Köln-Saksa

Gay Kölnin kaupunginopas

Suunnitteletko matkaa Kölniin? Sitten homo Kölnin kaupunkioppaamme on sinua varten

Köln tai Köln

Köln, Saksan neljänneksi suurin kaupunki miljoonalla asukkaallaan, on sekä Rein-joki että todella majesteettinen katedraali sen ydinnähtävyyksinä.

Tässä ylpeässä, itsevarmassa ja hauskanpitoa rakastavassa kaupungissa on kukoistava kulttuurielämä, ja se on tärkeä median, liike-elämän ja matkailun keskus, joka houkuttelee säännöllisesti matkailijoita moniin festivaaleihin ja tapahtumiin, joita tämä liberaalisin Saksan kaupunki järjestää vuosittain.

Kaikki tämä tekee Kölnistä loistavan homokaupunkikohteen, jossa on paljon koettavaa ja koettavaa - kaupungin laaja homoelämä ja sen ulkopuolella.

Gay kohtaus

Maan länsiosassa sijaitseva Köln on Saksan homokaupungin hotspottien rankingissa toiseksi vain Berliinin jälkeen idässä ja vie Saksan homotanssijuhlien pääkaupungin tittelin.

Kaupungissa on suuri ja vakiintunut homoelämä, jossa on monia baarit, seurat ja saunat, keskittynyt kaupungin keskustaan. Se on myös oikeutetusti kuuluisa vuotuisistaan gay pride, ja Christopher Street Day (CSD) -paraati, joka on yksi suurimmista ja suosituimmista koko Euroopassa.

Köln-Saksa

Getting Köln

Ilmateitse

Köln-Bonnin lentoasema (CGN) on vain 15 minuutin junamatkan päässä kaupungin keskustasta (S Bahn -linjat S13 ja S19 maksavat 2.80 €) ja on halpalentoyhtiöiden keskus.

Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, voit lentää suoraan joko Düsseldorfin tai Frankfurtin lentokentille, joista molemmista on helppo pääsy kaupunkiin.

Düsseldorfin kansainväliseltä lentokentältä (DUS) on junayhteys Kölnin päärautatieasemalle (HBF), jonka matka-aika on 40 minuuttia ja junaliput alkaen 5 € (riippuen kellonajasta ja päivämäärästä).

Frankfurt Rhein-Mainin kansainvälinen lentoasema on Saksan vilkkain lentoasema, josta on nopea ICE (InterCity Express) -junayhteys Kölniin tunnissa, ja halvimmat hinnat ovat saatavilla verkossa ja ennakkoon. Jos sinulla ei ole kiire, hyvä vaihtoehto on Koblenzin kautta kulkeva Reinin laakson juna, joka kestää 2 tuntia matkalla Kölniin ja kauniisiin maisemiin matkalla ja on 30 % halvempi kuin ICE-juna.

Junalla

Kölnistä on hyvät yhteydet Euroopan suurnopeusjunaverkkoon, josta on suorat yhteydet Amsterdamista, Brysselistä ja Pariisista Thalys- ja ICE-junilla sekä ICE-junayhteys Frankfurtin lentokentälle.

Kaupungissa on kaksi päärautatieasemaa - Köln Hauptbahnhof (HBF - keskusasema) ja Köln-Deutz.

Suurnopeusjunat ovat loistava tapa matkustaa ympäri Eurooppaa, vaikka ne voivat olla kalliita, joten varaa aina online-varaus mahdollisimman paljon ennen matkapäiviäsi saadaksesi parhaan hinta-laatusuhteen.

Kölnin joulumarkkinat

Liikkuminen Kölnissä

Kölnin keskustaan ​​voi tutustua parhaiten kävellen. Maisema on tasainen ja useimmat tärkeimmät vierailijakohteet ovat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan.

Keskustan ulkopuolelle matkustaessasi käytä KVB:n joukkoliikenneverkkoa. Tämä koostuu maanalaisesta metroverkostosta, joka muuttuu saumattomasti maanpäälliseksi raitiovaunuverkostoksi, ja linja-autoista ja vie sinut kaikkialle tehokkaasti ja edullisesti.

Yhden ja kolmen päivän liput ovat voimassa myös paikallisen VRS-verkon junissa. Lippuja voi ostaa automaateista asemilla ja laivalla, ja hinnat vaihtelevat kuljetettavan matkan mukaan. Siellä on myös aluejunien verkosto, jonka avulla pääset ympäri kaupunkia.

Kaupungissa on myös "Call a Bike" -polkupyörävuokrausjärjestelmä – rekisteröi vain online-lasku minuuttilaskutusta varten luottokortilla.

Missä yöpyä Kölnissä

Kölnin keskusta on suhteellisen kompakti, joten kaikki keskusta-alueen hotellit, jotka ulottuvat Rudolfplatzista päärautatieasemalle, ovat kohtuullisen käteviä.

