Homo-Intia · Maaopas

Homo-Intia · Maaopas

Suunnitteletko matkaa Intiaan? Sitten homo-Intian maaoppaamme voi auttaa sinua pääsemään alkuun.

Intian portti, New Delhi

 

Intia भारत

Intia on maailman seitsemänneksi suurin maa ja yli miljardilla asukkaallaan toiseksi Kiinan jälkeen. Intia on monietninen, monikielinen ja monikulttuurinen, ja se on maantieteellisesti ja ilmastoltaan erittäin monimuotoinen.

Maa ylpeilee olevansa maailman suurin demokratia.

New Delhi

Delhi on Intian pääkaupunki ja maan hallituksen kotipaikka. Kaupunki on yksi maailman johtavista taiteen, kaupan, koulutuksen, median, viihteen, rahoituksen, matkailun ja liikenteen johtajista.

Sen sanotaan olevan yksi maailman vanhimmista olemassa olevista kaupungeista, ja se juontaa juurensa yli 5,000 vuotta. New Delhi koostuu viidestä suuresta alueesta: Etelä-Delhi, Itä-Delhi, Pohjois-Delhi, Länsi-Delhi ja Keski-Delhi.

Agra

Intian ehkä kuuluisin ikoni - Taj Mahal - löytyy kaupungista, joka ei ole niin suosittu kuin New Delhi tai Mumbai. Agra sijaitsee Uttar Pradeshin osavaltiossa ja on yksi maan suosituimmista monumenteista. Mausoleumi, jonka takana on uskomaton rakkaustarina, Taj Mahal, rakennettiin yli 20 vuotta, ja keisari Shah Jahan tilasi sen suosikkivaimonsa Mumtaz Mahalin muistoksi.

Se on ehdottomasti vierailun arvoinen – jos vain haluat luoda kuuluisan valokuvan, jonka Walesin prinsessa Diana otti vuonna 1992 istuessaan yksin penkillä.

Taj Mahal Agra

Mumbai

Mumbai (aiemmin Bombay) on Intian suurin kaupunki. Se oli alun perin kokoelma seitsemän saarta, jotka ajan myötä yhdistettiin Bombayn saarikaupungiksi. Sen suurkaupunkiväestön kokonaismäärän arvioidaan olevan yli 20 miljoonaa (2012), mikä tekee siitä yhden maailman väkirikkaimmista kaupungeista.

Mumbai on Intian kaupallinen pääkaupunki ja myös maan suurimman slummien asukas. Se on vaikutusvaltaisen hindin elokuva- ja TV-teollisuuden keskus, mistä johtuu termi "Bollywood" (Bombay + Hollywood).

Homo MumbaiMumbai

 

Homooikeudet Intiassa

Homoseksuaalisuus Intiassa dekriminalisoitiin vuonna 2009, mutta se kumottiin neljä vuotta myöhemmin korkeimmassa oikeudessa. Mutta vuonna 2018 laki kumottiin jälleen homoseksin dekriminalisointi. Homoseksuaalisen seksin (sekä miehen että naisen) suostumusikä on 18 vuotta. Samaa sukupuolta olevien avioliitto on laitonta Intiassa, eikä samaa sukupuolta olevilta pareilta ole kiellettyä tai sallittua adoptoida lapsia.

Gay Scene Intiassa

Intiassa minkäänlaisesta seksuaalisuudesta keskustellaan harvoin julkisuudessa ja homoseksuaalisuutta pidetään tabu-aiheena. Koska homofobia on edelleen melko yleistä Intiassa, sen homomaailma on hyvin rajallinen ja hyvin piilotettu.

Viime vuosina asenteet homoseksuaalisuutta kohtaan ovat kuitenkin muuttuneet jonkin verran. Intian tiedotusvälineissä ja Bollywood-elokuvateollisuudessa on keskusteltu ja kuvattu enemmän homoseksuaalisuudesta.

Suurkaupunkikaupungeista, kuten Delhistä, Mumbaista ja Bangaloresta, on tullut Intian uuden homoliikkeen keskus. Vaikka tällä hetkellä ei ole monia eksklusiivisia homobaareja ja -klubeja, useimmat näiden kaupunkien korkeatasoiset "suorat" tapahtumapaikat tarjoavat säännöllisiä iltoja homoasiakkaille.

 

Palolemin ranta, Goa

 

Kieli

Intiassa on 22 virallista kieltä, joista hindi on unionin hallituksen pääasiallinen virallinen kieli ja yleisimmin puhuttu kieli ja englanti toimii toissijaisena virallisena kielenä.

On myös satoja muita vähemmän merkittäviä kieliä.

Sää

Vuodessa on kolme vuodenaikaa - kesä, sadekausi (tai "monsuuni") ja talvi. Pohjoisessa on äärimmäisiä lämpöä kesällä ja kylmää talvella.

