Gay Firenze · Kaupunkiopas

Gay Firenze · Kaupunkiopas

Ensimmäinen matka Firenzeen? Sitten homo Firenzen kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Firenze | Firenze

Firenze on Toscanan pääkaupunki, Italian kauniiden maisemien, vuorten ja karujen rannikoiden alue.

Huolimatta toisen maailmansodan aikana tapahtuneesta tuhosta ja vuoden 1966 tuhoisista tulvista, Firenzellä on historiallinen kaupungin keskusta ja ylpeä perintö, joka houkuttelee vierailijoita ympäri maailmaa.

Unesco julisti Firenzen maailmanperintökohteeksi vuonna 1982, ja Forbes on kuvannut sitä "yhdeksi maailman kauneimmista kaupungeista".

Homooikeudet Italiassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Italiassa on meidän Gay Rooman kaupunkiopas sivu.

Gay kohtaus

Firenzessä on suhteellisen pieni, ystävällinen ja rento homoelämä. Firenzeläiset ovat yleensä erittäin ystävällisiä turisteille, homoille ja heteroille. Firenzessä ei ole erityistä homoaluetta, mutta kaupunki on tarpeeksi kompakti kävelläkseen paikasta toiseen.

Monet italialaiset homoseksuaalit ovat iloisia saadessaan olla täysin avoimia seksuaalisuudestaan. Kiintymyksen merkit ovat yleisiä sekä homo- että heteroseksuaalisten miesten välillä, kun he tervehtivät toisiaan. Ole huomaavainen ja älä koske vyötärön alapuolelle julkisesti, sillä sitä pidetään sopimattomana.

Useimpiin risteilyseuroihin ja saunoihin sisäänpääsy vaatii ANDDOS Club -kortin. Voit ostaa kortin mistä tahansa osallistuvasta tapahtumapaikasta. Kortin ostamiseen vaaditaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, joka on voimassa 3 kuukautta.

ANDDOS-korttia ei vaadita sisäänpääsyyn Gay Bars or Gay-tanssiklubit Firenzessä.

Palazzo Vacchio

 

Matka Firenzeen

Amerigo Vespuccin kansainvälinen lentoasema sijaitsee muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Ainoa ongelma on, että hyvin harvat lentoyhtiöt lentävät tälle lentokentälle, joten päädyt lentää sen sijaan Pisan kansainväliselle lentokentälle. Amerigo Vespuccista voit myös ottaa taksin lentokentän ulkopuolelta Firenzeen, joka maksaa 20-25 €.

Siirry Pisan kansainväliseltä asemalta liikkuvaan bussiin PisaMover-bussille Pisan keskusasemalle, josta lähdet Firenzen Santa Maria Novella -asemalle. Matkat kestävät enintään tunnin ja liput maksavat 9.30 € (sisältää PisaMoverin).

Bussipalvelun tarjoaa Terravision-niminen yritys. Bussit lähtevät Pisan kansainvälisen tuloaulan ulkopuolelta ja vievät sinut Santa Maria Novellan ulkopuolelle hintaan noin 4.99 € yhteen suuntaan.

Sekä bussi- että junalippuja voi ostaa tuloaulassa. Kumpikaan näistä palveluista ei toimi myöhään illalla, eikä taksivaihtoehto ole Italiassa halpa.

Firenzeen pääsee junalla Roomasta (1.5 tuntia) ja Milanosta (3 tuntia).

 

Firenzessä liikkuminen

Jalka

Firenze on pieni ja suurin osa nähtävyyksistä, ravintoloista, ostoskohteista ja homoseksuaaleista on kävelyetäisyydellä toisistaan. Kävely on loistava tapa tutustua niin kauniin ja merkittävän kaupungin kohteisiin. Autot eivät ole sallittuja suurimmassa osassa keskustaa, mutta varo ylinopeutta vespa-mopoja.

Taksilla

Taksit ovat luotettavia ja helppo löytää, mutta kalliita - jopa lyhyillä matkoilla. Taksit tunnistetaan sinisestä merkistä, johon on kirjoitettu valkoisella TAXI. Jos autoja on odottamassa, se ei välttämättä tarkoita, että kuljettaja on töissä. Ei ole epätavallista nähdä taksinkuljettajia nauramassa ja juttelemassa ryhmissä kadulla. Kokeile takseja Piazza della Republicaa, Piazza della Stazionea, Piazza Santa Maria Novellaa, Piazza del Duomoa ja Piazza Santa Crocea.

Junalla ja bussilla

Junat ja bussit ovat halpoja, mutta eivät yleensä pysy aikataulussa. Varmista, että vahvistat lippusi ennen kuin nouset junaan tai bussiin. Katso ja kopioi mitä muut tekevät. Piazza della Stazionen englantia puhuva henkilökunta auttaa sinua suunnittelemaan matkaasi. Bussiliput alkaen 1.20 €.