Hotellit lähellä Rudolfplatzia ("Bermudan kolmion" homoalue) ovat parempia niille, jotka saapuvat paikalle joka ilta. Hotellit lähempänä Domia (pääkatedraalia) ja päärautatieasemaa sijaitsevat paremmalla paikalla tärkeimpien nähtävyyksien kannalta.

Suositeltujen hotellien luettelo on osoitteessa Gay Köln -hotellit -sivumme.

Tekemistä ja näkemistä

Kölnin katedraali (Dom) - suurin ja täydellisin esimerkki klassisesta goottilaista arkkitehtuuria Euroopassa. Toisen maailmansodan tuhoilta säästynyt kunnioitusta herättävä katedraali hallitsee kaupungin keskustaa, ja sen sisään kannattaa katsoa, ​​vaikkakaan ei välttämättä pitkä jyrkkä nousu korkeimman tornin huipulle, josta on parhaat näkymät Domille. pikemminkin kuin siitä.

Parhaat näkymät Domille pääset joen yli Köln Triangle -rakennukseen - moderniin toimistopilvenpiirtäjään, jossa on oma Panorama Observatorio (3 € pääsymaksu).

Köln on kaupunki kuuluisa kirkoistaan, ja muita huomionarvoisia ovat Gross St Martin, joka erottuu romaanisesta tyylistä goottilaisen tuomiokirkon kanssa, ja Pyhän Gereonin basilika, joka on peräisin 11.th luvulla.

Veedel - Varo näitä perinteisiä kaupunginosia, jotka sijaitsevat ympäri kaupunkia. Erityisesti Agnesviertelissä (U-Bahn Ebertplatz) on todella mielenkiintoinen sekoitus itsenäisiä kauppoja, gallerioita ja baareja.

Rheinauhafen - on kaupungin uudelleen rakennettu satama Reinin varrella (1 km Heumarktista etelään) miellyttäviä kävelyretkiä joen varrella sekä hyvä valikoima baareja ja ravintoloita.

Köln on kulttuurikaupunki, ja siellä on monia arvostettuja museoita ja gallerioita. Kohokohta on Ludwig-museo, sijaitsee Domin vieressä, jossa on upea kokoelma nyky- ja poptaidetta ja yksi maailman suurimmista Picasso-kokoelmista.

Toinen Kölnin tutustumisen arvoinen piirre on sen monet viheralueet ja puistot. Aivan Grüngürtelin sisällä ovat julkinen puutarhaRheinparkAachener-Weiher ja Kaupungin puutarha puistot, joista jokaisessa on oma olutpuutarha.

Ja jotain täysin erilaista, suuntaa Claudius Therme Sachsenbergstraßella. Aito roomalainen kylpyläkokemus, jossa on sisä- ja ulkouima-altaat, saunat ja pulahdusaltaat sekä useita nudistialueita. Sijaitsee kaupungin keskustan ulkopuolella, aja Kölner Seilbahnilla Thermeen ja palaa bussilla Köln Deutzin asemalle, josta palaa U-Bahnilla takaisin kaupungin keskustaan.

Kun käydä

Kölnissä pätevät tavanomaiset vaihtelevat Pohjois-Euroopan sääsäännöt satunnaisista kuumista kesäpäivistä yhtä kylmiin talvipäiviin, joissa sadetta sataa kaikkialle.

Kölnin Gay Pride on valtava, ja sitä järjestetään joka kesä kesäkuun lopusta heinäkuun alkuun, ja Christopher Street Day (CSD) -paraati ja Street Festival ovat päättäjäisiä.

Kölnissä järjestetään myös vuosittainen kaupunkikarnevaali, joka järjestetään alkuvuodesta (helmi-maaliskuu). Tämä maailmankuulu spektaakkeli on toinen hieno aika olla Kölnissä, kun näennäisesti koko kaupunki liittyy juhliin. Se alkaa naisten karnevaalipäivällä, jota seuraa naamiopallot ja -juhlat, sitten katukarnevaali sunnuntaina ja virallinen paraati ruusumaanantina, jossa on miljoona katsojaa hienossa puvussa.

Muita suurkaupungin nähtävyyksiä ovat katedraalia ympäröivät joulumarkkinat, jotka avautuvat marraskuun lopusta joulukuun loppuun ja saavat sinut taatusti juhlahenkeen.

Visa

Saksa kuuluu Euroopan Schengen-viisumialueeseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, tarkista, tarvitsetko Schengen-viisumia.

Raha

Saksa on euroalueen jäsen. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Sinulta voidaan pyytää kuvallista henkilötodistusta, jos maksat kaupassa luotto- tai pankkikortilla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.