Gay Kambodža · Maaopas

Gay Kambodža · Maaopas

Suunnitteletko matkaa Kambodžaan? Sitten homo-Kambodža-maaoppaamme voi auttaa sinua saamaan kaiken irti vierailustasi.

Kambodža ព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា

Kambodžan kuningaskunta, entinen Kampuchea, on Kaakkois-Aasian valtio, joka rajoittuu Thaimaahan, Laosin, Vietnamiin ja Thaimaanlahteen. Pääkaupunki on Phnom Penh.

Kambodža on kooltaan yli 181,000 21 neliökilometriä ja jakautuu XNUMX maakuntaan. Suuri osa Kambodžasta on suhteellisen tasaista, ja riisintuotannolle on omistettu suuria alueita. Muut Kambodžan alueet ovat vuoristoisia, mukaan lukien Dangrek-, Cardomen- ja Elephant-vuoristot.

 

Homooikeudet Kambodžassa

Kambodžassa ei ole homoseksuaalisuuden vastaisia ​​lakeja. Samaa sukupuolta olevien avioliitot eivät ole sallittuja, eikä ulkomaisia ​​samaa sukupuolta olevien avioliittoja tunnusteta laillisesti. Gay-ihmisiä ei häiritä, ja homopaikat saavat toimia vapaasti ilman liiallista häirintää.

Siitä huolimatta, että oman perheen tai työtovereiden luona homona esiintyminen on edelleen vaikea asia monille aasialaisille homomiehille.

 

Gay kohtaus

Kambodžan homoskene kasvaa koko ajan – vaikka se on vielä suhteellisen pieni muihin Aasian maihin verrattuna.

On monia homojen omistamia ja hallinnoimia hotelleja, majataloja, baareja, pubeja, kylpylöitä, saunoja ja matkatoimistoja, jotka keskittyvät erityisesti Kambodžan kahteen tärkeimpään turistialueeseen, Siam Reapiin ja Phnom Penhiin. 

Napsauta tätä vieraillaksesi Gay Siem Reap -sivullamme.

Napsauta tätä vieraillaksesi Gay Phnom Penh -sivullamme. 

 

Matkalla Kambodžaan

Kambodžaan pääsee Phnom Penhin kansainvälisen lentokentän ja Siem Reapin kansainvälisen lentokentän kautta, jotka molemmat tarjoavat täyden palvelun matkustajille monien kansainvälisten lentoyhtiöiden operoimilla kansainvälisillä lennoilla.

 

Liikkuminen Kambodžassa

Tuktukit, moottoripyörät ja taksit ovat laajasti saatavilla kaupungeissa. Kaikkien suurten kaupunkien välillä kulkee säännöllisiä busseja, ja veneet ovat suosittu kulkuväline Tonlé Sap-, Bassac- ja Mekong-joen varrella.

Siem Reapin ja Phnom Penhin tärkeimpien matkailukohteiden välillä on säännöllisiä lentoja.

 

Sää

Kuten suurimmassa osassa Kaakkois-Aasiaa, Kambodžan ilmasto on kuuma ja lämmin lähes ympäri vuoden. Ilmastoa hallitsee vuotuinen monsuunisykli, jossa on sade- ja kuivakausi.

Sadekausi kestää toukokuusta lokakuuhun ja kuiva kausi marraskuusta huhtikuuhun. Joulukuusta tammikuuhun on kylmin kuukausi, kun taas kuumin kausi on huhtikuussa. Keskilämpötila on 27-28 astetta.

 

Visa

Useimmat turistit ovat oikeutettuja saamaan 30 päivän viisumin saapuessaan. Näitä on saatavilla Phnom Penhin kansainväliseltä lentoasemalta, Siem Reapin kansainväliseltä lentoasemalta ja kansainvälisiltä rajatarkastuspisteiltä. Maksu on US$20. ASEANin kansalaiset eivät vaadi viisumia. Pidemmän aikavälin viisumit voi saada myös Kambodžan kuninkaallisesta suurlähetystöstä tai konsulaatista ulkomailla. Viisumia voidaan jatkaa Phnom Penh Cityn maahanmuuttovirastossa.

Kambodžan kuninkaallinen hallitus on hiljattain hyväksynyt sähköiset viisumit. Online-hakemuslomake on saatavilla osoitteessa www.evisa.mfaic.gov.kh. Sinun tulee maksaa luottokortilla verkossa ja ladata uusi passikokoinen valokuva JPEG/PNG-muodossa. Viisumi hyväksytään kolmen arkipäivän kuluessa. E-viisumin avulla voit hakea viisumia saapuessasi pitkän jonot.

 

Ostokset

Shoppailu on ehkä toiseksi paras asia Kambodžassa nähtävyyksien katselun lisäksi. Kambodžalaiset hienot silkkikappaleet ja tekstiilimateriaalit ovat maailmankuuluja, ja monet kaupat ovat veistoksia, kaiverruksia, hopeatöitä ja maalauksia aarreaitaina.

Useimmat turistialueiden kaupat ovat avoinna noin kello 8–7, XNUMX päivää viikossa.

 

Raha

Yhdysvaltain dollarit ovat laajalti hyväksyttyjä Kambodžassa. Jos haluat vaihtaa rahaa, useimmissa suurimmissa kaupungeissa on pankkeja. Pankit tarjoavat tavanomaisia ​​pankkipalveluita - käteisennakkomaksuja luottokorteilla (useimmat hyväksyvät Visa kortti), valuutanvaihto ja käteinen matkasekit. ANZ Royal Banks, kanadalainen ja SBC pankit tarjota pankkiautomaatteja kansainvälisellä pääsyllä.

Useimmat pankit ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-3-4. Jotkut ovat avoinna lauantaiaamuisin klo 11 asti. Pankkiautomaatit ovat käytettävissä 30 tuntia.

 

sähkö

Kambodžassa käytetään A-, C- ja G-tyypin sähköpistokkeita, joiden jännite on 220 V 50 Hz:llä. Jotkut myyntipisteet tarjoavat A- ja C-tyypin yhdistelmän. Tyypin G myyntipisteitä löytyy useimmiten hotelleista.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.