Raitiovaunulla

Firenzestä kulkee raitiovaunu Scandicciin, kaupungin teollisuuskeskukseen. Raitiovaunusta ei voi ostaa lippuja ja ne ovat samaa hintaa kuin bussit kaupungissa.

Missä yöpyä Firenzessä

Firenzessä on erinomainen valikoima hotelleja jokaiseen budjettiin. Saat luettelon suosituista Firenzen hotelleista homomatkailijoille käymällä osoitteessa Gay Firenze -hotellit -sivu.

 

näkymä Ponte-Vecchiolle ja Arno-joelle

Ponte Vecchio

Tekemistä ja näkemistä Firenzessä

Huomaa, että useimmat museot ovat kiinni maanantaisin.

  • Duomo - Firenzen vaikuttava katedraali hallitsee taivasta kaupungin jokaisesta kulmasta, eikä sitä voi ohittaa. Kaikki tiet näyttävät johtavan siihen.
  • kellotorni - Tuomiokirkon kellotorni on 414-askelinen nousu, joka on näkemisen arvoinen, ja kesällä se tuntuu viileältä sisällä.
  • Galleria dell'Accademia - Tämän paikan ulkopuolella kiemurtelevat jonot odottavat nähdäkseen yhden asian Michelangelon Daavid-patsaan, maailman kuuluisimman patsaan.
  • Palazzo Vecchio - Kaupungin tärkein aukio hallitsee Firenzen jättimäistä kaupungintaloa. Rakennus rakennettiin edustamaan Firenzen vahvuutta 13-luvullath vuosisadalla. Alueella on nyt hajallaan ravintoloita ja pizzapaikkoja.
  • Uffizin- Galleria jatkuu ikuisesti ja on todellinen herkku renessanssin taiteen ystäville. Gallerian ulkopuolella on joitain upeita patsaita, jotka edustavat Firenzen hienoimpia miehiä.
  • Ponte Vecchio - Firenzen vanhin Arno-joen yli kulkeva silta on peräisin 14th vuosisadalla ja on täynnä koruliikkeitä.
  • Cappelle Medici - Upea Medici-mausoleumi on San Lorenzon basilikan upein osa, eikä sitä pidä hukata.
  • Santa Crocen aukio - Piazzaa hallitsee goottilainen Santa Crocen kirkko, ja alue on onnistunut säilyttämään keskiaikaisen viehätyksensä ja yhdistämään sen uusiin ravintoloihin ja baareihin, jotka hajottavat aluetta. Tämä on loistava paikka vetää tuoli ylös auringossa ja rentoutua ja katsella toimintaa.
  • Bobolin puutarhat - Puutarhat ovat osa Pitti-palatsia ja ovat aivan merkittäviä.
  • Pyhä Henki - hieman rappeutunut alue kaupungissa, joka sopii erinomaisesti illalliselle ja illanviettoon. Sen murenevat julkisivut näyttävät tuovan alueelle luonnetta.

Milloin vierailla Firenzessä

Firenzessä on erittäin kuuma ilmasto kesällä ja talvi voi olla melko viileä. Firenzessä sataa - yleensä kaatosateita yhden tai kahden päivän ajan viikossa talvella. Kaikki muut päivät ovat aurinkoisia ja taivas on sininen jopa talvella.

Vuoden parhaat kuukaudet vierailla ovat touko-, kesä-, syys- ja lokakuu. Yritä välttää pääsiäistä, heinä- ja elokuuta, jolloin kohtaat suuret jonot museoihin ja hyviin ravintoloihin.

Ostokset

Vaikka Firenze on tunnettu renessanssin taiteesta ja arkkitehtuurista, se on yhtä kuuluisa muotiteollisuudestaan ​​ja valtavasta määrästä nahka- ja luksussuunnittelijaliikkeitä.

Kuuluisten italialaisten luksusvaatemyymälöiden keskipiste on Via de'Tornabuonilla, Santa Crocen nahkavaatteiden pää, Centro Storico hajuvesien, San Lorenzo laadukkaiden elintarvikkeiden ja Ponte Vecchio korujen osalta.

Kaupat avautuvat yleensä klo 09 ja sulkeutuvat klo 00, avataan uudelleen klo 13 ja sulkeutuvat klo 00. Useimmat kaupat ovat kiinni maanantaiaamuisin ja elokuun kahden viimeisen viikon ajan.

Joten pukeudu ja mene ja tee mitä firenzeläiset osaavat parhaiten.

Raha

Italia on euroalueen jäsen. Pankkiautomaatit (bancomat) ovat laajalti saatavilla Firenzessä. Jos maksat käteisellä, pyydä alennusta (se on odotettavissa ja sinun pitäisi saada se).

Useimmat kaupat kysyvät henkilötodistusta, jos maksat luottokortilla. Valuuttatoimistot (cambio) sijaitsevat lähellä kaikkia tärkeimpiä matkailualueita.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.