Gay Cannes · Kaupunkiopas

Gay Cannes · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Cannesissa? Sitten homojen Cannesin kaupunkiopassivumme on hyvä paikka aloittaa.

Cannes

Upea lomakaupunki Ranskan Rivieralla. Cannesissa asuu hieman yli 70,000 XNUMX ihmistä (eivätkä kaikki ole A-listoja).

Antiikista lähtien asutulla Cannesilla on monipuolinen ja kiehtova historia. Rautateiden saapuminen 18-luvulla toi ensimmäiset turistit kaupunkiin. 20-luvun alkuun mennessä tänne syntyneet luksuskasinot ja hotellit tekivät kaupungista synonyymin ylellisyydelle.

Tiedät todennäköisesti kaupungin kuuluisasta elokuvafestivaalista, mutta siellä on runsaasti nähtävyyksiä ympäri vuoden. Konferenssivierailijat seurustelevat lomalla olevien perheiden kanssa, sekä sen kauniit rannat että upeat ostosmahdollisuudet.

 

Gay kohtaus

Cannes on poikkeuksellisen suosittu kohde auringossa lomaa etsiville homomatkailijoille. Vaikka lähellä oleva Nizza on Rivieran tärkein gay-yöelämän hotspot, homovieraat löytävät vaatimattoman valikoiman homoseksuaaleja.

Cannesissa ja sen ympäristössä on muutamia tunnettuja homoyrityksiä Sauna Le Neuf (Cannetissa), Le Vogue -gay-baari ja ParadX homoristeilyklubi ja kauppa.

 

Saapuminen Cannesiin

Ilmateitse

Cannesin lähin suuri lentokenttä on Nice Cote d'Azur International Airport (NCE), joka on vain 24 km:n päässä kaupungista ja jota liikennöivät Euroopan ja Lähi-idän lentoyhtiöt. Mitä lähempänä Cannes – Mandelieu Airport (CEQ) on enimmäkseen yksityislentokoneita käyttäville.

Aéroport Express numero 210 lähtee Nizzan lentokentältä ja maksaa 22 € yhteen suuntaan. Matka kestää noin 30-50 minuuttia (liikenteestä riippuen) ja lähtee puolen tunnin välein. Viimeinen bussi lähtee klo 8.30 ja lippuja voi ostaa molemmista terminaaleista.

Halvempi vaihtoehto on matkustaa bussilla 200 (1.50 € yhteen suuntaan, vaikka raskaista matkatavaroista saatetaan veloittaa), vaikka matka kestää noin tunnin tai enemmän. Päivän aikana bussi kulkee puolen tunnin välein, mutta yöbussi liikennöi torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin.

Taksit ovat kalliita, ja voit odottaa maksavan noin 100 euroa yhdensuuntaisesta matkasta. Tämä on hienoa, jos raha ei ole este, mutta tiukemmalla budjetilla ei ole epätavallista, että matkustajat seurustelevat lentokentällä jakamaan kustannukset. Taksit voidaan tilata etukäteen tai tilata lentokentällä

Jos haluat todella rullata ja saapua tyylikkäästi, voit vuokrata autonkuljettajan limusiinin tai jopa helikopteritaksipalvelun, joka vie sinut lopulliseen määränpäähäsi.

Junalla

Cannesista on hyvät yhteydet muuhun Ranskaan ja Euroopan kohteisiin Gare de Cannesin kautta. Sijaitsee kaupungin keskustassa, josta pääset kohteisiin Belgiassa, Sveitsissä, Italiassa ja Luxemburgissa.

 

Cannesissa liikkuminen

Jalka

Cannes on helppokulkuinen jalan kompaktin luonteensa ja jalankulkualueidensa ansiosta. Kaupungissa liikkuminen kävellen voi olla nopeampaa, mutta se tarjoaa myös täydellisen mahdollisuuden nauttia tämän eloisan merenrantakaupungin nähtävyyksistä ja äänistä.

Bussilla

Ainoa tarjolla oleva joukkoliikennejärjestelmä on bussi, joka vie sinut kohteisiin Cannesissa ja ympäröiviin kyliin ja kaupunkeihin. Liput maksavat 1.50 € ja niitä voi ostaa kuljettajalta tai linja-autoasemalta (tiedustele myös kymmenen matkalippua).

Taksilla

Taksit voivat tulla kadulle, mutta niiden ennakkotilaaminen voi helpottaa elämääsi. Perusmatka on 2.35 € ja nousee noin 3 € per ajettu mailia.

 

Missä yöpyä Cannesissa

Cannesissa on laaja valikoima hotelleja jokaiseen budjettiin. Suositeltujen hotelliemme luettelo löytyy osoitteesta Gay Cannes hotellit sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Palais de Festivals ja Walk of Stars - kaksi Cannesin elokuvajuhliin liittyvää ikonisinta paikkaa. Kun festivaali ei ole käynnissä, varmista, että saat selfien sisäänkäynnin 22 porrasta tai kädet Hollywoodin A-listan kädenjäljissä.

Vanhakaupunki (Le Suquet) - eksy tähän labyrinttimaiseen ja upeaan kaupungin osaan. Täällä sinua hemmotellaan ruokailumahdollisuuksien ja matkamuistojen ostopaikkojen suhteen.

Katetut markkinat (Marché Forville) - yksi kaupungin parhaista paikoista syötäväksi. Täällä perinteiset ruokakauppiaat hierovat olkapäitään korkean keittiön toimittajien kanssa.

Tour du Masque - Et voi olla huomaamatta silmiinpistävää naamaria tämän rakennuksen julkisivussa. Legendan mukaan tässä paikassa kummittelee myyttisen rautanaamioisen miehen haamu.

Molinard - Tule tähän upeaan huvilaan tutustumaan, miten jotkut maailman kauneimmista hajuveistä valmistetaan.

Croisette - Jos Cannes on muotinäytös, La Croisette on catwalk. Täältä löydät laajan valikoiman luksushotelleja ja tarjolla olevia hienoimpia putiikkeja.

 

Kun käydä

Cannesissa vallitsee välimerellinen ilmasto leudine talvineen ja upeine aurinkoisine kesäpäivineen. Kesäkuukausina kaupunki on täynnä turisteja, jotka hyödyntävät 25 °C:n lähellä olevia lämpötiloja, joten lomaa kannattaa harkita keväällä tai syyskuun alussa.

Ikoninen Cannesin elokuvafestivaali järjestetään toukokuussa, jolloin majoituksen löytäminen voi olla erittäin vaikeaa. Myös muut mielenkiintoiset tapahtumat ja juhlat Cannesissa ovat vierailun arvoisia, kuten ilotulitusfestivaali helmikuussa.

 

Raha

Ranska on euroalueen maa. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä. Hotellit, pankit ja jotkut paikalliset yritykset ylläpitävät myös valuutanvaihtopisteitä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.