Marraskuusta tammikuuhun on vuoden kylmin aika, kun taas huhtikuusta toukokuuhun ovat kuumimmat kuukaudet ennen sadekauden alkamista. Helmi- ja maaliskuussa on myös lyhyt kevätkausi, erityisesti Pohjois-Intiassa.

Visa

Suurin osa turisteista hakee 6 kuukauden turistiviisumia. Erityinen 10 vuoden viisumi (yritys- ja turistiviisumi) on saatavilla vain Yhdysvaltain kansalaisille. Intian viisumi on voimassa sen myöntämispäivästä, ei maahantulopäivästä.

Peräkkäisten käyntien välillä vaaditaan vähintään kahden kuukauden tauko. Kuuden kuukauden turistiviisumi sallii oleskelun enintään 6 päivää vierailua kohden kansalaisuudesta riippuen. Muista tarkistaa vierailun enimmäiskesto suurlähetystöstäsi.

Suomen, Japanin, Uuden-Seelannin, Luxemburgin, Singaporen, Kambodžan, Vietnamin, Laosin, Myanmarin, Indonesian ja Filippiinien kansalaiset voivat hakea Tourist Visa On Arrival (TOVA) -viisumia Chennain, Mumbain, Delhin ja Kolkatan lentoasemilta oleskelua varten jopa 30 päivää.

Prosessi voi kestää jonkin aikaa (1-6 tuntia), kun olet saapunut lentokentälle.

Intiaan pääseminen

Halutusta määränpäästä riippuen tärkeimpiä saapumispaikkoja ovat Mumbai, Delhi, Bengaluru, Hyderabad ja Chennai. Näiden kaupunkien lentokentät ovat joko uusia tai kehitteillä.

Näihin kaupunkeihin on monia suoria suoria ja jatkolentoja eri puolilta maailmaa. Toissijaisia ​​saapumispaikkoja Intiaan harkitse Goa, Kolkata tai Malabarin rannikko.

Liikkuminen New Delhissä

Delhin liikenne on erittäin ruuhkaista, ja monet kuljettajat yrittävät huijata turisteja. Paras tapa liikkua on Metro joka on tehokas ja puhdas. Metrolla pääsee melkein minne tahansa kaupungissa.

Bussit ovat halpoja, mutta suurimman osan ajasta melko täynnä. Siellä on myös 'hypätä kyytiin hypätä pois kyydistäBussipalvelu ennalta määritetyillä pysäkeillä ympäri kaupunkia.

Toinen luotettava kulkuväline on taksi tai vuokra-auto, kun taas auto riksat tai tuk-tuks ovat hyviä lyhyille matkoille, samoin kuin halvemmat pyöräilevät riksat.

Lue lisää: Gay New Delhin kaupunkiopas.

Liikkuminen Mumbaissa

Suurin osa Mumbain ihmisistä käyttää julkista liikennettä rajallisten pysäköintipaikkojen, raskaan liikenteen ja huonojen tieolosuhteiden vuoksi. taksit ovat halpoja ja löytyvät helposti kaupungin rajojen sisäpuolelta. Useimmat taksit eivät ole ilmastoituja, ja jotkut ovat melko likaisia ​​ja niissä on mittareita, jotka eivät toimi.

Jos haluat mukavamman, ilmastoidun kyydin, on parempi vuokrata se yksityiset taksit jotka toimivat hallituksen hyväksymillä tariffeilla hyvin koulutettujen kuljettajien kanssa.

Mitä halvempi auto riksat ovat sallittuja vain lähiöissä. Ne ovat hitaita, eikä niitä suositella pitkille matkoille. Bussit tarjoavat kattavat palvelut, jotka yhdistävät kaikki kaupungin ja esikaupunkien paikat, mutta ne ovat lähes aina täynnä.

Siellä on myös laaja juna verkko, kolme riviä. Vältä paikallisjunien käyttöä ruuhka-aikoina ja turistiluokassa, koska se on erittäin täynnä. Mumbai Metro on parhaillaan rakenteilla ja valmistuu pian.

Lue lisää: Gay Mumbain kaupungin opas.

Raha

Intian valuutta on rupia (INR). Pankkiautomaatteja on saatavilla useimmissa Intian suurissa kaupungeissa. Käteisen tai matkasekkien mukana ottaminen on kuitenkin suositeltavaa.

Tärkeimmät valuutat, kuten Yhdysvaltain dollari, Ison-Britannian punta ja euro, on helppo vaihtaa, vaikka jotkut pankit hyväksyvät vain matkasekit (passi vaaditaan).

sähkö

230V/50Hz, intialaiset (vanha brittiläiset)/eurooppalaiset pistokkeet

Hyödyllisiä linkkejä

Indjapinkki - homomatkailuyritys, joka tarjoaa räätälöityjä homomatkailuratkaisuja Intiaan.

Vaaleanpunaiset sivut - Intian kansallinen homo- ja lesbohomolehti.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli