysäkkejä. Lippujen hinnat ovat edullisia alkaen 5 leistä kahdelle matkalle ja matka-ajat ovat nopeita. Pidä silmällä taskuvarkaita, vaikka ne ovat täällä harvinaisempia kuin busseissa.

Bussilla, raitiovaunulla ja johdinautolla

Linja-autojen, raitiovaunujen ja johdinautojen pysäkkejä on kattava verkosto, jossa on pysäkkejä lähes joka kulmassa. Näissä palveluissa voi olla hyvin tungosta, mutta liput ovat erittäin edullisia (päiväliput 8 lei). Yöbussit kulkevat puolen tunnin välein klo 1:n jälkeen ja tunnin välein klo 1-5.

Taksilla

Bukarestissa on monia taksiyrityksiä, mutta varmista, että nouset viralliseen taksiin. Virallisten taksiyritysten tulee olla ikkunoissaan listattuna ja kulkea mittarin mukaan (kaupungin rajojen ulkopuolella matkustamisesta voi kuitenkin aiheutua lisäkustannuksia). Monet paikalliset käyttävät UBERia liikkumiseen.

 

Missä yöpyä Bukarestissa

Katso luettelo homomatkailijoille suositelluista hotelleistamme osoitteessa Gay Bukarest -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Parlamentin palatsi - maailman suurin parlamenttirakennus ja tärkeä muistutus Bukarestin kommunistisesta menneisyydestä. Parlamenttipalatsi rakennettiin vuonna 1984 kommunistisen diktaattorin Nicolae Ceauşesculle. Rakennuksessa on 12 kerrosta ja vaikuttavat 31,000 XNUMX huonetta.

Village Museum - ulkoilmamuseo, joka on omistettu perinteiselle romanialaiselle elämäntavalle. Tässä museossa on yli 3oo rakennusta, joissa on näyttelyitä eri puolilta maata. Se järjestää myös erilaisia ​​tapahtumia ympäri vuoden.

vallankumouksen aukio - Alunperin Palatsiaukiona tunnettu aukio oli joukkomielenosoitusten paikka, kun Ceauşescu piti viimeisen puheensa kansakunnalle. Sitä seurannut vallankumous vuonna 1989 sai aukiolle uuden nimen hänen diktatuurinsa päättymisen kunniaksi.

Riemukaari - Tämä riemukaari vihittiin käyttöön vuonna 1936, vaikka paikalla on ollut muitakin kaaria vuodesta 1878 lähtien. Se sijaitsee kaupungin pohjoisosassa.

Stavropoleoksen luostari - Tämä vuonna 1724 rakennettu kirkkorakennus on upea esimerkki Brâncovenescin arkkitehtonisesta tyylistä, joka on ainutlaatuinen Romanialle.

Romanian taidemuseo - Tämä parlamenttipalatsin siivessä sijaitseva museo seuraa romanialaisen taiteen kehitystä. Kokoelma sisältää harvinaisia ​​taideteoksia aina 14-luvulta asti.

Lipscani - vanhan kaupungin keskusta. Muina aikoina täällä toimi kaupungin kauppiaita. Nykyään turistit kiertelevät ylös ja alas näillä mukulakivikatuilla, joita houkuttelee laaja valikoima ravintoloita ja korkeatasoisia putiikkeja.

Obor Market - perinteiset markkinat, joilla on paljon luonnetta. Odota löytäväsi ruokaa (erittäin halpaa) ja laajan valikoiman nick nackeja.

Kitsch museo - värikäs museo, joka juhlii parhaita romanialaisen kitsisin koriste-esineitä. Leirivaihtoehto tukkoisemmille museoille.

 

Kun käydä

Kuten monissa Itä-Euroopassa, myös Romaniassa on kuumat kesät ja kylmät talvet. Joskus lämpötila voi laskea alle -20 ºC talvikuukausina. On parasta vierailla huhtikuusta kesäkuuhun tai syyskuusta lokakuun alkuun. Kaupunki on vilkkaampaa kesäkuukausina, mutta ei ahdistavasti.

Vuotuisen Pride-festivaalin lisäksi ympäri vuoden järjestetään laaja valikoima festivaaleja ja tapahtumia. Maaliskuun lopussa on Jazz in Church -festivaali ja pääsiäismarkkinat ovat poikkeuksellisen suosittuja. Toukokuun EuropaFest tuo kaupunkiin muusikoita useista genreistä.

 

Visa

Romania ei vielä kuulu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Se on kuitenkin mahdollistamassa tätä. Sillä on ilmainen matkustussopimus muiden EU-maiden kanssa.

Jos matkustat Euroopan unionin ulkopuolelta, tarkista ennen matkaa, mitä viisumeja (jos sellaisia ​​​​on) sinun tulee ostaa.

 

Raha

Romania ei kuulu euroalueeseen. Romanian valuutta on leu (tunnetaan myös nimellä RON). Euroja ei yleensä hyväksytä täällä, joten varmista, että sinulla on oikea valuutta.

Pankkiautomaatteja löytyy kaikkialta kaupungista, mutta ole kuitenkin huomaamaton, kun lasket rahaa, sillä taskuvarkaiden tiedetään roikkuneen täällä. Useimmat suuret kaupat, ravintolat ja hotellit hyväksyvät useimpien palveluntarjoajien korttimaksut.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.